QUOTE(vaidute2006 @ 2012 11 07, 09:32)
Labas
arteja ir mano sunaus pirmasis gimtadienis, pradejau ziurineti viska:)kaip manot, ar nebutu per banalu padaryti gimtadieni Minkes Pukuotuko tema?
Jo megstamiausias zaislas yra masina-stumdukas disnejaus, tai galvoju gal ir daryti tokia mintim:) Kaip jus galvojate? gal turit kokiu ideju daugiau,pasiulymu?
Niekas negali būti banalu
Kiekvienam jo asmeninė šventė yra ypatinga ir nepakartojama, kad ir kaip banaliai jinai atrodytų
Žmonėms,kurintiems šventes gali būti pabodę, banalu daryti tą patį per tą patį, bet to nieku gyvu joks organizatorius nepasakys
Čia kaip su krikštynom, vestuvėm ir kitom šventėm- atrodo visur tas pats, bet pas mane tas pats tampa išskirtiniu
Taip ir čia.
Kitas klausimas yra kiek vienerių metų vaikui yra aktualu teminė šventė
jam tikrai vis tiek pat- ar Pūkuotukas, ar knysliukas. O dar suaugę su tokiom kepurytėm, čia daugiau šventė suaugusiems
Juk pagal rekomendacijas yra taip, kai darai vaikui šventę, jo svečių turėtėtų būti kiek metų, tiek plius svečių. Šiuo atveju vienerių metų vaikui tinka dar vienas svečias vaikas ir šventė apie valandą laiko
Tad svarbu suvokti ko jūs norite patys tėvai, nes šventė čia bus jums daugiau, ne vaikui.
Suprantu, kai pirmas vaikas, norisi jam išskirtinumo ir žvaigždžių nuo dangaus, bet ar tai labai būtina, jums patiems spręsti
Aš savo vaikų gimtadienių šiais klausimais nesureikšminu labai išskirtinai.
Vyresniukui trejų metų progą pirmą kartą buvo didesnis gimtadienis, nes jau pradėjo suprasti ir susivokti. Ne stebuklai buvo, bet jam vaikui paliko didžiulį įspūdį, nes vėliavėles papuošimui kartu darėme, ryte atsikėlęs balionių kalną prie lovytės rado, o paskui labai laukė svečių ir torto.
Kvietimuose aiškiai parašiau, kad šventė nuo- iki. Nors tokie dalykai pas mus taip pat nebuvo labai įprastas reikalas, bet pratinu. Šventė yra vaikui, o ne tetėms ir mamoms. Ir ateity laikysiuosi taip pat tokios nuostatos. Taigi šventės laikas buvo labai tinkamas, paskui ruošėmės miegoti, nes šventėm po pietų. Vaikui įspūdžių tikrai užteko, o maisto liko kalnas
QUOTE(aaistulis @ 2012 11 26, 16:56)
Bet tai galvos skausmas tokiam kiekiui zmoniu stala suruosti, ir karsta patiekala zadu daryti,tai nusipluksiu jauciu, o dar gaunasi sventinis periodas,tai.....
nu bet kitaip niekaip neisivazidzuoju,tarp musiskiu kazkaip "nelimpa" svediski stalai ir pan. per ta stala ir mazuliams vietos maziau gausis, ech
Na, kaip organizuosite šventę, čia jau nuo jūsų priklauso. Jūs galite nustatyti savo taisykles ir įvesti savo tradicijas
na, aš savo šeimą jau įpratinau, kad kaip kvietime parašyta, taip pageidauju, kad ir būtų. Pvz nurodau šventės gėlę, kitokias svarbesnes smulkmenas galima įrašyti- aprangos kodą ir panašiai.
Tai galiu dabar tvirtai pasakyti- nereikia pergyventi dėl to, kad kažkas pas jus neįprasta. Kurkite savo tradicijas ir jos taps įprastomis
Aš savo vaiko gimtadienio kvietime nurodžiau laiką- nuo kada iki kada vyks šventė. Atsisakiau sėdimo už stalo, norėjau daugiau vietos, erdvės palikti vaikams, dariau švedišką stalą. Ir niekam nuo to kąsnis burnoje tikrai nestrigo
Ir vaiko seneliai, dėdės ir tetos viską puikiai suprato, ir visiems buvo gerai.
Dukterėčios gimtadienis taip pat pirmą kartą buvo teminis. Princai ir princesės. vaikai turėjo savo maesnį patogų stalą, o prie didesnio galėjo prisėsti suaugę (paprasčiausiai taip buvo patogiau, nes gimtadienis buvo namie, vietos ne kažkiek)
Gimtadienis tęsėsi gal šešias valandas, nes vaikai vyresni, bet užimtumas buvo labai intensyvus, jokio siutimo, ar neužimtos minutės.
Stalas gal irgi buvo ne kataloginis, bet efektas buvo pasiektas, vaikams labai patiko, o tai svarbiausia
Įkeliu kvietimus kaip atrodė
http://sphotos-e.ak...._13689088_n.jpg
Tiesa, vėliavėlės buvo su tokiais pačiais paveikslėliais
P.S. Reikia paieškoti, ar yra tema apie gimtadienių scenarijus, galiu parašyt kokia veikla vaikai buvo užimti ir ką veikė, čia gal nelabai į temą būtų
QUOTE(lairam @ 2012 10 22, 10:55)
Musiškis dėl kelio ženklų pakvaišęs nuo 2 metuku. Vis dar niekaip nepraeina
.
NEREALIAI GRAŽU, ĮSPŪDINGA
Vaikas mano pamatė dabar irgi užsimanė, super idėja. O iš kur jūs prisikarpėt tų ženkliukų? Kokią knygą gal sugadinot?
Bet mačiau ten dar ir valgomi kelio ženklai buvo, fantastika