Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

As pries kepdama apipjaustau,o kad torto krastai butu lygesni ir lengviau butu puost jau sutepta ir palaikyta torta apipjaunu siek tiek,man taip lengviau ax.gif
Atsakyti
Sveikos, su Naujaisiais. Kepiau medutį pagal Kirbės receptą. Meduolis labai skanus (gali trupiniams ir nelikti viršaus, tai teks kaip nors kitaip puošti arba ir taip suvalgyti biggrin.gif ). Tiesa, aš dėjau natūralų medų ir gryną sviestą. Turiu klausimą: lakštus jau pertepiau. O viršų turiu aptepti iš karto ar prieš puošdama? Kadangi sutepiau ką tik, o puošiu gal ryt (na, jis toks gaminamas per šventes, bet ne šventėms), tai galėsiu dar jį aptepti ir šiandien. Būsiu dėkinga už atsakymą.
Tiesa, dar prisiminiau: o kodėl receptuose rašoma dėti margariną, o ne sviestą. Aš sąžiningai šito parašymo nesilaikau, bet visgi smalsu.
Ir dar vienas klausimas: jau iškepusi meduolį perskaičiau, kad turėjau jį kepti popieriumi išklotoje formoje. Aš kepiau tik sviestu pateptoje (perskaičiau tik pirmą temos puslapį ax.gif ). Kad reikalingas tas popierius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 01 sausio 2010 - 15:50
kepiau pirma karta medaus torto lakstus pagal Cipciuko recepta.
Dariau is pilnos porcijos,gavosi 7 lakstai 27cm skersmens ir 0,5l trupiniu. Tepsiu grietinele ryt. Mano lakstai kai kur su puslelem, ne lygaus pavirsiaus. Sudejau viena ant kito ,uzdengiau kepimo popierium ir paliksiu pernakt. Gal paslegt ,kad lygesni taptu?
Ar ka darot,kad torto pavirsius lygus butu g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happy: 01 sausio 2010 - 16:06
QUOTE(happy @ 2010 01 01, 16:05)
kepiau pirma karta  medaus torto lakstus pagal Cipciuko recepta.
Dariau is pilnos porcijos,gavosi 7 lakstai 27cm skersmens ir 0,5l trupiniu. Tepsiu grietinele ryt. Mano lakstai kai kur su puslelem, ne  lygaus pavirsiaus. Sudejau viena ant kito ,uzdengiau kepimo popierium ir paliksiu pernakt. Gal paslegt ,kad lygesni taptu?
Ar ka darot,kad torto pavirsius lygus butu g.gif ?

pirmiausiai tai rodo, kad galbūt nepakankamai iškaitinai tešlą, aš kočioju plonai, pabadau šakute, o jei jau per nelaimę kokia pūslytė atsiranda, tai kol lakštelis karštas, paimk ir paslėk kokia medine lentute ir susileis, bus lygūs, tik nelauk kol atvės, tas pats su formavimu, jei kada pjaustysi iškeptus pagal formytes, pjauti reikia dar karštus lakštus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 01, 19:06)
pirmiausiai tai rodo, kad galbūt nepakankamai iškaitinai tešlą, aš kočioju plonai, pabadau šakute, o jei jau per nelaimę kokia pūslytė atsiranda, tai kol lakštelis karštas, paimk ir paslėk kokia medine lentute ir susileis, bus lygūs, tik nelauk kol atvės, tas pats su formavimu, jei kada pjaustysi iškeptus pagal formytes, pjauti reikia dar karštus lakštus  4u.gif


gali but ,bet jau "pozna batia" viskas atsale ir vietom pusleta doh.gif
belieka sugalvot papuosima "kalnai kalnuoti" ir viskas bus gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happy: 01 sausio 2010 - 19:24
ant virsaus liesiu sokolada: o kaip ji padaryt? turiu du juodus sokoladus-tirpinu ir viskas ar reik kazka imaisyt? ir kaip lygiai uztept? yra kazkokiu gudrybiu? lygint slapiu? sausu peiliu ar kazkaip kitaip?
Sunui poryt 4 metai-ta proga kepu wub.gif parodysiu kas gausis pioneer.gif

Aciu Olesta uz patarimus notworthy.gif
Atsakyti
100 g juodo šokolado, 50 g grietinėlės, 50 g sviesto: šokoladą sulaužyk gabaliukais, sudėk į dubenėlį, statyk virš garų vonelės ir kaitnik kol pradės lydytis, sudėk sviestą, supilk grietinėlę, neperkaitink, užvirus vandeniui, prisuk ugnį ir maišydama lauk, kol pasidarys vientisa graži masė, kai taip nutiks, glazūrą nukeli ir užpili tiesiog iš lėkštutės ant torto, palygini peiliu, arba pavartalioji patį tortą, viskas, puošimas baigtas...ant šokolado gali kringeliuoti aisingu, grietinėle 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 01, 21:24)
100 g juodo šokolado, 50 g grietinėlės, 50 g sviesto: šokoladą sulaužyk gabaliukais, sudėk į dubenėlį, statyk virš garų vonelės ir kaitnik kol pradės lydytis, sudėk sviestą, supilk grietinėlę, neperkaitink, užvirus vandeniui, prisuk ugnį ir maišydama lauk, kol pasidarys vientisa graži masė, kai taip nutiks, glazūrą nukeli ir užpili tiesiog iš lėkštutės ant torto, palygini peiliu, arba pavartalioji patį tortą, viskas, puošimas baigtas...ant šokolado gali kringeliuoti aisingu, grietinėle  4u.gif

turbut issamiau jau ir negali buti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
user posted image
stai mano ''tortas barbe'' dariau is cipciuko medaus torto,puosiau grietinele.visi kas valge sake,kad labai skanus.
Atsakyti
Labukas
Siandien kepiau torto lakstus,gavosi pakankamai kieti doh.gif ,gal ka patarsit, gal as miltu per daug idejau?oO is vis kokio kietumo jie turi buti? smile.gif
Atsakyti
Štai mano mamos naujametinis tortas. smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaida93: 03 sausio 2010 - 13:40
QUOTE(vaiduliuke21 @ 2010 01 03, 13:03)
stai mano ''tortas barbe'' dariau is cipciuko medaus torto,puosiau grietinele.visi kas valge sake,kad labai skanus.


tokią fantastišką barbę turėtum nešt į papuošimų temą wub.gif pasisengei kaip reikiant wub.gif

QUOTE(jolantulia @ 2010 01 03, 13:16)
Labukas
Siandien kepiau torto lakstus,gavosi pakankamai kieti  doh.gif ,gal ka patarsit, gal as miltu per daug idejau?oO is vis kokio kietumo jie turi buti?  smile.gif


nesuk dėl to galvos - lakšteliai tokie ir būna kieti, kai pertepsi kremu suminkštės savaime nuo kremo mirksiukas.gif
Atsakyti