Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(rabrasa @ 2009 11 05, 18:42)
aha, tikra tiesa smile.gif

as tuomet is kitos operos paklausiu mamyciu, kurios jau gimde RK nesitarusios su konkrecia gydytoja... kaip ten personalas bendrai paemus? ar teko matyt nepatenkintu surugusiu veidu, ar jautetes gerai, ar sako ka tau daro, ar atsiklausia pries kazka darydami?

as kazkaip vis girdedavau geru atsiliepimu apie RK personala, bet kai pasiskambinau i skyriu, kazkaip pataikiau ant surugusios moteriskes...  unsure.gif  vos spejau paklaust kas mane domino... o ir atsake taip trim zodziais atmestinai...
zinoma, gal jai ne ta diena buvo. bet tai va ir klausiu del to  blush2.gif

Taip yra ten tokių, neturėkit iliuzijų, kad visi bus malonūs. Jums arba pasiseks, arba ne ax.gif Aš gimdžiau susitarusi ir tai tokių įžeidinėjimų prisiklausiau, kad iki šiol suvimdo, kai prisimenu savo gimdymą ax.gif O čia kas rašot, kad kelsit vėją ar į viešumą - apsispakainkit, šiaip ten neblogi psichologai, pamatę, kad galit tai daryti gali taip jus apdoroti, kad nieko paskui nenorėsit, ieškosit ir nerasit. Arba gimdykite su kamerom ir diktofonais, rimtai sakau.

Žodžiu, ramiai, žinokit, kad gimdyvė ten nelaikoma vertybe pati savaime, į gimdymą vyrauja daugiau veterinarinis, o ne žmogiškas požiūris. Jie visi ten verda savose sultyse, o jūs tik šiaip einate pro šalį ir užsukate pas juos padiskutavę čia mirksiukas.gif

Ten tikrai ne ES. Tą žinokite.

Ir tikrai elkitės taip, kaip pagal situaciją atrodys geriausia. Ir tai nebūtinai bus tai, kad jūs gerai dėl to jausitės. Bet visad pasverkite, kas svarbiau - jūsų savijauta, ar jūsų ir vaikiukų sveikata.
Sėkmės visoms. 4u.gif 4u.gif

Kas beatsitiktų atsiminkite, kad svarbiausia - kad jūs likitumėt fiziškai sveikos ir kad jūsų leliukai sveiki ten gimtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rabrasa @ 2009 11 05, 17:42)
aha, tikra tiesa smile.gif

as tuomet is kitos operos paklausiu mamyciu, kurios jau gimde RK nesitarusios su konkrecia gydytoja... kaip ten personalas bendrai paemus? ar teko matyt nepatenkintu surugusiu veidu, ar jautetes gerai, ar sako ka tau daro, ar atsiklausia pries kazka darydami?

as kazkaip vis girdedavau geru atsiliepimu apie RK personala, bet kai pasiskambinau i skyriu, kazkaip pataikiau ant surugusios moteriskes...  unsure.gif  vos spejau paklaust kas mane domino... o ir atsake taip trim zodziais atmestinai...
zinoma, gal jai ne ta diena buvo. bet tai va ir klausiu del to  blush2.gif

yra visokiuu ten, juk visiems buna "blogu" dienu, gal butent pas tokia ir pataiket smile.gif aplamai mes likom patenkinti aptarnavimu, tiek gimdymo metu tiek po to, aisku buvo niuansu... per pati gimdyma apie viska pranesdavo, pasitardavo, sako pvz mums dabar nuleisim vandenukus ziuresim kaip sureaguos organizmas, paaiskino kodel nuleidzia, sako po valandos mazdaug kalbesim del nuskausminamuju,ziuresim kaip jausites, koks spaudimas visa kita smile.gif niu nzn as tai patenkinta, kita karta jei reiks ir ten vaziuosim leliuko pirkt lotuliukas.gif visur visokiu buna, reikia ir patiems nusiteikt taikiai, ir ju juokelius suprast ir pacioms juokaut, as tai ta gimdyma prisimenu jau kaip dideli nuotyki thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 11 05, 19:16)
Taip yra ten tokių, neturėkit iliuzijų, kad visi bus malonūs. Jums arba pasiseks, arba ne ax.gif Aš gimdžiau susitarusi ir tai tokių įžeidinėjimų prisiklausiau, kad iki šiol suvimdo, kai prisimenu savo gimdymą ax.gif O čia kas rašot, kad kelsit vėją ar į viešumą - apsispakainkit, šiaip ten neblogi psichologai, pamatę, kad galit tai daryti gali taip jus apdoroti, kad nieko paskui nenorėsit, ieškosit ir nerasit. Arba gimdykite su kamerom ir diktofonais, rimtai sakau.

