Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

O kodėl negalima sviesto naudot ir kepimo miltelių? Skonis suprastėja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 10 26, 10:43)
O kodėl negalima sviesto naudot ir kepimo miltelių? Skonis suprastėja?  g.gif

Gali drasiai naudot airiska sviesta, jis kitoks nei lietuviskas wink.gif O del milteliu tai nzn.... as tai naudoju ka randu namie....
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 16:11)
Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui? g.gif as pvz...darau tokia skystoka tesla ir pilu y forma,iskepa,atvesta tada susipjaustsau y kokius 5-6 lapelius ir tepu grietines kremu...gaunasi daug minkstesnis tortas.....
stai foto vieno tokio meducio....
user posted image

galiu parasyti receptura...
200 gr cukraus
200gr.medaus dirbtinio
200gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiausiniai,
3 arb. sauksteliai nugesintos sodos
cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta]
miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo]

cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus....

2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita....
padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....

Norisi isbandyt labai skaniai atrodo pjuvis bigsmile.gif Bet cia tik persipjauna i 5-6 lapelius,o produktu kiekis labai panasus i Cipciuko meduti,o is jo eina padaryt 2 nemazus tortus g.gif
Atsakyti
merginos,vienas klausimas...
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu?
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 10 29, 11:14)
merginos,vienas klausimas...
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu?

liūdo dugnas turi kaboti virš garų, su vandeniu liestis neturi, tešla šilsta kaista nuo garų mirksiukas.gif turi būti keli cm tarpas tarp vandens ir dugno mirksiukas.gif nepamirška maišyti ir nesusipilk visų miltų iš karto kai iškaitinsi tešlą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 29, 12:52)
liūdo dugnas turi kaboti virš garų, su vandeniu liestis neturi, tešla šilsta kaista nuo garų  mirksiukas.gif turi būti keli cm tarpas tarp vandens ir dugno  mirksiukas.gif  nepamirška maišyti ir nesusipilk visų miltų iš karto kai iškaitinsi tešlą  4u.gif

aciu kad apsvietet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 15:11)
Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui? g.gif as pvz...darau tokia skystoka tesla ir pilu y forma,iskepa,atvesta tada susipjaustsau y kokius 5-6 lapelius ir tepu grietines kremu...gaunasi daug minkstesnis tortas.....

galiu parasyti receptura...
200 gr cukraus
200gr.medaus dirbtinio
200gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiausiniai,
3 arb. sauksteliai nugesintos sodos
cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta]
miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo]

cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus....

2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita....
padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....

norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra)blush2.gif dar tokio didelio biskvito neteko kepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2009 10 30, 14:52)
norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra)blush2.gif dar tokio didelio biskvito neteko kepti smile.gif

blush2.gif man tai ne kas gavosi doh.gif nepeikiu seimininkes,bet jau geriau man cipsiuko medutis blush2.gif sitas visu pirma nevienodai iskilo,truputeli apdege,nors kepiau ir mazoj temperaturoj,man sunkiai pjaustesi,skonis kaip meduolio beveik,bent jau man ax.gif siaip tai aisku skanu,bet ... as tiesiog savo nuomone pasakiau,tikiuosi nesupyksit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2009 10 30, 15:52)
norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra)blush2.gif dar tokio didelio biskvito neteko kepti smile.gif

na man tai visada gerai iskepa.....trupuciuka kuprele gaunasi,jei per kieta tesla padarai...bet tai nupjaunu ta kuprele ir buna trupinukam......

gal kam nepatiks aisku,bet tai cia kiek zmoniu tiek nuomoniu...jis musu rate pats skaniausias.....

o medaus biskvito skonis ir turi buti psanasus y meduoly..... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 17:04)
prasom......tik cia kitas torciukas,bet pagal ta pacia receptura darytas.....

skaniai atrodo tas medutis, reikes isbandyti smile.gif
Atsakyti
Kepiau si torciuka,per vaiko gitadieni-skanus labai!
Sugalvojau,kad reiktu sventem savaitgalinem jo issikept.Tad keliauju minkyt teslos.
Atsakyti
As irgi kepiau pirma karta gyvenime torta meduti. Gavosi labai skanus thumbup.gif thumbup.gif Turiu keleta klausimeliu profem:
1. Sutepiau is vakaro, o trupinius barsciau kitos dienos pavakare. Bet pabuves saldytuve jis man vis tiek suskilinejo. Kazin ka ne taip dariau?
2. Is cipsiuko recepto gavosi tik 6 lakstai. Is 5 sutepiau torta. Svere 2 kg.
3. kaip gerai apibarsyti sonus? Sunkiai sekesi man. doh.gif
4.Nelabai gerai isigere plakta gretinele. Gal per daug suplakiau? Nes pjaunant torta, kai kuriose vietose jis man atlipdavo. Ar per mazai suspaudziau? g.gif
Atsakyti