Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(Renatina @ 2010 02 06, 23:07)
prikepiau lakštų, naudodama rudąjį cukrų (jo kiekį mažinu) ir "Sveikų produktų" Demeter sirupą. Na lakštai gal kiek tamsesni,nei pagal originalųjį receptą......... žiūrėsim, kaip mirks.


sutepiau.
Ne visada sufotografuoju, ypač kai darau šiaip naminiam vartojimui iš keleto sluoksniukų, bet visada tas pats - dingsta neaišku kur neaišku kaip, nesuvokiamu greičiu ir nesuvokiamais kiekiais.......... lotuliukas.gif
foto - trečią dieną po sutepimo.

user posted image



Atsakyti
Oi kaip skaniai jusu visu atrodo wub.gif saunuoles drinks_cheers.gif
seile net tysta tokiu foto skaniu prisiziurejus , kepsiu ir as biggrin.gif
Atsakyti

turiu keletą klausimėlių, gal padėsit ax.gif
1. kaip supratau, iš vienos normos išeina tortas gigantas g.gif tai jei man reikia normalaus dydžio, torto vaiko gimtadieniui, reiktų kepti pusę?
2. prieš kiek laiko geriausia išsikepti lakštus? ir kada juos sutepti? tortas bus reikalingas šeštadieniui smile.gif
3. kada geriausia dengti masę? noriu daryt MMG, tai tik sutepus, ar leist pastovėt?
4. ir kada geriausia tortą apipjaustyt? vėlgi, ar tik sutemptą, ar pastovėjusį?
atsiprašau už kvailus klausimus, bet kepsiu pirmąkart, tai milijonai klausimų kyla blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 02 21, 14:35)
turiu keletą klausimėlių, gal padėsit ax.gif
1. kaip supratau, iš vienos normos išeina tortas gigantas g.gif tai jei man reikia normalaus dydžio, torto vaiko gimtadieniui, reiktų kepti pusę? gali is puses, bet praktika sako, kad visada norisi antro tortuko  biggrin.gif Tad gali kepti is visos, lakstus dviems tortukams - likusius pasidesi ir susitepsi kada panoresi  ax.gif
2. prieš kiek laiko geriausia išsikepti lakštus? ir kada juos sutepti? tortas bus reikalingas šeštadieniui smile.gif gali sutepti ta pacia diena, atvesusius, gali kita ar po menesio  mirksiukas.gif Jie sausoje vietoje menesi drasiai gali stoveti. Jei reikia sestadieniui, tai veliausiai ketvirtadieni reiektu sutepti, gali ir treciadieni. Tik butinai paziurek grietinele iki kada galioja  mirksiukas.gif Geriausia ja pirkti ta pacia diena kai tepsi - gausi sviezesne ir ilgiau galiojancia  rolleyes.gif
3. kada geriausia dengti masę? noriu daryt MMG, tai tik sutepus, ar leist pastovėt? leisti pastoveti butina  mirksiukas.gif Geriausiai bent man, jei turi laiko, papuosti penktadieni vakare. Mase gali isbandyti pasidaryti anksciau, per diena jai nieko neatsitiks. Jei pakietes, pasildysi kelias sekundes mikrobangineje ir perminkysi  ax.gif
4. ir kada geriausia tortą apipjaustyt? vėlgi, ar tik sutemptą, ar pastovėjusį? Butina leisti pastoveti, susigerti, igauti savo forma, tada ir apipjaustysi jei reikes  4u.gif
atsiprašau už kvailus klausimus, bet kepsiu pirmąkart, tai milijonai klausimų kyla blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2010 02 21, 15:57)

ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
AS NORECIAU PAKLAUSTI 4u.gif Bandziau kepti ir as si torta bet man nepavyko grietines isplakti taip tirstai,pavargau plakti,gal valanda laiko plakiau su mikseriu o ji vistiek nesutirstejo doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(karolina262 @ 2010 02 26, 14:52)
AS NORECIAU PAKLAUSTI 4u.gif Bandziau kepti ir as si torta bet man nepavyko grietines isplakti taip tirstai,pavargau plakti,gal valanda laiko plakiau su mikseriu o ji vistiek nesutirstejo  doh.gif .




