Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(viktute08 @ 2010 01 28, 14:03)
O man senoviški medaus tortai asocijuojasi su daug plonų lakštų iki 8-9 vnt. Nelabai suprantu kaip iš penkių lakštelių gaunasi normalaus dydžio tortas. 4, 5 lakštai tai normalus biskvitinis tortas su pertepimais. Medaus lakštai labai ploni iškepti  iki 3mm

Tai cai jau labai aukstas gaunasi,jie kepami pakyla,nera kaip popierius
va cia labai ploni lakstai,bet jis gan aukstas buvo g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(viktute08 @ 2010 01 28, 16:03)
O man senoviški medaus tortai asocijuojasi su daug plonų lakštų iki 8-9 vnt. Nelabai suprantu kaip iš penkių lakštelių gaunasi normalaus dydžio tortas. 4, 5 lakštai tai normalus biskvitinis tortas su pertepimais. Medaus lakštai labai ploni iškepti  iki 3mm

Taigi galima ir plonycius kepti mirksiukas.gif As anksciau, kai kepdavau, vidutiniska torta darydavau is 10 lakstu - man tiesiog skaniau ir graziau prapjautas tortas atrodo, kai plonesni lakstai blush2.gif
Atsakyti
Gal kas nors gali parašyti, kaip gaminti kremą medaus tortui pertepti, su kefyru , ar jogurtu? Na, arba pamaišant gal su grietinėle, kad tų kalorijų netiek daug būtų. blush2.gif Žinau, kad kažkurioje temoje apie medutį kažkas minėjo pertepimą su kefyru, va tas mane domina, bet dabar neberandu. ax.gif
O jei imti ne vien tik grietinėlę, o per pus su grietine (kokių 15 proc riebumo), kažin, kas gautųsi? Gali būti, kad nestengtų, reikėtų žele dadėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2010 01 28, 23:52)
Gal kas nors gali parašyti, kaip gaminti kremą medaus tortui pertepti, su kefyru , ar jogurtu? Na, arba pamaišant gal su grietinėle, kad tų kalorijų netiek daug būtų. blush2.gif Žinau, kad kažkurioje temoje apie medutį kažkas minėjo pertepimą su kefyru, va tas mane domina, bet dabar neberandu. ax.gif
O jei imti ne vien tik grietinėlę, o per pus su grietine (kokių 15 proc riebumo), kažin, kas gautųsi? Gali būti, kad nestengtų, reikėtų žele dadėti g.gif



Na jei su kefyru darysi , tai be zelatinos tikrai neapsieisi. O maisyti grietinele ir grietine galima ,Pirma isplak gerai grietinele , o paskui sumaisyk su grietine. Maniskiai t.p. nemegsta riebaus kremo , tai as maisau plakta grietinele , su tokiu varskes suriu( gyvenu ne lietuvoje) tai ant dezutes parasyta 0% riebumo , arba su 20% riebumo. Visai nieko gaunasi, neskystas ir jokios zelatinos nereikia, puikiai viskas susigeria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 29 sausio 2010 - 09:28
Merginos, galima medaus torta aptepta grietinele dengti cukrine Meian mase?
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 01 28, 17:14)
Tai cai jau labai aukstas gaunasi,jie kepami pakyla,nera kaip popierius
va cia labai ploni lakstai,bet jis gan aukstas buvo g.gif
user posted image


groooožis.
Daividija, čia su tuo sirupu?? (nes man svarbiausias reikals' medutyje - spalva, praėjusį kartą pagal beveik uošvienės receptą gavosi ne rudutis, o cafelatte'utis:)
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2010 01 29, 10:28)
Merginos, galima medaus torta aptepta grietinele dengti cukrine Meian mase?



as dengiau meduti su MMG, kuris buvo apteptas grietinele. Nieko- laike, nerasojo.


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 01 vasario 2010 - 22:06
o tas MMG yra.. ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2010 02 02, 10:18)
o tas MMG yra.. ?  blush2.gif



Meian mase su gliukoze ax.gif


nukopinu recepta

APDENGIMO MASĖ IŠ GLIUKOZĖS MILTELIŲ (Meian)

Naudoju va tokius:



Jų būna praktiškai visose parduotuvėse, cukraus skyriuje, ir yra jie GEROKAI pigesni, nei pardavinėjami pvz. vaistinėse.