Žodžiu, ramiai, žinokit, kad gimdyvė ten nelaikoma vertybe pati savaime, į gimdymą vyrauja daugiau veterinarinis, o ne žmogiškas požiūris. Jie visi ten verda savose sultyse, o jūs tik šiaip einate pro šalį ir užsukate pas juos padiskutavę čia mirksiukas.gif

Ten tikrai ne ES. Tą žinokite.

Ir tikrai elkitės taip, kaip pagal situaciją atrodys geriausia. Ir tai nebūtinai bus tai, kad jūs gerai dėl to jausitės. Bet visad pasverkite, kas svarbiau - jūsų savijauta, ar jūsų ir vaikiukų sveikata.
Sėkmės visoms.  4u.gif  4u.gif

Kas beatsitiktų atsiminkite, kad svarbiausia - kad jūs likitumėt fiziškai sveikos ir kad jūsų leliukai sveiki ten gimtų mirksiukas.gif

nemanau, kad viskas taip juoda, kaip jus piesiate. bijo jie ir ziniasklaidos, ir kitokiu skundu. visi bijo.
o del to, kad nemandagus, izeidineja, gimdymus kaip konvejeryje priima - tai cia paskaicius atsiliepimus retai kam tokie prisiminimai like g.gif dauguma geru atsiliepimu. po jusu zinutes jauciuosi vos ne i skerdykla besiruosianti vaziuoti... apsisprendziau VGN gimdyt - lekiu i kita tema. sekmes ir ramaus gimdymo nusprendusioms RK gimdyt 4u.gif
Atsakyti
nemanau kad forumas yra lb patikimas saltinis remiantis apsisprendima...o Biruta nemanot kad tai galejo pvz rasyt kitos ligonines personalas? as tik sakau pavyzdi smile.gif gal sitas zmogutis tikejosi kad uz ji kas kitas pagimdys?! jei as pvz dirbu banke tai visi klientai man yra eiliniai, gal cia menkas pvz bankas, vaiiko gimimas yra kur kas svarbesnis bet ne cia esme, mes jiems eilines pacientes smile.gif viena mano pazistama gimde pas ta pati gyd ir akusere pas kuria ir mes gimem, tai ji liko lb nepatenkinta, nes visa nestuma irodinejo kad as jiems parodysiu ten tvarka jie mazdaug is manes nesisaipys ten, jau pati vaziavo ten taip nusiteikus karingai ir ka gavo, ogi gavo tai kad seseles lishna karta neuzejo pas ja, gyd per gimdyma kalbedavo tik apie gimdyma apie nieko daugiau, o zinokit man labai padejo kalbejimas apie viska, apie sapnus, apie gyv i koki darzeli gimes musu vaikutis eis ir pan. taigi mamytes nesijauskime pasaulio bambom 4u.gif ir maziau jaudintis reikia, viskas bus gerai svarbiausia noro turet thumbup.gif nors ka as cia kalbu pati baisiai jaudinausi, labiausiai kad vaikutis sveikas butu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nioninka @ 2009 11 05, 20:30)
nemanau kad forumas yra lb patikimas saltinis remiantis apsisprendima...o Biruta nemanot kad tai galejo pvz rasyt kitos ligonines personalas? as tik sakau pavyzdi  smile.gif  gal sitas zmogutis tikejosi kad uz ji kas kitas pagimdys?! jei as pvz dirbu banke tai visi klientai man yra eiliniai, gal cia menkas pvz bankas, vaiiko gimimas yra kur kas svarbesnis bet ne cia esme, mes jiems eilines pacientes  smile.gif  viena mano pazistama gimde pas ta pati gyd ir akusere pas kuria ir mes gimem, tai ji liko lb nepatenkinta, nes visa nestuma irodinejo kad as jiems parodysiu ten tvarka jie mazdaug is manes nesisaipys ten, jau pati vaziavo ten taip nusiteikus karingai ir ka gavo, ogi gavo tai kad seseles lishna karta neuzejo pas ja, gyd per gimdyma kalbedavo tik apie gimdyma apie nieko daugiau, o zinokit man labai padejo kalbejimas apie viska, apie sapnus, apie gyv i koki darzeli gimes musu vaikutis eis ir pan. taigi mamytes nesijauskime pasaulio bambom  4u.gif  ir maziau jaudintis reikia, viskas bus gerai svarbiausia noro turet  thumbup.gif  nors ka as cia kalbu pati baisiai jaudinausi, labiausiai kad vaikutis sveikas butu  wub.gif

