QUOTE(uolma @ 2012 10 09, 12:39)
Žinoma, kad gali augti ir pakelėj. Pati mačiau, kaip kaime prie pagrindinio kelio raudonuoja uogos, stebėsiu kiek ilgai?
Na niekaip nesuprantu kodėl jūs nepalaukiat šalnų ir tada rinkti uogas? Jos gi turi pašalti, kad dingtų iš kauliuko nuodingos medžiagos ir spec. kvapas. Ir kokia prasmė maišyti su cukrum, pagailėti medaus. Čia gi ne kokia braškė
Uogas tik gadinat maišant su cukrum. Būtent maišoma lygiom dalim su medum, dėl gydomų savybių. Tiek apie tai jau kalbėta buvo šioj temoj.Uogas į kamerą įdėt reikia tik trumpam, kad pašaltų, jei rinktos prieš šalnas. O aš laikau sultis sumaišius su medum lygiom dalim šaldytuve visus metus.

Na niekaip nesuprantu kodėl jūs nepalaukiat šalnų ir tada rinkti uogas? Jos gi turi pašalti, kad dingtų iš kauliuko nuodingos medžiagos ir spec. kvapas. Ir kokia prasmė maišyti su cukrum, pagailėti medaus. Čia gi ne kokia braškė

kokia prasme laukti salnu, kai jas ir taip saldau? o salna yra ne kas kita, kaip tas pats naturalus uzsaldymas, kol jos dar nenurinktos. sis patarimas yra labiau del sio medzio arba sermuksnio uogu kartumo pasalinimo. kauliuku tikrai nevalgom

deja, kad ir kam kaip atrodo, medus yra daugiau kaip priedas, jame maisoma daugiau ne del gydomuju savybiu, o del konservuojanciu

jas greitai nulesa pauksciai, kas diena matosi, ju vis maziau ir maziau, kam laukti tu salnu, kai yra saldytuvas, man kazkoks keistas mastymas

beto pamastykim, sakykim, visos cia laukia kol praeis tos salnos, jas jau prognozuoja rytoj ir poryt, uogytes bus ant medzio pasalusios ir atsilusios galbut n kartu, kai jus suskubsite jas nurinkti. daug kartu atsaldytus ir uzsaldytus produktus nera labai rekomenduojama vartoti. pakartotai uzsaldyti nelabai galima. o kodel turbut neverta aiskinti.