kokio riebumo grietine plakei?
Atsakyti
36 proc.
Atsakyti
sveikutes, seniai skaitineju sia tema ir vakar nusprendziau pabandyti issikept meduti pagal kirbes recepta, bet kazkoks netoks jis man gavos schmoll.gif tartum subliuskes ir toks dregnas, kodel taip nutiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmuliuke @ 2010 02 27, 15:33)
sveikutes, seniai skaitineju sia tema ir vakar nusprendziau pabandyti issikept meduti pagal kirbes recepta, bet kazkoks netoks jis man gavos   schmoll.gif  tartum subliuskes ir toks dregnas, kodel taip nutiko? g.gif

Turbut recepto autore geriausiai atsakytu i jusu klausima.
As si torta kepiau jau du kartus, man tai jisai labai skanus ir svarbiausia labai greitai paruosiamas smile.gif Kepiau visada su kepimo popieriumi, tai popierius buna persigeres visas riebalais. Gal kad margarina naudojau g.gif Kita karta pameginsiu su sviestu.
Beje Kirbe, o kaip jus darote grietines krema? Tiksliau kokia grietine naudojate?Man grietine pasidaro kaip vandenelis ir paskui nesustingsta ji..O su grietinele man jis riebokas labai iseina..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tresor: 27 vasario 2010 - 15:13
QUOTE(irmuliuke @ 2010 02 27, 14:33)
sveikutes, seniai skaitineju sia tema ir vakar nusprendziau pabandyti issikept meduti pagal kirbes recepta, bet kazkoks netoks jis man gavos  schmoll.gif  tartum subliuskes ir toks dregnas, kodel taip nutiko? g.gif

na manyčiau jeigu subliuško,tai šiek tiek per mažai miltu....kita karta daryk trupučiuka tirštesne tešla.....

QUOTE(Tresor @ 2010 02 27, 15:11)
Turbut recepto autore geriausiai atsakytu i jusu klausima.
As si torta kepiau jau du kartus, man tai jisai labai skanus ir svarbiausia labai greitai paruosiamas smile.gif Kepiau visada su kepimo popieriumi, tai popierius buna persigeres visas riebalais. Gal kad margarina naudojau g.gif Kita karta pameginsiu su sviestu.
Beje Kirbe, o kaip jus darote grietines krema? Tiksliau kokia grietine naudojate?Man grietine pasidaro kaip vandenelis ir paskui nesustingsta ji..O su grietinele man jis riebokas labai iseina..

As irgi naudoju margarina.....

grietine aš naudoju Kelmes 30 proc riebumo.....pradžioje plakimo ji suskysteja,bet ilgiau paolakus surišteja...nebuna tokia tiršta,kaip išplakus grietinele,bet pakankama ,kad galima butu sutepti torta....tepu kaip minejau formoje,tai ji niekur neišbega ir kuo puikiausiai susigeria y medaus biskvita.....

jeigu jau nesigauna su grietine,o su grietinele per riebu...sekanty karta maišykit per puse grietine irt grietinele...gaunasi irgi puikiai.....
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 02 27, 18:36)
na manyčiau jeigu subliuško,tai šiek tiek per mažai miltu....kita karta daryk trupučiuka tirštesne tešla.....
manau kad margarino per daug idejau ir pamazinau sodos kad nepakilo per daug

jeigu jau nesigauna su grietine,o su grietinele per riebu...sekanty karta maišykit per puse grietine irt grietinele...gaunasi irgi puikiai.....

as kad ir nevykusius bet sutepiau, tai dejau indeli grietineles ir indeli grietines, ziurejau neblogai viskas atrodo, matysim kaip rytoj bus kai ragausim... smile.gif
Atsakyti