labai labai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
gausiu as atgal pamidoru, bet manau, kad dauguma nestukiu yra labai susireiksminusios, lyg jau as tai cia kazkas jau... ax.gif kaip jau rasiau, tipo AS IR MANO GIMDYMAS. o is tikro esam eilines pacientes, mate jie ten simtus musu ir ne viena jiems nesvarbesne uz kita. Tikrai sutinku, kad tas " as jiems parodysiu, as juos pasokdinsiu, as neatpirksiu siulu" ir tt tik paciom nuotaika ir gadina ir blogas nusiteikimas=blogas gimdymas blush2.gif
beje, taip rasau, nes dirbau klinikoje (iki dekreto), tai nors as ir pati buvau nescia ir tai matesi, vistiek oi jos mane pasokdint noredavo...
ai, visi mes zmones ir nereikia tiketis, kad kazkas ten labai jau isskestom rankom priims...
bet jau kaip ne i RK tema, tai visai... ax.gif
Atsakyti
O man gimdant ir po gimdymo kažkaip papuolė visas personalas labai šaunus. Gydytoja Raguckienė gimdymo metu tik buvo griežta ir konkreti, bet to iš jos ir reikėjo. Po gimdymo ir juokavo ir apie kitus dalykus kalbėjom. Kitas dvi dienas kol gulėjau taip pat nepapuoliau ant surūgusių ar nemandagių žmonių, manau dėl to, kad visur ėjau su šypsena 4u.gif
Prieš kažką darydami visi sakė kas dabar bus. Po gimdymo padėjo atsikelti, susitvarkyti, nuvežė į palatą. Ir šiaip net neklausus paaiškino kaip su vaikiuku elgtis. Dar kartą nevažiuočiau ten gimdyti tik tada jei pernešiočiau vaikelį, nes Puzienė nukėlinėja datas pagal kažkokius mistinius skaičiavimus biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif
Gimdziau RK beveik pries metus wub.gif Zinokit kai laukiausi hormonai taip dave i smegenis,kad pradzioj sakiau,kad TIK privacioj ir jokioj kitoj negimdysiu doh.gif lotuliukas.gif bet paskui aprimau ir pasirinkau RK. Pas mane buvo planinis cezaris del sveikatos problemu. Kysi davem tik anesteziologui.Daugiau niekam. Seselem pries iseidami nunesem saldainiu. Pasakysiu viena. Svarbiausia paciai but mandagiai ir geranoriskai. Tada ir su jumis atitinkamai elgsis. Kadangi gimdziau 5dieni,tai 6dieni personalo nedaug buvo,o darbo,tai patikekit. Atejo sesute ir paprase,kad jei ko prireiks pati ateiciau ar skambinciau. Nu ir kas,kad po CP.Vaiksciot galiu,ir eidavau (gulejau 2 aukste). Nematau tame nieko blogo.Per visa laika pas mane gal tris kartus buvo uzeje. O kam dazniau vaiksciot,juk mazuliai visa laika miega. O as su knyga rankose gulejau.
Del pirkimo siulu ir t.t. As ir klizma ir vaistus nuo skausmo pati pirkausi. Nes norejau geresniu nei jie turi. Negaila man.
