QUOTE(sidrulka @ 2012 12 30, 22:31)
o gal galit įdėti ir lašišų bei porų pyrago receptuką bei parašyti kokie kiti netradicniai patiekaliukai ant jūsų stalo, nes nuotraukoje sunku įžiūrėti
na, nežinau, aš tai kažkaip be sumuutšinukų, žuvies, vištienos, lašišos sumutšinukų ir keletos mišrainių, tai nelabai ką ir išgalvoju, ką pagaminti, kuo nustebinti svečius, kurie nelabai ir drįsta ragauti to kas ,,kitoniška"
Lasisos- poru pyragas :
Sitiek produktu skirta 24cm skersmens formai.
Teslai reikes:
200g miltu,
100g atsaldyto sviesto
4-5 saukstai salto vandens
druskos
Idarui reikes
1 poro
40g sviesto
150g rukytos lasisos
150ml pieno
2 kiausiniu
3 saukstu grietines
1 kupino sauksto grudetuju garstyciu (galima maziau,jei nemestate garstyciu)
saujos krapu
1. Pasiruosiame tesla. atsaldyta sviesta itarkuokite i dubeni su miltais. Iberkite druskos ziupsneli ir pirstu galais itrinkite sviesta i miltus,kad jo drozles dar labiau susmulketu ir apsiveltu miltais. Viskas bus panasu i miltais apsivelusius trupinius.
2.I stikline isipilkite 4 saukstus vandens. Peiliu greitai maisydami, apslakstykite vandeniu miltu ir sviesto mases krastus. Jei atrodo,kad mase labai sausa,sliukstelekit dar sauksteli vandens. Ranka suspauskite mase i gumula,bet teslos neminkykite,tik suspauskite,kad viskas sukibtu. Jeigu ipylete per daug vandens,iberkite siek tiek miltu,o jei tesla nekimba i viena gumula, tai dar ipilkite viena sauksteli vandens (bet nepadauginkite,pilkite po sauksteli ar tik po puse).
3. Teslos gumuli suspauskite i skrituli,suvyniokite i plevele ir 15min. palaikykite saldytuve.
4. Stala,ant kurio kociosite,pabarstykite miltais. Pradekite kocioti tesla vis pasukdami laksta per skritulio ketvirti,ko9l iskociosite apskrita laksta,didesni uz kepimo forma.
5. Atsargiai pakelkite teslos laksta,permeskite ji per kocela ir itieskite i kepimo forma,atkeldami laksta nuo krastu virsaus ir ileisdami i formos krastus. Tada,jei naudojate dantyta forma,an virsaus uzdekite kocela ir "pervaziuokite" juo nukociodami teslos pertekliu. Jei kepate torto formoje,tai nupjaukite peiliu.
6. Dabar forma su tesla dekite i saldikli ir laikykite ja ten 10min. arba pusvalandi gali pabuti saldytuve,kad tesla sukietetu. Jei to nepadarysite,kepdama tesla gali susitraukti.
7. Ijunkite orkaite - temperatura 190 laipsniu.
8. Kol tesla sala, pradekite ruosti idara. Porus nuplaukite ir supjaustykite apskritimais,tada juos dekite i keptuve su trupuciu sviesto ir pakepinkite,kad suminkstetu.
9. Kiausinius isplakite kartu su grietine, pienu, garstyciomis ir truputeliu druskos.
10. Supjaustykite smulkiai krapus ir suberkite i kiausinio plakini. Dabar belieka iskepti pyrago pagrinda.
11. I forma su teslos lakstu itieskite kepimo popieriu, ant jo berkite balasta (balastas gali buti pvz zirniai ar kitos stambios kruopos,ju reikia pripilti iki teslos krastu virsaus,kad pagrinda prislegtu ir jis islaikytu tokia forma,kokia jam suteikia kepimo indas) ir kepkite apie 15min., paskui isimkite popieriu su balastu ir kepkite dar apie 10min.
12. Istraukite is orkaites forma su apkepta pyrago "lekste". Dekite i ja apkeptus porus, lasisos gabaliukus ir pamaise dar karta kiausiniu ir pieno plakini, uzpilkite ji ant lasisos.
13. Atsargiai, kad neislietumete skyscio,kiskite pyraga i orkaite, sumazinkite temperatura iki 160 laipsniu ir kepkite dar apie 35-40min., kol plakinys viska suvienys ir mase virs minkstu,puriu idaru.
Papildyta:
Del to lasisos - poru pyrago dar... butinai isbandykit,mums jis labai skanus, sunaus gimtadieniui 2 kepiau,galvojau vienas rytojui liks,bet greitai teko ir antra ant stalo deti, tai ir antrojo greitai neliko
nera ten sudetinga padaryti, tik taip atrodo,kad receptas labai ilgas ir darbo sociai
Del vandens i tesla, as pilu apie 6 saukstus, jei ne daugiau,nes man vis nesukimba ta tesla, biri ji labai
o del balasto,tai visada pilu skaldytus zirnius su perlinemis kruopomis,paskui as jas kai atsala vel atgal supilu, tikrai nesusigadina
tiesa, mano nuotraukoje pyragas per daug apkepes, siaip atrodo patraukliau, nes netycia buvau ji pamirsus orkaiteje,tai ilgiau gal 15min.kepiau nei reiketu
O siaip be sito pyrago ir tu "morkyciu", as dejau ant stalo tradiciskai ka visi megsta - liezuvio virto, vyniotinio vistienos papjausciau, vistos slauneliu keptu, silke su actu, silke su morkomis,porais ir razinomis, bureokeliu salotos, balta misraine, zuvis tesloje. Vaikams dar vieno kasnio sumustinukus padariau su daktariska desra ir pomidoriuku. Dar planuose buvo padaryti sumustinukus is pranc.batono, tepamo surelio ir graikinio riesuto; tuno ir kukuruzu idaru prikimsti tokius kauselius (angliskai jie vadinasi Yprkshire pudding), va kaip atrodo
http://www.mydish.co...rkshire-pudding. As ju saldytu nusipirkau. Bet nei tu sumustinuku nei sit kauseliu nedariau,nes neatvyko pora seimu, tai maisto ir taip sociai.