Irgi parašysiu apie vieną Panevėžyje dirbantį kraujagyslių chirurgą - Povilą Pauliuką.
Vieną dieną pradėjo svaigti galva. Svaigo tai stipriau, tai silpniau. Iš pradžių stengiausi nekreipti dėmesio, nors tiesa sakant keistas jausmas - kai sėdi kėdėje, o atrodo, kad tuoj nukrisi. Apsilankiau pas šeimos gydytoją - nieko doro nepasakė, išrašė Betaserk ir nusiuntė pas ausų gydytoją. Kai ir po mėnesio lygiai taip pat svaigo galva - pradėjau "googlinti" - atradau puikų
BLOG'ą kuris man paliko įspūdį. Mane iš tikro ir nerealiai pykindavo vaikystėje, kai važiuodavau autobusu ir kraujo spaudimas visada buvo padidėjęs. Užsirašiau pas Pauliuką - laukti reikėjo ilgai (eilė buvo gal mėnesį į priekį) ir net nuvykęs laiku laukiau apie 3 valandas kol priims. Bet sakyčiau mano lūkesčiai nebuvo nuvilti. Žmogus iš tikro dirba nuoširdžiai, aš pas jį konsultacijoje tikrai užgaišau apie 1.5h. Viską paaiškino kas ir kodėl, parodė paveiksliukus, nustatė diagnozė. Nežinau moksliško pavadinimo, bet dvi arterinės kraujagyslės einančios į galvą - į stuburą patenka ne ties 6 slanksteliu, o ties 5 - dėl ko kaklo raumenys prispaudžia kraujagysles ir trikdo kraujo apytaką). Net "prikolą" parodė - jei iškeliu rankas "rankas aukštyn" pozoje - tai pulsas dingsta kairėje rankoje (ta pati kraujagyslė iš kaklo eina ir į ranką) - irgi raumuo užspaudžia, o į ranka eina tikrai ne ploniausia arterija.
Sprendimas man - operacija. Įtariu, kad ir operuosius.
Aprašiau specialiai viską detaliai, gal dar kokiems nelaimėliams padėsiu, kuriems pasireiškia galvos svaigimas ir niekas neranda galų, o siūlo darytis kompiuterines tomografijas (čia gražus pavadinimas - iš tikro tai smegenų peršvietimas rentgeno spinduliais)
Dar kai man darė tyrimą, buvo atlėkęs berniukas paklausti kiek pinigų paiimti iš prieš tai konsultuotos močiutės. Jis tik pečiais gūžtelėjo, sako, jei labai pinigų neturi - tai gali ir nieko.