Taip,kad busimos mamos,nusiteikit teigiamai,tai tikrai labai padeda 4u.gif
Linkiu lengvo gimdymo ir paciu maloniausiu akimirku susitikus su savo mazyliais wub.gif
Atsakyti
bus off topic, bet pasisakysiu. patikekit - jau susireiksminimo manau ne viena sau neleidziame. nereik mums nei nuliovu voniu, klozetu ar palatu (nors, paskaicius kitose temose kaikuriu busimu mamu pasisakymus is koju galima isvirst - lova kieta, tualetas nenaujas, langai ne plastikiniai, lovele gelezine - baisu...) gimdysiu antra karta - viska praejau, viska puikiai zinau. esu reikli normos ribose - man nereikia sypsojimosi - man reikia informacijos, prieziuros ir viso to, kas priklauso eilinei gimdyvei ir jos vaikeliui. mano mastymas labai paprastas - guluosi i ligonine, papuolu i mediku rankas - neplanuoju duot ne lito, bet del to mano pasitikejimas jais, ju darbu, prieziura ar medikamentu stoka nesumazeja. tikiuosi gauti tai, kas priklauso. neduos epiduro - nenumirsiu. nesusiutos nepaleis. nukraujavusios taip pat, jei neturesiu marles. klizmute turesiu savo - kitaip net nepagalvociau. o atpirkinet ar ne - cia nediskutuotinas reikalas - kiekvienas tam turim savo nuomone. as neatpirksiu. jus atpirksit. tiesiog tokia mano ir mano seimos pozicija.
taigi, sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 05 lapkričio 2009 - 21:06
QUOTE(Birūta @ 2009 11 05, 20:05)
bus off topic, bet pasisakysiu. patikekit - jau susireiksminimo manau ne viena sau neleidziame. nereik mums nei nuliovu voniu, klozetu ar palatu (nors, paskaicius kitose temose kaikuriu busimu mamu pasisakymus is koju galima isvirst - lova kieta, tualetas nenaujas, langai ne plastikiniai, lovele gelezine - baisu...) gimdysiu antra karta - viska praejau, viska puikiai zinau. esu reikli normos ribose - man nereikia sypsojimosi - man reikia informacijos, prieziuros ir viso to, kas priklauso eilinei gimdyvei ir jos vaikeliui. mano mastymas labai paprastas - guluosi i ligonine, papuolu i mediku rankas - neplanuoju duot ne lito, bet del to mano pasitikejimas jais, ju darbu, prieziura ar medikamentu stoka nesumazeja. tikiuosi gauti tai, kas priklauso. neduos epiduro - nenumirsiu. nesusiutos nepaleis. nukraujavusios taip pat, jei neturesiu marles. klizmute turesiu savo - kitaip net nepagalvociau. o atpirkinet ar ne - cia nediskutuotinas reikalas - kiekvienas tam turim savo nuomone. as neatpirksiu. jus atpirksit. tiesiog tokia mano ir mano seimos pozicija.
taigi, sekmes  smile.gif

