As pries kepdama apipjaustau,o kad torto krastai butu lygesni ir lengviau butu puost jau sutepta ir palaikyta torta apipjaunu siek tiek,man taip lengviau
Sveikos, su Naujaisiais. Kepiau medutį pagal Kirbės receptą. Meduolis labai skanus (gali trupiniams ir nelikti viršaus, tai teks kaip nors kitaip puošti arba ir taip suvalgyti ). Tiesa, aš dėjau natūralų medų ir gryną sviestą. Turiu klausimą: lakštus jau pertepiau. O viršų turiu aptepti iš karto ar prieš puošdama? Kadangi sutepiau ką tik, o puošiu gal ryt (na, jis toks gaminamas per šventes, bet ne šventėms), tai galėsiu dar jį aptepti ir šiandien. Būsiu dėkinga už atsakymą.
Tiesa, dar prisiminiau: o kodėl receptuose rašoma dėti margariną, o ne sviestą. Aš sąžiningai šito parašymo nesilaikau, bet visgi smalsu.
Ir dar vienas klausimas: jau iškepusi meduolį perskaičiau, kad turėjau jį kepti popieriumi išklotoje formoje. Aš kepiau tik sviestu pateptoje (perskaičiau tik pirmą temos puslapį ). Kad reikalingas tas popierius?
Tiesa, dar prisiminiau: o kodėl receptuose rašoma dėti margariną, o ne sviestą. Aš sąžiningai šito parašymo nesilaikau, bet visgi smalsu.
Ir dar vienas klausimas: jau iškepusi meduolį perskaičiau, kad turėjau jį kepti popieriumi išklotoje formoje. Aš kepiau tik sviestu pateptoje (perskaičiau tik pirmą temos puslapį ). Kad reikalingas tas popierius?
kepiau pirma karta medaus torto lakstus pagal Cipciuko recepta.
Dariau is pilnos porcijos,gavosi 7 lakstai 27cm skersmens ir 0,5l trupiniu. Tepsiu grietinele ryt. Mano lakstai kai kur su puslelem, ne lygaus pavirsiaus. Sudejau viena ant kito ,uzdengiau kepimo popierium ir paliksiu pernakt. Gal paslegt ,kad lygesni taptu?
Ar ka darot,kad torto pavirsius lygus butu ?
Dariau is pilnos porcijos,gavosi 7 lakstai 27cm skersmens ir 0,5l trupiniu. Tepsiu grietinele ryt. Mano lakstai kai kur su puslelem, ne lygaus pavirsiaus. Sudejau viena ant kito ,uzdengiau kepimo popierium ir paliksiu pernakt. Gal paslegt ,kad lygesni taptu?
Ar ka darot,kad torto pavirsius lygus butu ?
QUOTE(happy @ 2010 01 01, 16:05)
kepiau pirma karta medaus torto lakstus pagal Cipciuko recepta.
Dariau is pilnos porcijos,gavosi 7 lakstai 27cm skersmens ir 0,5l trupiniu. Tepsiu grietinele ryt. Mano lakstai kai kur su puslelem, ne lygaus pavirsiaus. Sudejau viena ant kito ,uzdengiau kepimo popierium ir paliksiu pernakt. Gal paslegt ,kad lygesni taptu?
Ar ka darot,kad torto pavirsius lygus butu ?
Dariau is pilnos porcijos,gavosi 7 lakstai 27cm skersmens ir 0,5l trupiniu. Tepsiu grietinele ryt. Mano lakstai kai kur su puslelem, ne lygaus pavirsiaus. Sudejau viena ant kito ,uzdengiau kepimo popierium ir paliksiu pernakt. Gal paslegt ,kad lygesni taptu?
