
O kodėl negalima sviesto naudot ir kepimo miltelių? Skonis suprastėja?

QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 10 26, 10:43)
Gali drasiai naudot airiska sviesta, jis kitoks nei lietuviskas

QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 16:11)
Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui?
as pvz...darau tokia skystoka tesla ir pilu y forma,iskepa,atvesta tada susipjaustsau y kokius 5-6 lapelius ir tepu grietines kremu...gaunasi daug minkstesnis tortas.....
stai foto vieno tokio meducio....

galiu parasyti receptura...
200 gr cukraus
200gr.medaus dirbtinio
200gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiausiniai,
3 arb. sauksteliai nugesintos sodos
cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta]
miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo]
cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus....
2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita....
padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....

stai foto vieno tokio meducio....

galiu parasyti receptura...
200 gr cukraus
200gr.medaus dirbtinio
200gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiausiniai,
3 arb. sauksteliai nugesintos sodos
cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta]
miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo]
cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus....
2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita....
padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....
Norisi isbandyt labai skaniai atrodo pjuvis


merginos,vienas klausimas...
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu?
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu?
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 10 29, 11:14)
merginos,vienas klausimas...
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu?
maisant tesla tame bliude,bliudo dugnas turi but apsemtas vandenyje?ar tesla kaista tik nuo garu?
liūdo dugnas turi kaboti virš garų, su vandeniu liestis neturi, tešla šilsta kaista nuo garų



QUOTE(Olesta @ 2009 10 29, 12:52)
liūdo dugnas turi kaboti virš garų, su vandeniu liestis neturi, tešla šilsta kaista nuo garų
turi būti keli cm tarpas tarp vandens ir dugno
nepamirška maišyti ir nesusipilk visų miltų iš karto kai iškaitinsi tešlą 



aciu kad apsvietet

QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 15:11)
Sveikutes...man iskolo toks klausimelis-kodel visos kepat lakstus medaus tortui?
as pvz...darau tokia skystoka tesla ir pilu y forma,iskepa,atvesta tada susipjaustsau y kokius 5-6 lapelius ir tepu grietines kremu...gaunasi daug minkstesnis tortas.....
galiu parasyti receptura...
200 gr cukraus
200gr.medaus dirbtinio
200gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiausiniai,
3 arb. sauksteliai nugesintos sodos
cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta]
miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo]
cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus....
2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita....
padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....

galiu parasyti receptura...
200 gr cukraus
200gr.medaus dirbtinio
200gr. margarino Vilnius arba EVE
3 kiausiniai,
3 arb. sauksteliai nugesintos sodos
cinamonas,gvazdikeliai[kas megsta]
miltu pagal tirstuma.....[kad tesla butu grietines tirstumo]
cukru,medu,margarina ir prieskonius sudedam y puoda ir uzvirinam.....y pravesusia sita mase dedam kiausinius,nugesinta soda ir miltus.....pilam y forma ir kepam apie 40-50 min,pagaliuku patikrinti kai bus iskepus....
2 ind grietines,cukraus ,citrinos sulciu arba citrinos rugsteles pagal skony....isplakame ir pertepame supjaustyta medaus biskvita....
padedame per nakty kad susigertu ir ryte puosiame.....
norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra)


QUOTE(Oksiukas @ 2009 10 30, 14:52)
norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra)
dar tokio didelio biskvito neteko kepti 







QUOTE(Oksiukas @ 2009 10 30, 15:52)
norėčiau kepti šį medutį, ir iškilo klausimas o biskvitas gerai iškepa (na ta prasme nesigauna su kupra)
dar tokio didelio biskvito neteko kepti 


na man tai visada gerai iskepa.....trupuciuka kuprele gaunasi,jei per kieta tesla padarai...bet tai nupjaunu ta kuprele ir buna trupinukam......
gal kam nepatiks aisku,bet tai cia kiek zmoniu tiek nuomoniu...jis musu rate pats skaniausias.....
o medaus biskvito skonis ir turi buti psanasus y meduoly.....

QUOTE(kirbe @ 2009 10 24, 17:04)
prasom......tik cia kitas torciukas,bet pagal ta pacia receptura darytas.....
skaniai atrodo tas medutis, reikes isbandyti

Kepiau si torciuka,per vaiko gitadieni-skanus labai!
Sugalvojau,kad reiktu sventem savaitgalinem jo issikept.Tad keliauju minkyt teslos.
Sugalvojau,kad reiktu sventem savaitgalinem jo issikept.Tad keliauju minkyt teslos.
As irgi kepiau pirma karta gyvenime torta meduti. Gavosi labai skanus
Turiu keleta klausimeliu profem:
1. Sutepiau is vakaro, o trupinius barsciau kitos dienos pavakare. Bet pabuves saldytuve jis man vis tiek suskilinejo. Kazin ka ne taip dariau?
2. Is cipsiuko recepto gavosi tik 6 lakstai. Is 5 sutepiau torta. Svere 2 kg.
3. kaip gerai apibarsyti sonus? Sunkiai sekesi man.
4.Nelabai gerai isigere plakta gretinele. Gal per daug suplakiau? Nes pjaunant torta, kai kuriose vietose jis man atlipdavo. Ar per mazai suspaudziau?


1. Sutepiau is vakaro, o trupinius barsciau kitos dienos pavakare. Bet pabuves saldytuve jis man vis tiek suskilinejo. Kazin ka ne taip dariau?
2. Is cipsiuko recepto gavosi tik 6 lakstai. Is 5 sutepiau torta. Svere 2 kg.
3. kaip gerai apibarsyti sonus? Sunkiai sekesi man.

4.Nelabai gerai isigere plakta gretinele. Gal per daug suplakiau? Nes pjaunant torta, kai kuriose vietose jis man atlipdavo. Ar per mazai suspaudziau?
