Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

Aš dar kartą pasikartosiu, kad teisingai mane suprastumėt - jūs nenusiteikite vienpusiškai - arba kad viskas bus gerai, arba kad jei jūs būsit malonios, tai ir su jumis bus malonūs, arba kad kažką ten neatpirksite ir kvit. Aišku, negalvokit ir kad viskas blogai bus. Tiesiog atsakiau į klausimą - kad yra visokių žmonių ten. Ir susilaukti nemalonios reakcijos galite bet kada - ir nusipelnydamos savo ''susireikšminimu'' ir visai nenusipelnydamos. Ir tai visai ne jūsų kaltė netgi bus. Aš šitą norėjau pasakyti. Norėjau pasakyti, kad nėra jokios garantijos.

Pavyzdžiui, aš sąrėmiu metu nenorėjau su niekuo bendrauti, su niekuo kalbėtis, kad mane paliktų ramybėje ir viskas. Taigi, elgiausi ir su kitais, taip - anekdotų nepasakojau, tylėjau ir viskas. Bet kažkodėl su manim taip nesielgė taip pat - aplink zujanti ir įžeidinėjanti akušerė tikrai gerai man nervus patampė. Na bet aš didžiuojuos savimi, kad aš ją ištvėriau ir garsiai jos neiškeikiau ir nepasiunčiau. Nenusileidau iki jos lygio. Dabar tai man teikia tikrą paguodą, žinokit, bet tada kai gimdžiau ir po gimdymo tikrai šlykštu buvo viską prisiminti.

Geriau galvokit, kad visko gali būti, bet jūs su tuo kaip nors susitvarkysite cool.gif

Arba galvokite iš tikrųjų kaip tik jūs norite ir kaip jums geriausia. Čia jūsų šventa teisė smile.gif

O šiaip tai aš manau, kad kiekviena nestuke.gif yra pasaulio bamba, o ypač gimdymo metu. Ir su ja reikia elgtis gražiai ir padoriai. Ir ypač tai turi suvokti (ir suvokia) medikai. Bet ne visada jie nori tokį požiūrį parodyti. Ne visada medikai vadovaujasi taisykle, kad jei tau pasirodė (būtent - pasirodė), kad nestuke.gif tave šokdina (o gal kartais ir tikrai per daug susireikšmina), tai aš pakilsiu aukščiau ir neatsakysiu tuo pačiu. Ir jei jie to neparodo, tai visai ne gimdyvės problema iš tikrųjų, na bet iki tokio aukšto lygio dar toli mūsų sveikatos sistemai doh.gif

Visi esam žmonės tik galų gale ax.gif
Dar kartą sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 11 06, 11:32)
- aplink zujanti ir įžeidinėjanti akušerė tikrai gerai man nervus patampė.

noretusi zinot, ka ji sake ar dare, ypac, kai ejote susitarus, kaip rasete.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 11 05, 20:08)
nemanau, kad viskas taip juoda, kaip jus piesiate. bijo jie ir ziniasklaidos, ir kitokiu skundu. visi bijo.
o del to, kad nemandagus, izeidineja, gimdymus kaip konvejeryje priima - tai cia paskaicius atsiliepimus retai kam tokie prisiminimai like  g.gif dauguma geru atsiliepimu. po jusu zinutes jauciuosi vos ne i skerdykla besiruosianti vaziuoti... apsisprendziau VGN gimdyt - lekiu i kita tema. sekmes ir ramaus gimdymo nusprendusioms RK gimdyt  4u.gif

smile.gif ash irgi VGN apsisprendzhiau shi karta gimdyt, nes RK nuo pirmojo vaikelio laiku labai negrazhiai pasikeite...
Atsakyti
ai... kas negirdejo apie visas ligonines ko nors blogo, meskit i mane akmeni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 11 06, 11:53)
noretusi zinot, ka ji sake ar dare, ypac, kai ejote susitarus, kaip rasete..  ax.gif

aha, man irgi butu smalsu blush2.gif jeigu tai nera didele paslaptis blush2.gif

beje, dar pagalvojau, visi juk zino, kad nestuke.gif buna nepastovios nuotaikos, tai irzlios tai dar kokios piktos, o cia dar skausmai, nerimas kaip viskas bus, tai is vienos puses tikrai yra tikimybe ka nors kad ir labai netycia apsaukti trukus kantrybei unsure.gif , nors is kitos puses, butent akuserinio medikai juk turetu zinoti, kad cia nestuke.gif , ir jei jau ta nestuke.gif kazka burbuliuoja, tai gal ne del to kad ji blogas zmogus, o tiesiog kad ji nestuke.gif ...

nea? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kuskusas @ 2009 11 06, 13:47)
RK nuo pirmojo vaikelio laiku labai negrazhiai pasikeite...

gimdžiau prieš beveik 3 metus ir prieš 8 mėn. Jokių pasikeitimų į blogąją pusę nepastebėjau ax.gif Reiks kada nors vėl- tik į RK.
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 11 05, 11:48)
as skambinausi del tu visus medikamentu - klaust cia tik gandai, kad reikia turet/atpirkt ar teisybe. slidi moteriskaite atsiliepe telefonu: "atvaziuokit - asmeniskai pasikalbesim..." niekur sakau nevaziuosiu, negaliu. klausiu tiesiogiai - reikia kokiu vaistu ar medikamentu su savim ar ne? atsakymas: mes nezinom ko jums reikes - epiduro, nuskausminimo siuvant o gal nesiusim ar dar ko. nieko nesivezkit - viska duosim, viska turim". apie atpirkima ne kalbos. nu, galvoju, vaziuosiu ramia galva... skambinau kazkur pries menesi... bet visvien cia skaitau, kad liepia turet ar atpirkt  doh.gif

Tikrai neliepia ir neverčia, o tik paprašo, kad jei leidžia galimybės smile.gif

Grįžau iš RK, nu viskas patiko, paleido jau po 2 dienų. Gimdymo dieną buvo labai daug gimdyvių. Laukėm palatose savo eilių, kol atsilaisvins gimdyklos. Gydytoja lakstė iš vienos gimdyklos į kitą. Šalia nestovėjo, bet visada ateidavo pažiūrėti kaip laikomės. Per patį procesą buvo jau ir gydytoja bei 2 akušerės. Nu viskas man super.
Vaikų sesutės malonios, tik viena gydytoja priplaukus doh.gif Nepatiko ji man, tai geriau jau sesučių paklausiau.

