Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Deimike @ 2009 12 12, 21:03)
zinau, kad ji labai nekokia, baisi ir nepagydoma, bet kas belieka- kalba stringa, atmintis suslubavus, visi sanariai skauda, stuburas vos juda, galva svaigsta, skauda... as neieskau specialia, tik noriu pati paieskoti kas man yra. as paziuriu per baltijos tv laida ta apie diagnozes, kaip daktarai net nedaro tyrimu, tai man siaubas paima. na as tokia truputi depresuota esu, gal ir tai turi itakos, stresas nuovargis... ausu daktare nerado nieko, akiu irgi viskas gerai. bet visa kita... na reikes prasyti siuntimo gal rezonansui, ten parodo smegenyse jei ura sutrikimu, tiesa?

zinai, siuo atveju as skeptike. Visos ligos turi panasiu simptomu. Kai patvirtins, tada ir jaudinkis. Cia jau kvepia hipochondrija. Butinai ka nors isikalbesi. Kai perskaiciau, toks jausmas kad tau si liga prestizo reikalas. Zinai kad sunki, bet neisivaizduoji kiek ji sunki. O kad netiria... nezinau kokiam mieste tu. Va, teko i infekcine nueiti, tai vienai merginai itaria, tai per visus daktarus varo. Infektologai ne isimtis.

QUOTE(Gretuteka @ 2009 12 13, 13:05)
Ar matėt kas šiandien laidą, kur apie IS kalbėjo? aš pramigau blush2.gif  gal ką naujo pasakė?

o as nepramigau biggrin.gif Mazoji "Paslapciu soda" ziurejo. Neleido TV perjungti. Bet ka zinome, tai kad vilniete daktare snekejo, ir naujas palatas neakivaizdziai demonstravo biggrin.gif Atsiprasau, nepamenu kuri forumiete mums parase anonsa (tik negalvokit kad saipausi)
Papildyta:
QUOTE(saaulute @ 2009 12 14, 13:55)
Na, gerai , kad miegojau..nes paziurejus laida internete, supratau, kad mums "profesionalams" cia tik laselis, pries visa info, kuria zinom. Nors ir tie, kurie neseniai pradejo sirgti, cia tik lengvi sarzai apie liga...

a, tada net nesivarginsiu ziuret. Taip ir maniau kad nieko naujo nepasakys. Mes tuoj uz lietuviskus daktarus daugiau zinosim lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meletė: 14 gruodžio 2009 - 14:29
Tai jau tikrai Melete, nes kurie daktarai neserga sia liga, net istikruju nezino, neisivaizduoja ka mes jauciame...ne karta teko su daktarais pasigincyti, kad man taip yra, sitaip skauda, o jie sako tai but negali, nuo tos ligios taip nebuna, arba cia tikrai ne nuo vaistu...bet as jauciu ta liga ir zinau, ka jinai man diktuoja...
Atsakyti
mano vidaus daktaras, ir vietinis neurologas net nesikisa. Is pradziu poliklinikos neurologas dar bande "sekti" liga, bet paskui suprato kad nieko nesupranta lotuliukas.gif Ateinu, pasakau duokit siuntima, ir ate biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2009 12 14, 14:26)
zinai, siuo atveju as skeptike. Visos ligos turi panasiu simptomu. Kai patvirtins, tada ir jaudinkis. Cia jau kvepia hipochondrija. Butinai ka nors isikalbesi. Kai perskaiciau, toks jausmas kad tau si liga prestizo reikalas. Zinai kad sunki, bet neisivaizduoji kiek ji sunki. O kad netiria... nezinau kokiam mieste tu. Va, teko i infekcine nueiti, tai vienai merginai itaria, tai per visus daktarus varo. Infektologai ne isimtis.
o as nepramigau biggrin.gif  Mazoji "Paslapciu soda" ziurejo. Neleido TV perjungti. Bet ka zinome, tai kad vilniete daktare snekejo, ir naujas palatas neakivaizdziai demonstravo biggrin.gif  Atsiprasau, nepamenu kuri forumiete mums parase anonsa (tik negalvokit kad saipausi)
Papildyta:

a, tada net nesivarginsiu ziuret. Taip ir maniau kad nieko naujo nepasakys. Mes tuoj uz lietuviskus daktarus daugiau zinosim lotuliukas.gif

Melete, hipochondrija irgi šiaip neatsiranda, kažkas žmogui negerai būna. O, kad čia atėjo, tai nereikia taip piktai užsipulti 4u.gif
Apie tai, kad rodys naujas palatas sakiau aš, gal ir be reikalo, nes tai ne esmė. O laidą rodys per visai kitą kanalą, mane vyras supainiojo.Tik nežinau ar ir čia ką nors informatyvaus papasakos, nes kaip ir nėra ką pasakot, sergantys patys viską geriau žino ir naujausia informacija(jei tokia kada ir būna) juos pirmus pasiekia tikrai ne iš sveikatos laidelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2009 12 14, 16:13)
Melete, hipochondrija irgi šiaip neatsiranda, kažkas žmogui negerai būna. O, kad čia atėjo, tai nereikia taip piktai užsipulti 4u.gif
Apie tai, kad rodys naujas palatas sakiau aš, gal ir be reikalo, nes tai ne esmė. O laidą rodys per visai kitą kanalą, mane vyras supainiojo.Tik nežinau ar ir čia ką nors informatyvaus papasakos, nes kaip ir nėra ką pasakot, sergantys patys viską geriau žino ir naujausia informacija(jei tokia kada ir būna)  juos pirmus pasiekia tikrai ne iš sveikatos laidelių mirksiukas.gif

