Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį Vilniuje

QUOTE(Upokšnis @ 2011 09 29, 09:19)

Jei buhalterija neturėjo patvirtinančio dokumento - atgaline data neskaičiuoja.
Belieka džiaugtis, kad nepaskaičiavo nuo balandžio  unsure.gif

Buhalterija turejo visus dokumentus. Deja, kai vaikas daznai serga(pvz operacijos metu nelankem du menesius), visus dokumentus nesa i archyva, o sugrizusiam vaikui nebetaikomos jokios lengvatos be papildomu dokumentu.
Paskaiciavo angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 29, 15:42)
Buhalterija turejo visus dokumentus. Deja, kai vaikas daznai serga(pvz operacijos metu nelankem du menesius), visus dokumentus nesa i archyva, o sugrizusiam vaikui nebetaikomos jokios lengvatos be papildomu dokumentu.

Keista g.gif Juk pažymas pristatinėjam dažniausiai rugsėjo mėnesį (gal soc. remtini dažniau), tai senosios turėtų galioti iki rugpjūčio pabaigos ir į archyvą neturi keliauti. Ir jei per rugsėjį nepristatai - tada lengvata prapuola.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 29, 14:42)

Kas čia per nesąmonė, kokie dar papildomi dokumentai. Prašymą dėl lengvatos parašome rugsėjo mėnesį ir viskas, daugiau jokių popierių dėl lengvatų pristatyti nereikia.

Mano jaunėlis sūnus praėjusiais metais 4 mėn. nėjo į darželį, nes grupėje buvo vėjaraupių virusas. Nenorėjome viruso namo parsinešti. Ir niekas iš mūsų jokių papildomų dokumentų nereikalavo. Pristatėme iš savo gydytojos pažymas apie darželio nelankymą dėl karantino ir viskas. Ir niekas mums jokių lengvatų nenuėmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valmiera: 05 spalio 2011 - 22:12
Laba diena 4u.gif
mano berniukas lanko vieną darželį, o dukrytė pradėjo eiti į kitą, lopšelį.
Ar man priklauso 20 proc. nuolaida? Ką turėčiau daryti, nuo ko pradėti..?
Atsakyti
QUOTE(almg @ 2011 10 06, 14:45)
Laba diena 4u.gif
mano berniukas lanko vieną darželį, o dukrytė pradėjo eiti į kitą, lopšelį.
Ar man priklauso 20 proc. nuolaida? Ką turėčiau daryti, nuo ko pradėti..?

Rašymą prašymą, nes Jūsų 2 vaikai lanko darželius (nurodant kokius darželius ir kokias grupes). Prašymą įteikti direktorei, o ji perduos buhalterijai.
Atsakyti
Mamos, vat jus man dabar paaiskinkitn toki dalyka. Perskaiciau ta savivaldybes sprendima ir apakau g.gif Situacija yra tokia, kad vaikas darzeli "lanko" tik fiktyviai, t.y. jo nelanko visiskai. Na, nutarem dar metus palaikyti namie,o kad neprarast vietos zinoma is darzelio jo neisbraukem, nors ejau pas direktore ir prasiau, kad perrasytu mus nuo kitu metu, pasake, kad negalima schmoll.gif Absurdas, gal ta musu vieta kazkam labai reikalinga doh.gif Zodziu, jau 4 menesi tvarkingai mokam uz darzeli, tai 90, tai 130 lt. per menesi...priklausmai nuo to kiek vaikas "serga", vaikstau i poliklinika ir vis prasau pazymu darzeliui doh.gif Tai klausimas butu toks- negi dabar gaunas, kad mane isdurineja su tais mokejimais??Nes remiantis tuo tarybos sprendimu, vaikas, kuris buna darzelyje max. 4 valandas per diena (musu situacijoj visai nebuna) gali buti nemaitinamas, t.y. uz jo maitinima moket nereikia,o tik ta abonentini??Tai kur cia dabar teisybes ieskot tuo klausimu? unsure.gif Nes moket uz darzeli ir auklei musu seima yra prabanga sakyciau schmoll.gif
Atsakyti
tai jus nueikit ir parasykit prasyma direktorei, kad darzeli lankysit tik 4 val per diena. turetu tuomet tai iforminti ir manau nereiketu moketi uz maitinima, tik uz ugdyma, t.y. 2,5 Lt uz diena. O jei direktore "spardysis", tuomet kreipkites i savivaldybe
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2011 12 03, 17:21)
tai jus nueikit ir parasykit prasyma direktorei, kad darzeli lankysit tik 4 val per diena. turetu tuomet tai iforminti ir manau nereiketu moketi uz maitinima, tik uz ugdyma, t.y. 2,5 Lt uz diena. O jei direktore "spardysis", tuomet kreipkites i savivaldybe

