QUOTE(ernesin @ 2009 10 29, 11:56)
Sveika, tikrai geros info čia visoms pateikei, tik galiu papildyti, jog ekologiškų šampūnų jau ir Lietuvoje pasirinkimas didesnis nei ten išvardinti ir tikrai daug žemesnėmis kainomis
Man tik klausimas iškilo: kodėl aliejų ant plaukų odos negalima laikyti ilgiau nei valandą, nes visada laikau dvi tris
Sveika, na aš čia sudėjau tos trichologės parašytus patarimus
Žinau, kad LT jau yra daug daugiau įvairių ekologiškų šampūnų, nes pati naudoju. O pvz., Alterna, šiaip jau nėra ekologiškas, tik be SLS, bet tikrai brangus, jei kas norit pirkti, galiu patarti iš kokio saito žymiai pigiau nei Lietuvoj
Man asmeniškai iš ekologiškų patinka Aveda, Eco studio ir Phyto šampūnai. Omnia botanica, Aubrey kažkaip apsunkindavo plaukus, lyg riebaluoti atrodė
O dėl aliejaus laikymo, kiek pamenu, ji rašė, kad paprasčiausiai jo (pašildyto) veikimas vyksta apie valandą, vėliau esą nėra jokio papildomo efekto, tad neverta laikyti
Ir kad ilgai galvos odai po aliejum nėra gerai būti, nes plaukas tai pasisavina reikiamas medžiagas, o oda po ilgo laiko ima "dusti"...
Aš tai elgiuosi kaip išeina - jeigu turiu laiko ryte (pvz., savaitgalis) tai laikau apie valandą, o jeigu užsidedu aliejaus kaukę iš vakaro, tai apsirišu plaukus ir einu miegoti, nes galvą plaunu rytais, , kadangi labai greitai riebaluojasi plaukai