nieko as neuzsipuolu, ir nieko blogo nenorejau niekam pasakyti. Esme tame, pasikarosiu, kas iesko,- tas randa mirksiukas.gif Vienas dalykas yra galvot kad sergi, kita-sirgti verysad.gif
Viena mergyte praeitoje temoje irgi galvojo kad jai tas pats brudas. Bet po to su dziaugsmu atsisveikinom, nes jai po visu tyrimu nepasitvirtino biggrin.gif O simptomatika daugelio ligu yra tokia pati. Juolab kad visi simptomai niekada nepasireiskia, o tik keli unsure.gif
Idealiausias variantas pasidaryti MRT, nes KT neparodys verysad.gif
Atsakyti
Aidatela, negaliu išsiųsti žinutės, jau kelintą rašau, pratrink AŽ dėžutę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2009 12 14, 16:27)
nieko as neuzsipuolu, ir nieko blogo nenorejau niekam pasakyti. Esme tame, pasikarosiu, kas iesko,- tas randa mirksiukas.gif  Vienas dalykas yra galvot kad sergi, kita-sirgti verysad.gif
Viena mergyte praeitoje temoje irgi galvojo kad jai tas pats brudas. Bet po to su dziaugsmu atsisveikinom, nes jai po visu tyrimu nepasitvirtino biggrin.gif O simptomatika daugelio ligu yra tokia pati. Juolab kad visi simptomai niekada nepasireiskia, o tik keli unsure.gif
Idealiausias variantas pasidaryti MRT, nes KT neparodys verysad.gif

Meletė tikrai neužsipuolė, tiesiog ne taip supratote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2009 12 14, 22:20)
Aidatela, negaliu išsiųsti žinutės, jau kelintą rašau, pratrink AŽ dėžutę 4u.gif

Jau išvaliau savo ,,taupyklę'' blush2.gif ,laukiu žinutės.
Atsakyti
Noriu paklausti ar yra kuriai tai buve...man leido i uzpakali vaistus, ir pataike turbut i nerva, nes skausmas buvo nezmoniskas, vos koja vilkau ir dar taip aukstai, grynai po strenu...kita diena jauciu, kad kaip spusteliu injekcijos vieta praeina tokia aptirpimo juosta vertikaliai i apacia ir iskart dingsta, tokia momentine aptirpimo "srove", tai kaip rengiuosi, arba isitempe ten oda irgi aptirpsta. As tikiuosi atsistatys... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2009 12 14, 15:26)
o as nepramigau biggrin.gif  Mazoji "Paslapciu soda" ziurejo. Neleido TV perjungti. Bet ka zinome, tai kad vilniete daktare snekejo, ir naujas palatas neakivaizdziai demonstravo biggrin.gif  Atsiprasau, nepamenu kuri forumiete mums parase anonsa (tik negalvokit kad saipausi)
Papildyta:

na, man jokia liga nera prestizo reikalas... gerai, nemaisysiu Jums cia "savekems". Nejauku pasidare.
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2009 12 15, 14:44)
Noriu paklausti ar yra kuriai tai buve...man leido i uzpakali vaistus, ir pataike turbut i nerva, nes skausmas buvo nezmoniskas, vos koja vilkau ir dar taip aukstai, grynai po strenu...kita diena jauciu, kad kaip spusteliu injekcijos vieta praeina tokia aptirpimo juosta vertikaliai i apacia ir iskart dingsta, tokia momentine aptirpimo "srove", tai kaip rengiuosi, arba isitempe ten oda irgi aptirpsta.  As tikiuosi atsistatys... g.gif

tai ko gero i nerva ir papuole. Po keliu dienu turetu atsistatyti. Man ir kazkada taip buvo mirksiukas.gif

QUOTE(Deimike @ 2009 12 15, 15:34)
na, man jokia liga nera prestizo reikalas... gerai, nemaisysiu Jums cia "savekems". Nejauku pasidare.

ne tai kad "savekes" tu domekis,tirkis, bet neskubek ir netaikyk sau sios diagnozes. Is tavo isvardytu sutrikimu, be aparaturos, o tik temoje- atsakymo nerasi. Patikek- ramiau bus. Na sutinku, gal per grubiai issireiskiau, bet tikrai be piktumo
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2009 12 15, 15:34)

Manau pasidarykit tyrimukus ir bus ramu 4u.gif Jei paskaityti bendrus IS diagnozės punktelius, gali sirgti kiekvienas žmogus 4u.gif Tokia liga, ir daugelyje literatūros šaltinių įvardijame kaip Dievo rykštė - būkit sveika, tikrai nei viena čia nenorėtų būti, bet dėja, kiekvienam savas likimas 4u.gif
Atsakyti