Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtos stebuklas - putino uogos!

QUOTE(uolma @ 2012 10 09, 12:39)
Žinoma, kad gali augti ir pakelėj. Pati mačiau, kaip kaime prie pagrindinio kelio raudonuoja uogos, stebėsiu kiek ilgai?  lotuliukas.gif
Na niekaip nesuprantu kodėl jūs nepalaukiat šalnų ir tada rinkti uogas? Jos gi turi pašalti, kad dingtų iš kauliuko nuodingos medžiagos ir spec. kvapas. Ir kokia prasmė maišyti su cukrum, pagailėti medaus. Čia gi ne kokia braškė  doh.gif Uogas tik gadinat maišant su cukrum. Būtent maišoma lygiom dalim su medum, dėl gydomų savybių. Tiek apie tai jau kalbėta buvo šioj temoj.Uogas į kamerą įdėt reikia tik trumpam, kad pašaltų, jei rinktos prieš šalnas. O aš laikau sultis sumaišius su medum lygiom dalim šaldytuve visus metus.

kokia prasme laukti salnu, kai jas ir taip saldau? o salna yra ne kas kita, kaip tas pats naturalus uzsaldymas, kol jos dar nenurinktos. sis patarimas yra labiau del sio medzio arba sermuksnio uogu kartumo pasalinimo. kauliuku tikrai nevalgom smile.gif taip pernai saldziau ir kitas uogas, su cukrum, ne viriau, ziema turejau sviezios uogienes.
deja, kad ir kam kaip atrodo, medus yra daugiau kaip priedas, jame maisoma daugiau ne del gydomuju savybiu, o del konservuojanciu smile.gif pameginkit medaus deti maziau, ar isvis nedeti, surugs. kitaip, kodel butent lygiomis dalimis, o ne sakykim, trecdaliu? jame gydomuju medziagu nera tiek jau daug, tai yra naturalus cukrus, turintis koncerv. savybiu. trinu su cukrum, kad geriau laikytusi, o cukrus duoda konservuojanciu savybiu taip pat, ne ka blogiau nei medus, o gal net geriau.pas mus elektra dingsta daznai nuo vejo, va kad ir dabar nebuvo. gerai, kad trumpai, butu man visos gerybes atsile, tos kur su niekuo nemaisytos, iskart ismest, o sios uogos man laikysis, blogiausiu atveju jas is ten isimsiu ir perdesiu i saldytuva. tai, kad jos nebijo salnu, man tik privalumas.
jas greitai nulesa pauksciai, kas diena matosi, ju vis maziau ir maziau, kam laukti tu salnu, kai yra saldytuvas, man kazkoks keistas mastymas g.gif , kiekviena recepta galima improvizuoti pagal porekius...man jei uogos atitirptu, butu maziau nuostolio. cia ne uogu gadinimas, butu gadinimas labiau, jei virciau. maisymas ju su medumi, atrodo kaip medaus gadinimas, juk darau pirma karta, jei poto nieks ju nenores. medu galima ir salia su sauksteliu valgyti...pilve viskas susimaiso vienodai.
beto pamastykim, sakykim, visos cia laukia kol praeis tos salnos, jas jau prognozuoja rytoj ir poryt, uogytes bus ant medzio pasalusios ir atsilusios galbut n kartu, kai jus suskubsite jas nurinkti. daug kartu atsaldytus ir uzsaldytus produktus nera labai rekomenduojama vartoti. pakartotai uzsaldyti nelabai galima. o kodel turbut neverta aiskinti.
Atsakyti
Gal galit pasidalinti kurios jau maisot sultis su medum- kaip sumaisyt lygiom dalim? Ta prasme sverti uogas ir medu? Ar ml matuot-tada jei medus kietas,ji dar istirpint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Trikse @ 2012 10 14, 00:17)
Gal galit pasidalinti kurios jau maisot sultis su medum- kaip sumaisyt lygiom dalim? Ta prasme sverti uogas ir medu? Ar ml matuot-tada jei medus kietas,ji dar istirpint?  g.gif

Išspaudžiu sultis, ir kiek turiu sulčių pvz 1 l, tai tiek ir medaus dedu. Nešildau medaus, bet užplu sultis ir gerai išsuku, dedu į šaldytuvą ir po 2 sav, jau pradedam naudoti.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 10 14, 14:35)
Išspaudžiu sultis, ir kiek turiu sulčių pvz 1 l, tai tiek ir medaus dedu. Nešildau medaus, bet užplu sultis ir gerai išsuku, dedu į šaldytuvą ir po 2 sav, jau pradedam naudoti.

Dekui 4u.gif o jei pradeti vartoti anksciau nei po 2sav? g.gif Gal nebutu kokio blogo poveikio? Sekmadieni prisirinkom uogu,sudejau i saldikli,tai eisiu atsisildyt dali ir maisysiu su medum. Reikia jau seimai vitaminu bigsmile.gif
Atsakyti
O jūs jas plaunate? prieš šaldymą ar po to blush2.gif
Atsakyti
Is bobulytes zinau,kad nebutinai 1/1 skiesti su medum. Medaus kiekis turi buti toks,koki skoni pakeli. As uogytes pratrinu mediniu saukstu,tada dedu medu ir gerai(gan ilgai)suku. Tada dedu i kiauraindi ir ten trinu,po truputi,kad liktu odeles ir seklos jame. Vaikams nelabai patinka,bet kosuliai prasidejo,tad vartojam po truputi ir viskas super.
Atsakyti
4u.gif

ačiū visoms už receptus ir idėjas - iš tėvų sodo gavau putinų ir pagal instrukcijas maišau su medumi bei girdau vaikus.

veikia thumbup.gif (matyt, tikėjimas irgi ne paskutinėje vietoje smile.gif)

Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 10 17, 10:00)
O jūs jas plaunate? prieš šaldymą ar po to  blush2.gif

aš nuskabiau nuo šakelių, nuploviau ir į šaldymo kamerą įkišau.
Atsakyti
Gal kas žinote kur prie Vilniaus putinėlio uogos auga? Brangokos jos man turguje pas bobulytes pirkt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaimene9 @ 2012 10 23, 22:27)
Gal kas žinote kur prie Vilniaus putinėlio uogos auga? Brangokos jos man turguje pas bobulytes pirkt  bigsmile.gif

Galiu nemokamai paskint ir padovanot 4u.gif Penktadienį kaip tik būsiu tėvų sode wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kaimene9 @ 2012 10 23, 23:27)
Gal kas žinote kur prie Vilniaus putinėlio uogos auga? Brangokos jos man turguje pas bobulytes pirkt  bigsmile.gif

Ir kiek jos dabar kainuoja turguj g.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyJoy @ 2012 11 02, 16:00)
puikūs patarimai, reiks kitais metais prisirinkt  4u.gif

galima ir siais dar, jos ilgai kabo
Atsakyti