QUOTE(micefee @ 2010 01 14, 11:55)
Kaip mėsos valgymas ir vegetarizmas gali būti susiję su sveikatos problemomis? Man atrodo, kad nei tas, nei anas nekenkia, tik reikia suvokti, kaip ką valgyti. O lyginti mėsą valgančius ir vegetarus netikslu, nes pastarųjų yra
žymiai mažiau, o mėsaėdžiai juk praktiškai beveik visas pasaulis. Negi visi jie ne tokie sveiki kaip vegetarai?
Nors cia ne ta tema, bet paaiškinsiu
mėsa kenkia labiau nei daržovės,
kadangi mėsą organizmas sunkiai pasisavina, ištisai valgant mėsą, yra apkraunamos kepenys papildomu darbu. Mėsa dažnai būna įvairiai apdorota: rūkyta, kepta, prisotinta druska, prieskoniais ir pan. Aiškinti kodėl tai nesveika, manau net nereikia
Mėsaėdžiai yra agresyvesnio tipo asmenys (netaikoma individams, o masėms.)
Jūs teisi, kad pasaulyje vegetarų yra mažuma, nemaža dalis jų sudaro visokie sveikos gyvensenos šalininkai bei jogai ar kokių nors rytų kovos menų meistrai
Iš mano gyvenimo praktikos, galiu pasakyti, kad pažįstu labai daug vegetarų ir jie neserga jokiomis ligomis. Bet čia nereikia painioti vegetarizmo praktikavimo, kai tą išmanai ir vegetarizmo praktikavimo, nes tai mada (tampi vegetare, o naktį po lova valgai dešrą). Jeigu vegetarizmu užsiimama neteisingai arba juo užsiima asmenys, kurie įpratę valgyti mėsą ( ir taip puikiai jaučiasi ) - gali ne tik slinkti, lūžinėti plaukai, bet ir dantys pradėti kristi, oda suglebti ar kitų problemų atsirasti. Čia viena forumietė, skundėsi, kad slenka plaukai, bet ji negali nieko valgyti, nes dabar dieta. Tai tokiu atveju, reikia pagalvoti kuo nori tapti: plika, bet gražios figūros ar nori plaukus išsaugoti?
Mano nuomone, nesvarbu ar tu vegetarė Lietuvoje ar mėsaėdė, bet jei perki maista iš PC, valgai kavinėse, tai gero rezultato nelauk
Juk dabar ne tik visa žuvis, mėsa yra auginama hormonais, tačiau ir neva ekologiškos daržovės į PC atkeliauja jau prisotintos visokių priemonių, kad tik gražios išstovėtų kuo ilgiau
Protingesnis gali tapti tik žaisdamas su stipresniu varžovu...
Kai nežinai kur eini,ten ir patenki. (prof. P.G.)