Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvatvorės

tai kad nelabai, stumdosi ir sklypas lyginamas jau po statybų. Dar viršutinį dirvos sluoksnį nuima prieš dedant trinkeles - tikrai nemažai gaunasi. Žodžiu, gyvatvorė sodinama jau išlyginus sklypą.

Nežinau, man asmeniškai smaragdai negražu. Norint grožio, tenka bent kartą per sezoną dailinti viršūnes. Be to, jų vidus ruduoja ir būtina 'iššukuot'. Sau rinkčiausi uolinius kadagius, Blue arrow ar Skyrocket 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 balandžio 2016 - 20:38
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 23, 21:37)
tai kad nelabai, stumdosi ir sklypas lyginamas jau po statybų. Dar viršutinį dirvos sluoksnį nuima prieš dedant trinkeles - tikrai nemažai gaunasi. Žodžiu, gyvatvorė sodinama jau išlyginus sklypą.

Nežinau, man asmeniškai smaragdai negražu. Norint grožio, tenka bent kartą  per sezoną dailinti viršūnes. Be to, jų vidus ruduoja ir būtina 'iššukuot'. Sau rinkčiausi uolinius kadagius, Blue arrow ar Skyrocket  4u.gif

Einu pasidometi, kas tai per vieni cool.gif
g.gif bet ar visas visas sklypas stumdosi? Na, man atrode nustums pries statant nama, visa sklypa, ir galesiu jei ne dali sklypo, uzset gyvatvore, tai bent jau pasodint jame keleta medziu...na, toj daly , kur nebus jokiu trinkeliu...Musu sklypas, net nera ir nebus lygut lygutelis, vienas kampas, turi slaita, kiek banguotas biggrin.gif nemoku paaiskint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2016 04 23, 22:00)
Einu pasidometi, kas tai per vieni cool.gif
g.gif  bet ar visas visas sklypas stumdosi? Na, man atrode nustums pries statant nama, visa sklypa, ir galesiu jei ne dali sklypo, uzset gyvatvore, tai bent jau pasodint jame keleta medziu...na, toj daly , kur nebus jokiu trinkeliu...Musu sklypas, net nera ir nebus lygut lygutelis, vienas kampas, turi slaita, kiek banguotas  biggrin.gif  nemoku paaiskint biggrin.gif

Rutele, kiek pamenu is kitu temu tai jusu statybos tik prasideda. Suprantu, kd norisi visko ir iskart, bet taip nesigauna.
Musu namas pastatytas, bet va siandien atvaziavo valyvo irengimai, viska ismaurojo, groviu prikase...
jei butu tvora uzsodinta tai jai butu sakes...
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 04 24, 17:43)
Rutele, kiek pamenu is kitu temu tai jusu statybos tik prasideda. Suprantu, kd norisi visko ir iskart, bet taip nesigauna.
Musu namas pastatytas, bet va siandien atvaziavo valyvo irengimai, viska ismaurojo, groviu prikase...
jei butu tvora uzsodinta tai jai butu sakes...

Taip, mamaSandra, tik pradzia, ir jus teisi, norisi kuo greiciau, norisi biggrin.gif Na, del gyvatvores, gal dar ne laikas ,bet koki medi viena, kita, noretusi pasodint, kad ugtelt spetu...
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2016 04 24, 16:50)
Taip, mamaSandra, tik pradzia, ir jus teisi, norisi kuo greiciau, norisi biggrin.gif Na, del gyvatvores, gal dar ne laikas ,bet koki medi viena, kita, noretusi pasodint, kad ugtelt spetu...

