Įkraunama...
Įkraunama...

Santuokos registravimas Lietuvoje

Sveikos merginos,
Norėčiau paklausti gal kam neseniai teko užregistruoti užsienyje įvykusią santuoką [su užsieniečiu] čia Lietuvoje? Kokius dokumentus vyro ir savo reikia neštis į civilinės metrikacijos skyrių? Kiek paskaitinėjau internete, tai vienos sako, jog reikia tik abiejų pasų ir išversto bei notariškai patvirtinto santuokos liudijimo, kitos sako, kad reikia dar ir gimimo liudijimų, dar kažkur radau, kad reikia ir pažymos, kad niekur anksčiau susituokę nebuvom... be to turbūt ir tvarka su metais keičiasi, tai gal kuri neseniai tvarkėtės šiuos reikalus ir galit pasidalinti patirtimi? Man aktualiausia kokių vyro dokumentų reikia, nes aš viena grišiu į Lietuvą viso šito tvarkytis.
ax.gif Labai ačiū!

Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 10 20, 12:10)
Sveikos merginos,
Norėčiau paklausti gal kam neseniai teko užregistruoti užsienyje įvykusią santuoką [su užsieniečiu] čia Lietuvoje? Kokius dokumentus vyro ir savo reikia neštis į civilinės metrikacijos skyrių? Kiek paskaitinėjau internete, tai vienos sako, jog reikia tik abiejų pasų ir išversto bei notariškai patvirtinto santuokos liudijimo, kitos sako, kad reikia dar ir gimimo liudijimų, dar kažkur radau, kad reikia ir pažymos, kad niekur anksčiau susituokę nebuvom... be to turbūt ir tvarka su metais keičiasi, tai gal kuri neseniai tvarkėtės šiuos reikalus ir galit pasidalinti patirtimi? Man aktualiausia kokių vyro dokumentų reikia, nes aš viena grišiu į Lietuvą viso šito tvarkytis.
ax.gif Labai ačiū!

as tai radau taip
gimimo liudijimas + notariskai patvirtintas vertimas + apostile
santuokos liudijimas + notariskai patvirtintas vertimas + apostile
Pasas

P.S. jei vyras anksciau buvo issituokes, tuomet reikia skyrybu liudijimo + notariskai patvirtintas vertimas + apostile (del sito dokumento apostiles nesu tikra, bet ko gero reikia).
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 10 21, 09:04)
as tai radau taip
gimimo liudijimas + notariskai patvirtintas vertimas + apostile
santuokos liudijimas + notariskai patvirtintas vertimas + apostile
Pasas

P.S. jei vyras anksciau buvo issituokes, tuomet reikia skyrybu liudijimo + notariskai patvirtintas vertimas + apostile (del sito dokumento apostiles nesu tikra, bet ko gero reikia).

sutinku drinks_cheers.gif
As santuoka itraukiau rugpjucio gale, tad galiu pasidalinti patirtimi.

Be isvardintu dokumentu, mums dar reikejo uzpildyti forma (abu turejom pasirasyti) plius susimoketi.

Visi ne LT dokumentai turi buti su apostile.
Atsakyti
QUOTE(Rania @ 2009 10 21, 13:50)
sutinku  drinks_cheers.gif
As santuoka itraukiau rugpjucio gale, tad galiu pasidalinti patirtimi.

Be isvardintu dokumentu, mums dar reikejo uzpildyti forma (abu turejom pasirasyti) plius susimoketi.

Visi ne LT dokumentai turi buti su apostile.

