Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 5 tema

QUOTE(Kikuteee @ 2009 12 21, 14:46)
Eisiu sturmuot morisona sian tada, ieskosim reikiamos...  ax.gif 

o tu pati kepus si torta? 4u.gif
Papildyta:
O beje kiek reikia tos citrinos sulciu pilti i krema?  smile.gif

as kepiau, ta kur su plikytu kremu pertepamas smile.gif jo receptas keliais puslapiais atgal ir mano rodos ,jis paprasciau gaminasi smile.gif
Atsakyti
ruosiuos eit kept medaus torta pagal cipciuka. Kazi ar galima viskas daryt plasmasiniam bliude, neisilydys? neturiu jokio stiklinio ar metalinio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2009 12 21, 17:40)
ruosiuos eit kept medaus torta pagal cipciuka. Kazi ar galima viskas daryt plasmasiniam bliude, neisilydys? neturiu jokio stiklinio ar metalinio  doh.gif

Galima,galima tik plastmasiniam ir darau ax.gif
Atsakyti
jau sukepiau cypciuko medaus torto blynus bigsmile.gif Man patiko kad pats procesas gan svarus (naudojas mazai indu ir siaip su TW padeklu labai svariai viskas kociojama). Paprasta gaminti ji. Blynai gavosi 6 ploni. Tik va nzn ar taip turejo gautis, jie man iskepe toki su puslem, na tokie kalvoti biggrin.gif bet apipjaustyti atrodo labai gerai. Belieka sutept grietinele. O jos kazi tikrai tiek daug reikia, net 4 indeliu?
dar labai rupi klevu sirupu viena koki laksta palaistyt del skonio paivairinimo ax.gif

PS dabar suprantu kodel visos kepa meducius pagal cypciuka ir tik puosia puosia visokiais aisingais biggrin.gif Nes paprastas, ner brangus, ir iseina be proto didelis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonza: 21 gruodžio 2009 - 21:08
Mergiukai niu va viska dariau pagal recepta ir man gavosi teslos vos keturiems nedideliems lakstams... verysad.gif Nesuprantu ka blogai darau, ir tie lakstai virsus rudas jie lb ploni o apacia tokia pageltus truputi ir jie kazkoki pasipute... Kremu dar netepiau, nes nzn ar man ju uzteks...
Ar gali buti kad tesla kai pyliau soda buvo neuztektinai karsta ir isputojo maziau? beje ir miltu sunaudojau su kociojimu skirtu gal vos keturias stiklinias.... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Tai db ir nzn ar cia taip turi buti ar jau mano pirmas blynas prisviles? Beje lakstai 4 tai tos grietineles tai tikrai per daug tada tiek nes jie vos siekia gal 0.03-0.05mm...
Atsakyti
QUOTE(Kikuteee @ 2009 12 21, 23:27)
Mergiukai niu va viska dariau pagal recepta ir man gavosi teslos vos keturiems nedideliems lakstams...  verysad.gif  Nesuprantu ka blogai darau, ir tie lakstai virsus rudas jie lb ploni o apacia tokia pageltus truputi ir jie kazkoki pasipute... Kremu dar netepiau, nes nzn ar man ju uzteks...
Ar gali buti kad tesla kai pyliau soda buvo neuztektinai karsta ir isputojo maziau? beje ir miltu sunaudojau su kociojimu skirtu gal vos keturias stiklinias....  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif 

Tai db ir nzn ar cia taip turi buti ar jau mano pirmas blynas prisviles? Beje lakstai 4 tai tos grietineles tai tikrai per daug tada tiek nes jie vos siekia gal 0.03-0.05mm...

gal patys produktai mazesni buvo, nu pvz kiausiniai, saukstai? as tai kai dejau tai pvz sauksta su kaupu, kiausinius didelius ir pan blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2009 12 22, 09:21)
gal patys produktai mazesni buvo, nu pvz kiausiniai, saukstai? as tai kai dejau tai pvz sauksta su kaupu, kiausinius didelius ir pan  blush2.gif

Nu kad zinok dejau negailedama visko... Keliausiu sian medaus pirkti ir vel viska per nauja bandysiu, gal si karta pasiseks... doh.gif
Atsakyti
Niu ka as jau po apsipirkinejimu, pas mus orelis geriau nosies nekisti is namu nes sninga ir laaaaaaabai slidu...

Einu bandyti dar karteli, bus antras dublis.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikuteee @ 2009 12 22, 13:58)
Niu ka as jau po apsipirkinejimu, pas mus orelis geriau nosies nekisti is namu nes sninga ir laaaaaaabai slidu...

Einu bandyti dar karteli, bus antras dublis....  lotuliukas.gif

Kikutee, kazka tikrai ne taip darai schmoll.gif Is visos normos, net neigudus kocioti turi gautis bent 10 lakstu apie 0.5 cm. as va dariau is 2/3 normos, ir tai gavau 10 dideliu ! apie 28 cm skersmens lakstu. keli is ju nebuvo ploni labai, geriau apsistengus buciau dar bent 2 blyniukus iskociojus. Mase turi buti labai karsta pries supilant soda mirksiukas.gif
kas del grietineles, gali naudoti tiek double cream, tiek whipping cream. Gausis vienodai gerai. Tik jei 4 lakstai, tai max 2 indelius reikia naudoti. Ten beje, recepte ir parasyta, kad is pilnos normos gaunasi 2 dideli gana tortai rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu ir as klausima Jums. Krema dariau visada is grietines, tai gaudavosi skistokas, o dabar noriu padaryti pe puse - puse grietines ir puse grietineles. Kaip man plakti, ar viska kartu, ar geriau atskirai o po to tik sumaisyti? Gal kas jau taip dare, ka patarsyte 4u.gif
PS: O gal kas patars kaip sonus apibarstyti, nes po manes visas stalas apibarstytas trupiniais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 22 gruodžio 2009 - 18:36
QUOTE(Packa @ 2009 12 22, 19:31)
Sveiki,
turiu ir as klausima Jums. Krema dariau visada is grietines, tai gaudavosi skistokas, o dabar noriu padaryti pe puse - puse grietines ir puse grietineles. Kaip man plakti, ar viska kartu, ar geriau atskirai o po to tik sumaisyti? Gal kas jau taip dare, ka patarsyte 4u.gif
PS: O gal kas patars kaip sonus apibarstyti, nes po manes visas stalas apibarstytas trupiniais doh.gif

Išplakit grietinėlę ir tuomet atsargiai įmaišykit grietinę. Tačiau jeigu "pusę ant pusės" bus, tai kremas tikrai nesigaus tirštas. Patarčiau daryti formoje smile.gif Apie apibarstymą pridiskutuota visa tema...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 22 gruodžio 2009 - 19:33
o tai stalo pavalyti neina???? taigi pasikelkit visą tortą virš trupinių lėkštės ir niekas niekur neprisibarstys, tik lėkštės reikis didesnės mirksiukas.gif arba pasitiekskit kepimo popierių,ant jo ir barstykit, likutį sulenkusi popierių lengvai supilsit į talpą rolleyes.gif
o jeigu grietinę per naktį nuvarvintumėt per sietelį, ji būtų labai standi, geriausia tai saulės pieno 30 %, ji lieka sietelyje, o ne kartu su vandeniu subėga į puodą po sieteliu smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 22 gruodžio 2009 - 22:36