Man atrodo dabar pats laikas pradėt augintis medžius gyvatvorei. Paieškokit, pas ką prisiskinti ūgliukų, ir sukaišiokit į žemę. Kai reikės sklypą lyginti, gal bus pats laikas jas persodint. Ir pinigėlių nemažai sutaupytumėt. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2016 04 24, 17:59)
Man atrodo dabar pats laikas pradėt augintis medžius gyvatvorei. Paieškokit, pas ką prisiskinti ūgliukų, ir sukaišiokit į žemę. Kai reikės sklypą lyginti, gal bus pats laikas jas persodint. Ir pinigėlių nemažai sutaupytumėt.  thumbup.gif

Va cia irgi gera mintis, nebloga. O kokio minimalaus dydzio sakeliu, reikia, daiginimui? Tiesiog sukist i zeme , skaiciau kad geriau pavesis, kad saule nekepintu, ir gausiai liet? Jei daigint pradet rugpjucio pradzioj? Dabar neturiu galimybes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2016 04 24, 17:06)
Va cia irgi gera mintis, nebloga. O kokio minimalaus dydzio sakeliu, reikia, daiginimui? Tiesiog sukist i zeme , skaiciau kad geriau pavesis, kad saule nekepintu, ir gausiai liet? Jei daigint pradet rugpjucio pradzioj? Dabar neturiu galimybes rolleyes.gif

Šakelės gali būti 10-30 cm. kažkur. Reikia atkreipti dėmesį, kad jos būtų nuo sveikos, neparudavusios tujos. Pačios šakelės irgi turi būti žalios, o jų kotas gali būti sumedėjęs, rudas. Geriausia skinti nuo viršutinių šakų. Reikiamą šakelę reikia suimti už kotelio, ir staigiu judesiu patraukti priešingai augimui kryptimi. Tada ji nuplyš, o kotelio gale liks tokia "pėda".
Apie pavėsį teisingai skaitėt. Kol šakelės šaknydijasi joms nereikia saulės, ir net ne dalinio pavėsio. Aš savąsias auginu vazone, ant palangės, o tos lango pusės roletai visą laiką užtraukti. Bet šiaip geriau jas lauke auginti, kad iškart priprastų prie lauko sąlygų. Laistyti tikrai reikia negailint, bet aš jų neperlaistau - tiesiog paliečiu pirštu žemės paviršių - jei drėgnas - gerai, jei ne - laikas laistyti.
Kai po pasodinimo praeina iki keleto valandų ant tujų šakelių galiukų atsiranda rasos lašeliai - tai geras ženklas. Po kurio laiko galiukai pasidaro šviesesni už pačią šakelę, ir pradeda pamažu tįsti.
Traukti jų iš žemės ir ieškoti šaknų nepatartina - nors ir labai knieti. smile.gif Šiaip jei šakelė nenurudavo ir nesudžiuvo, vadinasi viskas gerai.
Tręšti jų negalima, geriau šaknydinti geroje žemėje. Šiaip kai sodinu vaismedžius tai primaišau pelenų - jiems tai kaip traša. Tujoms jų pilti jokiu būdu negalima, nes nurūgštins dirvą, o tujos kaip tik rūgščiau mėgsta. Bet ir ne durpes, kaip šilauogėms. Aš savo šakeles sodinau į juodžemį.
Šiaip pavasarį viskas labai puikiai auga, todėl pats tinkamiausias laikas šaknydinti šakeles. Pas mane net vyšnios viršūnė nukirpta ir sukišta į vazoną pumpurus išskleidė... O rudenį šaknydinti jau netinkamas laikas - gali ir neprigyti. Nebent sodinkit dabar į vazoną, o rugpjūtį persodinsit...