Labas merginukes, dekui uz pasisakymus.
As siandien skambinau i CMS tai man pasake, kad reikia mano paso ir santuokos liudijimo su apostile isversto i lietuviu kalba, bei butu gerai atsivezti vyro paso kopija. Klausiau del vyro gimimo liudijimo, tai pasake, kad nereikia, uztenka zinoti kur jis gimes [maniskis uzsienietis]. Tai kazkaip galvoju sita susitvarkysiu, bet dabar dar viena sklausimas iskilo:

Ar kai istekate uzsienio salyje, jusu santuokos liudijime buna nurodyta kokia bus jusu pavarde po santuokos?
Esme ta, kad ten, kur as ruosiuosi teketi, santuokos liudijime nebus nurodyta mano pavarde po santuokos, tiesiog irasyta kad tokia ir tokia tuokiasi su tokiu ir tokiu ta ir ta diena ir kur ir viskas. O as noriu istekejus vyro pavarde pasiimti, tai man idomu ar man pavarde lietuvoje taip paprastai pakeis, jeigu paciame santuokos liudijime nera to iraso? Gal kam teko su tuo susidurti? Labai dekinga buciau uz atsakyma wink.gif

Atsakyti
sunku pasakyti, maniskiame nurodyta kokia pavarde po santuokos bus naudojama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 10 22, 13:42)
sunku pasakyti, maniskiame nurodyta kokia pavarde po santuokos bus naudojama smile.gif

O tu kokioj saly tuokeisi?
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 10 21, 16:41)

Ar kai istekate uzsienio salyje, jusu santuokos liudijime buna nurodyta kokia bus jusu pavarde po santuokos?

Zinoma, viskas priklauso nuo salies, bet dazniausiai santuokos liudijime buna parasyta kad tokia tai moteris istekejo uz tokio vyro ir abie pavardes parasytos.
Cia jau po to jei nori tai keiti savo dokumentus ir sakai kad nori pasiimti vyro pavarde.
Norint itraukti uzsienyje sudaryta santuoka i apskaita reikia uzpildyti tam tikra anketa, kurioje klausia kokia pavarde renkasi sutuoktiniai. Jei ten irasysi vyro pavarde, pasikeisi dokumentus ir turesi ta pavarde mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 10 22, 14:45)
O tu kokioj saly tuokeisi?

Turkijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2009 10 23, 11:33)
Zinoma, viskas priklauso nuo salies, bet dazniausiai santuokos liudijime buna parasyta kad tokia tai moteris istekejo uz tokio vyro ir abie pavardes parasytos.
Cia jau po to jei nori tai keiti savo dokumentus ir sakai kad nori pasiimti vyro pavarde.
Norint itraukti uzsienyje sudaryta santuoka i apskaita reikia uzpildyti tam tikra anketa, kurioje klausia kokia pavarde renkasi sutuoktiniai. Jei ten irasysi vyro pavarde, pasikeisi dokumentus ir turesi ta pavarde  mirksiukas.gif

Aciu tau labai uz informacija smile.gif O as jau maniau, kad bus vargo su tos pavardes keitimu, jeigu ji nebus satuokos liudijime nurodyta. doh.gif Tai uztenka tik tos anketos ir viskas? Taip paprastai ir isduoda Lietuvoje santuokos liudijima jau su kita pavarde ir tada jau keliauji dokumentu keistis, jei gerai supratau? smile.gif

Beje pati kokioje salyje tekejai, jei ne paslaptis? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kauke26: 23 spalio 2009 - 15:00
Laba diena,

Susituokiau su anglijos pilieciu Lietuvoje (baznycioje) taciau norint itraukti santuoka i sarasus reikalinga begale dokumentu. Visus juos turim anglu kalba, taciau kyla klausimas:

Dokumentas tvirtinantis, kad mano vyrui nera jokiu kliuciu tuoktis, turi buti isverstas ir patvirtintas apostile, taciau tvirtinamas ar orginalas (angliskas) ar isverstas dokumentas?

Aciu
Atsakyti
Manyčiau, kad originalas. Esmė, kad turi būti išdavusios šalies apostilė. Pavyzdžiui, iš Anglijos gaunate pažymą, kad ten vyras nesusituokęs, tai ta pažyma turi būti patvirtinta Anglijos apostile
Atsakyti
Apostiliuojami yra tik originalai, jokiu būdu ne kopijos.
Atsakyti