As atsiprasau uz kvaila klausima, bet as ne visikai supratau. Jei bus lankoma tik keturias valandas per diena ir bus skaiciuojamas tik mokestis uz ugdyma, ar per tas keturias valandas vaikas bus maitinamas ar ne?
Atsakyti
del tu 4 val negaliu nieko pasakyti, bet pas mane buvo tokia situacija, kad ir nelankeme kokius 6 menesius bet nenorejome vietos prarasti, tai mums gydytoja dave pazyma kad gydomes ambulatoriska namie 3 men. nunesem ja i darzeli kad neskaiciuotu mums nieko, po 3 men nuejome pas gydytoja ji pratese dar 3 men, ta pazyma nunesem i darzely ir nereikejo nieko moketi schmoll.gif bet tada dar nebuvo to abonementinio po 2,5 dienai, na bet jei ir mokesite tik ji tai menesiui gausite saskaita 50 lt bet ne 90 ar 130 lt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(-Braskeele @ 2011 12 03, 16:02)
Mamos, vat jus man dabar paaiskinkitn toki dalyka. Perskaiciau ta savivaldybes sprendima ir apakau g.gif Situacija yra tokia, kad vaikas darzeli "lanko" tik fiktyviai, t.y. jo nelanko visiskai. Na, nutarem dar metus palaikyti namie,o kad neprarast vietos zinoma is darzelio jo neisbraukem, nors ejau pas direktore ir prasiau, kad perrasytu mus nuo kitu metu, pasake, kad negalima schmoll.gif Absurdas, gal ta musu vieta kazkam labai reikalinga doh.gif Zodziu, jau 4 menesi tvarkingai mokam uz darzeli, tai 90, tai 130 lt. per menesi...priklausmai nuo to kiek vaikas "serga", vaikstau i poliklinika ir vis prasau pazymu darzeliui doh.gif Tai klausimas butu toks- negi dabar gaunas, kad mane isdurineja su tais mokejimais??Nes remiantis tuo tarybos sprendimu, vaikas, kuris buna darzelyje max. 4 valandas per diena (musu situacijoj visai nebuna) gali buti nemaitinamas, t.y. uz jo maitinima moket nereikia,o tik ta abonentini??Tai kur cia dabar teisybes ieskot tuo klausimu? unsure.gif Nes moket uz darzeli ir auklei musu seima yra prabanga sakyciau schmoll.gif

Žiūrint, kokį prašymą rašėt. Bet kiek teko susidurti realiai - tos 4 val. taikomos tik pirmas dienas pradedant lankyti darželį. O jei nori išsaugoti vietą - reikia mokėti ir už maistą, ir už ugdymą pilną kainą. Arba "žaisti" su pažymom.

QUOTE(Aronia @ 2011 12 03, 18:31)
As atsiprasau uz kvaila klausima, bet as ne visikai supratau. Jei bus lankoma tik keturias valandas per diena ir bus skaiciuojamas tik mokestis uz ugdyma, ar per tas keturias valandas vaikas bus maitinamas ar ne?

Jei lankot iki 4 val. - vaikas nemaitinamas. Jei bus maitinamas - mokėsit pilną kainą už maistą ir už ugdymą.
Atsakyti
Panelės,
Kas žino, jei vaikas turi stiprių kalbos sutrikimų, anksčiau darželiai buvo nemokomi, bet dabar kaip?
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 12 06, 12:57)
Panelės,
Kas žino, jei vaikas turi stiprių kalbos sutrikimų, anksčiau darželiai buvo nemokomi, bet dabar  kaip?

Reikia žiūrėti konkrečios savivaldybės nutarimą mirksiukas.gif
Atsakyti