Apdengimo masę dažniausiai darausi iš dvigubos produktų normos, tad naudojant gliukozės miltelius, proporcijos atrodo taip:
½ st. Gliukozės miltelių (t.y., lygiai tas pats tūris, kiek pagal pirmą recepto variantą reikėtų imti cukraus sirupo virimui)
Vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
1 v.š. želatinos granulių (naudoju „Klingai“).
~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker".
2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus.
1 v.š. glicerino

Žodžiu, receptas iš esmės toks pat, tik sirupui naudoju žymiai mažiau vandens, nes gliukozė neturi polinkio taip kristalizuotis, kaip cukrus, o ir virimas jos visai kitas. Sirupą šiuo atveju verdu taip:
* Visą gliukozę suberiu į nedidelį indą ir statau ant kaitlentės (naudoju tą kavai virti skirtą puodeliuką).
* Užpilu ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradedu intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę – bet taip ir turi būti.
* Kai indas įkaista, įpilu dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva „gliukozės balutė“: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišau būtent tą „balutę“, po truputį leisdama „balutei“ plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
* Mažinu ugnį, leidžiu sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau „susirištų“ dėl to „cukraus invertavimosi“.

Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek „pailsėti“ maistinėje plėvelėje.

PORA PASTEBĖJIMŲ:
* Masė su gliukozės milteliais daug elastingesnė, nei su cukraus granulių sirupu, daug lėčiau džiūna ir praktiškai netrūkinėja. Kita vertus, neturi savybės taip šlapiuoti, kaip kad būna naudojant dirbtinį medų ar kt. pakaitalus. Žodžiu, šita masė pasidarė mano favoritė nuo pat pirmo karto, kai pabandžiau ją taip gaminti.
* Pastebėjau, kad ruošiant masę šitokiu būdu, nėra būtina duot jai pastovėt per naktį – galima drąsiai imt ir dengt iš karto. Priešingai, nei naudojant cukraus sirupą, pastovėjimas daro mažesnę įtaką kokybei.

* * * * * * * * *

O čia gal bus įdomu „bezo aukoms“... Kadangi sirupas, virtas su gliukozės milteliais yra daug labiau „surištas“ bei turi nepalyginamai mažesnį potraukį kristalizuotis, išbandžiau tokiu būdu išvirtą sirupą panaudot bezė kremui. Gliukozės miltelių dėjau tiek pat, kiek būčiau dėjusi cukraus (TŪRIO prasme), o vandens proporcija ir virimo principas buvo tokie patys, kaip aprašyta aukščiau. Bezas gavosi super. Net kilo mintis, kad kažin, ar naudojant šį sirupą įmanoma padaryt taip, kad kažkas nesigautų, tad jei nesiseka su cukraus sirupu, siūlau išmėgint.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 02 vasario 2010 - 13:42
Sveikos "medučio" gerbėjos 4u.gif
Penktadienį laukia mylimojo gimtadienis ta proga aš irgi įstojau į jūsų gretas, šiandien kepiau pagal Cipciuko receptuką, tačiau kažkuriame forume buvau aptikusi kaip pati Cipsiukas rašė jog teko ragauti "medučio" kur medus buvo pakeistas kondensuotu pienu (t.y. vietoje 3 šaukštų medaus dėjau 3 k.p), kadangi aš ekstremalė tai taip užsikabinau už šios idėjos, kad iškarto jos ir ėmiausi thumbup.gif (man tikro "medučio" skonis ne itin prie širdies) Ir ką jūs manot? Ogi gavosi nerealūs blyneliai tortui! Tuos kraštelius kuriuos apipjausčiau norėjau pataupyti trupiniams, tačiau ne kažin kas liko viską patvarkiau biggrin.gif visoms rekomenduoju išbandyti, tikrai verta, paįvairina tortukų skonį smile.gif
Na, o patį tortą darysiu ketvrtadienį (aš visada taip padieniui darau, kadangi nespečiau visko iškart). Bus dviejų aukštų, ketinu dengti MARSHMALLOW saldainių mase ir puošti tokiomis pat bei šokoladinėmis gelytėmis 4u.gif
Atsakyti
lauksim jusu torto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 02 03, 00:07)
lauksim jusu torto 4u.gif


Būtinai parodysiu, jeigu spėsiu įamžinti 4u.gif
Atsakyti