Ir dar kartą įsitikinau, kad man labai tinka toks ribotas lankymas 4u.gif Jau per kelias valandas nusibosdavo visi lankytojai.

Atsakyti
QUOTE(Virguliukas23 @ 2009 11 05, 14:32)
Mes ir palikinejom mokomoj sumokejom pradzai porai valandu, o poto vyras jau nebemokejo nenorejo manes vienos palikt tai gerai kad ratu neuzblokavo.

Pasiseke, mano draugei vyras atveze daiktus i ligonine, uzmokejo uz pora valandu,o uztruko ilgiau tai isejas rado uzblokuotus ratus, o kol dar atvaziavo atblokuoti lauke pora valandu vidury nakties doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxt: 08 lapkričio 2009 - 20:56
QUOTE(xxxt @ 2009 11 08, 21:54)
Pasiseke, mano draugei vyras atveze daiktus i ligonine, uzmokejo uz pora valandu,o uztruko ilgiau tai isejas rado uzblokuotus ratus, o kol dar atvaziavo atblokuoti lauke pora valandu vidury nakties doh.gif

Nu nieko sau doh.gif

Bet kažkaip jie negali blokuoti ratų jei esi už kažkiek sumokėjęs, nes galėjai ilgiau užtrukti ir grįžęs turi galimybę susimokėti už tą laiką. Blokuoja jei nėra to lapelio apie mokėjimą padėta, nes tada reiškias, kad nemokėsi visai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 11 08, 20:35)
Nu nieko sau  doh.gif

Bet kažkaip jie negali blokuoti ratų jei esi už kažkiek sumokėjęs, nes galėjai ilgiau užtrukti ir grįžęs turi galimybę susimokėti už tą laiką. Blokuoja jei nėra to lapelio apie mokėjimą padėta, nes tada reiškias, kad nemokėsi visai  g.gif

aha, as irgi kazka tokio esu gidrejus 4u.gif
Atsakyti
del tu stovejimo aiksteliu tai tikrai beprotybe doh.gif gal iki gimdymo likus 3 savaites nuvaziavau vel gi su siuntimu tyrimams del mano auksto spaudimo, vairavau pati, nes taip gerai jauciausi smile.gif vazinejau aplink kol atsirado vietele, kaip tik buvo mazdaug 10 val pats lankymas g.gif vietele atsirado kur yra zenkliukai LSA teismas ar kaip ten, pati pirma nuo pagrindinio iejimo blush2.gif ir ka jus manot, sumokejau as uz valanda, ir ramiai nuejau, galvojau kad ir per pusvalandi susitvarkysiu...pasvajok, tiek daug zmoniu akuserkej buvo ir jau vos nepradedanciu gimdyt koridoriuje, praejo ta valanda jau ir mano eile atejo, galvoju nebegsiu gi as ten, taigi griztu pavelavus 20min su didziausiu pilvu, priaugau 27kg, turejau vaziuot namo daiktu nes pasake gultis stebejimui, ir ateinu ogi mano ratai uzblokuoti, bet dar buvo tie blokuotojai, tai prieinu ir pasakoju kaip kas atsiprasau, sakau vyrai atleiskit, pastaciau cia ta masina nes sunku lb vaiksciot ir pan., pakankamai grubiai jie su manim elgesi, o as ir taip pergyvenu del tu savo lygu del vaikelio, tai atsisedau i masina savo ir bliaunu, nervai jau nebeislaike, sakau rasykit ka norit, bet taip lengvai jum to neatleisiu, tiesiog dabar turiu kitu rupesciu, tai atejo kitas vyras (tas blokuotojas) kalbejosi ten jie ilgai, as dar pasakiau kad jei galima tai greiciau nes man skubiai reikia namo ir i ligonine gultis, tai paduoda man ta kviteli as neziuriu nieko, sakau aciu viso gero ir isvaziuoju, padejau as ta lapeli ir taip menesi jis ten pragulejo, jau po gimdymo sakau vyrui kad tu sumokek kada ten ta bauda nes delspinigiu dar priskaiciuos, o jis ateina man ir sako ten bauda 20lt thumbup.gif matyt pasigailejo, nes as bishki pagrasinau, sakau jei daeis iki teismo tai as laimesiu, nes mano teta nepagailejo laiko ir asmeniniu pinigu ir iskovojo pergale, buvo labai panasi situacija smile.gif o gimdem tai vyras sumokejo 10 lt, bet ten kazkaip visvien tik valandai ar kiek ten raso i prieki labai ir nesumokesi, tipo aplankei ligoni valanda ir ate, is gimdyklos kaip tik matesi musu masina, tai vyras vis paziuri ar neuzblokavo sako dar ne, o buvom mes mazdaug nuo 8 ryto iki 6-7 vakaro thumbup.gif matyt pasiseke cool.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxt @ 2009 11 08, 20:54)

Greičiausiai, ne vietoje paliko, nes pavėlavus užmokėti niekas ratų neblokuoja smile.gif Gal prie kokio ženklo ar kur negalima paliko mašiną.
Atsakyti