Štai ir visas mokslas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2016 04 24, 19:12)
Šakelės gali būti 10-30 cm. kažkur. Reikia atkreipti dėmesį, kad jos būtų nuo sveikos, neparudavusios tujos. Pačios šakelės irgi turi būti žalios, o jų kotas gali būti sumedėjęs, rudas. Geriausia skinti nuo viršutinių šakų. Reikiamą šakelę reikia suimti už kotelio, ir staigiu judesiu patraukti priešingai augimui kryptimi. Tada ji nuplyš, o kotelio gale liks tokia "pėda".
Apie pavėsį teisingai skaitėt. Kol šakelės šaknydijasi joms nereikia saulės, ir net ne dalinio pavėsio. Aš savąsias auginu vazone, ant palangės, o tos lango pusės roletai visą laiką užtraukti. Bet šiaip geriau jas lauke auginti, kad iškart priprastų prie lauko sąlygų. Laistyti tikrai reikia negailint, bet aš jų neperlaistau - tiesiog paliečiu pirštu žemės paviršių - jei drėgnas - gerai, jei ne - laikas laistyti.
Kai po pasodinimo praeina iki keleto valandų ant tujų šakelių galiukų atsiranda rasos lašeliai - tai geras ženklas. Po kurio laiko galiukai pasidaro šviesesni už pačią šakelę, ir pradeda pamažu tįsti.
Traukti jų iš žemės ir ieškoti šaknų nepatartina - nors ir labai knieti. smile.gif Šiaip jei šakelė nenurudavo ir nesudžiuvo, vadinasi viskas gerai.
Tręšti jų negalima, geriau šaknydinti geroje žemėje. Šiaip kai sodinu vaismedžius tai primaišau pelenų - jiems tai kaip traša. Tujoms jų pilti jokiu būdu negalima, nes nurūgštins dirvą, o tujos kaip tik rūgščiau mėgsta. Bet ir ne durpes, kaip šilauogėms. Aš savo šakeles sodinau į juodžemį.
Šiaip pavasarį viskas labai puikiai auga, todėl pats tinkamiausias laikas šaknydinti šakeles. Pas mane net vyšnios viršūnė nukirpta ir sukišta į vazoną pumpurus išskleidė... O rudenį šaknydinti jau netinkamas laikas - gali ir neprigyti. Nebent sodinkit dabar į vazoną, o rugpjūtį persodinsit...

Štai ir visas mokslas. smile.gif

aciu kad nepatingejot parasyt rolleyes.gif tada reikes, kita pavasari tuo uzsiimti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2016 04 24, 18:20)
aciu kad nepatingejot parasyt  rolleyes.gif  tada reikes, kita pavasari tuo uzsiimti rolleyes.gif

Nėra už ką. smile.gif Tiesiog kai man pačiai reikėjo tokios informacijos, tai nelabai ką radau... Sėkmės. wink.gif
Atsakyti

Nežinau, man asmeniškai smaragdai negražu. Norint grožio, tenka bent kartą  per sezoną dailinti viršūnes. Be to, jų vidus ruduoja ir būtina 'iššukuot'. Sau rinkčiausi uolinius kadagius, Blue arrow ar Skyrocket  4u.gif

Jei yra sodas ir kadagys ? Purkšti visą gyvatvorę ? Taigi kriaušių rūdys pas kadagį gyvena ....
Atsakyti

Dar karta su vyru persnekejom, patikino, jog tai ka dabar, pries statybas nulygins, islygins, tai didesne dalis nei puse sklypo, daugiau nebesilygins jau ten niekas. Aisku, kur palei nama trinkeles bus tai taip bet siaip schmoll.gif Bet vis tik dar luktelsiu su gyvatvore..o kad taip nagai neniezetu ''greiciau'' kazka daryt, tai bent keleta medziu pasodinsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 04 24, 20:40)
Jei yra sodas ir kadagys ? Purkšti visą gyvatvorę ? Taigi kriaušių rūdys  pas kadagį gyvena ....

apie ką mes čia dabar? Apie uolinius kadagius kaip ir. Jei ką, tai jie nėra kriaušių rūdžių tarpiniai namai. Šliaužiantys, tarpiniai taip pat nėra. O kazokinių nieks ir nesiūlė.

QUOTE(Rutele_S @ 2016 04 24, 20:46)
Dar karta su vyru persnekejom, patikino, jog tai ka dabar, pries statybas nulygins, islygins, tai didesne dalis nei puse sklypo, daugiau nebesilygins jau ten niekas. Aisku, kur palei nama trinkeles bus tai taip bet siaip schmoll.gif  Bet vis tik dar luktelsiu su gyvatvore..o kad taip nagai neniezetu ''greiciau'' kazka daryt, tai bent keleta medziu pasodinsiu biggrin.gif

Na, jums tikrai teisingai patarė augalus tiesiog pasiauginti tame pačiame sklype. Kaip daržoves lysvėse. Vėliau persodinsit ir turėsit padoraus dydžio kad ir tas pačias tujas wink.gif Nebent vėliau savo sklypą terasuosit ar dar kaip įdomiau reljefą formuosit.
Atsakyti