Ar ka darot,kad torto pavirsius lygus butu ?
pirmiausiai tai rodo, kad galbūt nepakankamai iškaitinai tešlą, aš kočioju plonai, pabadau šakute, o jei jau per nelaimę kokia pūslytė atsiranda, tai kol lakštelis karštas, paimk ir paslėk kokia medine lentute ir susileis, bus lygūs, tik nelauk kol atvės, tas pats su formavimu, jei kada pjaustysi iškeptus pagal formytes, pjauti reikia dar karštus lakštus
QUOTE(Olesta @ 2010 01 01, 19:06)
pirmiausiai tai rodo, kad galbūt nepakankamai iškaitinai tešlą, aš kočioju plonai, pabadau šakute, o jei jau per nelaimę kokia pūslytė atsiranda, tai kol lakštelis karštas, paimk ir paslėk kokia medine lentute ir susileis, bus lygūs, tik nelauk kol atvės, tas pats su formavimu, jei kada pjaustysi iškeptus pagal formytes, pjauti reikia dar karštus lakštus
gali but ,bet jau "pozna batia" viskas atsale ir vietom pusleta
belieka sugalvot papuosima "kalnai kalnuoti" ir viskas bus gerai
ant virsaus liesiu sokolada: o kaip ji padaryt? turiu du juodus sokoladus-tirpinu ir viskas ar reik kazka imaisyt? ir kaip lygiai uztept? yra kazkokiu gudrybiu? lygint slapiu? sausu peiliu ar kazkaip kitaip?
Sunui poryt 4 metai-ta proga kepu parodysiu kas gausis
Aciu Olesta uz patarimus
Sunui poryt 4 metai-ta proga kepu parodysiu kas gausis
Aciu Olesta uz patarimus
100 g juodo šokolado, 50 g grietinėlės, 50 g sviesto: šokoladą sulaužyk gabaliukais, sudėk į dubenėlį, statyk virš garų vonelės ir kaitnik kol pradės lydytis, sudėk sviestą, supilk grietinėlę, neperkaitink, užvirus vandeniui, prisuk ugnį ir maišydama lauk, kol pasidarys vientisa graži masė, kai taip nutiks, glazūrą nukeli ir užpili tiesiog iš lėkštutės ant torto, palygini peiliu, arba pavartalioji patį tortą, viskas, puošimas baigtas...ant šokolado gali kringeliuoti aisingu, grietinėle
QUOTE(Olesta @ 2010 01 01, 21:24)
100 g juodo šokolado, 50 g grietinėlės, 50 g sviesto: šokoladą sulaužyk gabaliukais, sudėk į dubenėlį, statyk virš garų vonelės ir kaitnik kol pradės lydytis, sudėk sviestą, supilk grietinėlę, neperkaitink, užvirus vandeniui, prisuk ugnį ir maišydama lauk, kol pasidarys vientisa graži masė, kai taip nutiks, glazūrą nukeli ir užpili tiesiog iš lėkštutės ant torto, palygini peiliu, arba pavartalioji patį tortą, viskas, puošimas baigtas...ant šokolado gali kringeliuoti aisingu, grietinėle
turbut issamiau jau ir negali buti
Labukas
Siandien kepiau torto lakstus,gavosi pakankamai kieti ,gal ka patarsit, gal as miltu per daug idejau?oO is vis kokio kietumo jie turi buti?
Siandien kepiau torto lakstus,gavosi pakankamai kieti ,gal ka patarsit, gal as miltu per daug idejau?oO is vis kokio kietumo jie turi buti?
Štai mano mamos naujametinis tortas.
QUOTE(vaiduliuke21 @ 2010 01 03, 13:03)
stai mano ''tortas barbe'' dariau is cipciuko medaus torto,puosiau grietinele.visi kas valge sake,kad labai skanus.
tokią fantastišką barbę turėtum nešt į papuošimų temą pasisengei kaip reikiant
QUOTE(jolantulia @ 2010 01 03, 13:16)
Labukas
Siandien kepiau torto lakstus,gavosi pakankamai kieti ,gal ka patarsit, gal as miltu per daug idejau?oO is vis kokio kietumo jie turi buti?
Siandien kepiau torto lakstus,gavosi pakankamai kieti ,gal ka patarsit, gal as miltu per daug idejau?oO is vis kokio kietumo jie turi buti?
nesuk dėl to galvos - lakšteliai tokie ir būna kieti, kai pertepsi kremu suminkštės savaime nuo kremo