is principo as buciau tokios nuomones - kad be abejo maloniai bendraudama pati - gali labiau tiketis malonaus bendravimo ir is mediku puses - kaip cia rase kazkuri mamyte anksciau.

taciau pritariu jusu nuomonei, kad turime buti reiklios normos ribose, ir bet kaip su mumis elgtis negalima. vien del to, kad esu 100-oji gimdyve, nesuteikia teises medikams su manim atmestinai elgtis. jiems gimdymas aiskus dalykas, taciau man - jis pirmas...
na tiesiog sritis cia tokia, kur jautrumo kazkiek reikia smile.gif juk cia vaikutis ateina i pasauli wub.gif
Atsakyti
is vienos puses sutinku su visu jusu pasisakymais, bet kaip ir visos turiu savo nuomone smile.gif aisku kad nereikia nusileist jei tave pvz karve kokia apvadina, bet kas liecia ju profesionaluma tai nemanau kad visos is musu turi lb daug supratimo, kai manes paklause tai tipo ar nuleidziam vandenis ar dar laukiam? sakau ka as zinau, jusu patirtis daugiau turetu jum sakyt smile.gif jie viska paaiskino kodel nuleist kodel ne.... nei vienas gydytojas manau nedarys kad mum butu blogiau 4u.gif del to atpirkimo tai cia manau jau principo reikalas, as ir sakiau kad nieko as nepirksiu nieko nedarysiu, o veliau nusipirkau ir pasiruosiau ir susitaikiau su tuo, kad man ligoninej nereiktu net apie tai prisimint, kai pasake kad bishki plysau ir daktaras ruosesi jau ten siut, tai prisiminiau kad mes turim savo siulus ir atidavem, man jie nereikalingi, atiduociau daug daugiau jei tik reiktu, juk cia vaikelis ateina i pasauli wub.gif ir del mokesciu, asmeniskai man 21, dirbus pora metu, tai ne tiek jau as ju ir primokejus kad man cia turetu atsiligint, nesu as jau labai principinga, moku nusileist ir suprast, ir tiesa sako kad per pamokeles jie lb graziai paaiskina del ko cia visa tai, nors neprivalom to daryt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 11 05, 22:05)
bus off topic, bet pasisakysiu. patikekit - jau susireiksminimo manau ne viena sau neleidziame. nereik mums nei nuliovu voniu, klozetu ar palatu (nors, paskaicius kitose temose kaikuriu busimu mamu pasisakymus is koju galima isvirst - lova kieta, tualetas nenaujas, langai ne plastikiniai, lovele gelezine - baisu...)

tikrai yra yra tu susireiksminusiu, kas va ir matosi is to, ka parasete. cia tikrai taikoma ne jums, kiekviena normali supranta, ko ir kur ji vaziuoja, o va tos, kurias jus paminejote, tai manau, nelabai. Yra ju. As ir off topic, bet va, kai buvau kursuose ten vienuose, tai buvo tokia pora, mergina atsidrebusi kedejen i visus ziurejo arogantisku zvilgsniu, ciaumojo kramtoske, krapstesi nagus, mynke mobilu, kurio mygtukai pypsejo, kalbejo su savo draugu ar vyru taip pat garsiai, kaip ir destytoja, visi i ja atsisukdavo, o ji paskendus savo arogancijoj svaide zeminancius zvilgsnius i kitus. ir as simtu procentu esu isitikinus, kad ji bus is tu, kur sakys, kad buvo bjauru, kad ja apsauke ir personalas slykstus... Na sutikite, juk taip ir bus? nes jei tu issauki nemalonia reakcija i save, tai malonios jau ir nelauk. Ir tokiu personu manau nevienetai. Paziuri paziuri i jas ir kazkaip neiseina maloniai elgtis. O siaip gi turbut niekas specialiai gimdyviu nezemina ir is ju nesisaipo. Cia net nereikia kalbet, kad mes leisim elgtis su savim bet kaip. Bet pacios, kai zmogiskos, tai ir su mumis elgsis normaliai. tai negi as sypsot stengsiuos, o man sakys uzsiciaupk karve, skesk kojas greiciau. as taip manau blush2.gif na juk beveik visada buna, kad del savo nesekmiu ir tt kaltas buni pats.

as ir pati savo darbe esu nemaloni buvus su moterim. blush2.gif blush2.gif bet tik su tom, kurios tokia reakcija kazkaip issiprovokavo, o ne vienai normaliai, mandagiai nieko blogo ir bjauraus nesakiau. tai manau ir RK ir visur taip pat
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 05 lapkričio 2009 - 22:23
pritariu Nelly simtu procentu thumbup.gif vienu zodziu elkimes taip kaip noretumeme kad su mumis elgtusi thumbup.gif sekmes visoms laukiancioms ir lengvai ir greitai 4u.gif
Atsakyti