Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtos stebuklas - putino uogos!

QUOTE(raganieška @ 2012 02 01, 17:30)
O kodėl tik po dviejų savaičių galima naudoti  g.gif

Na taip radau parašyta kažkur, ir gerai pagalvojus, gal, kad pritrauktų medų, ar savo gydomas savybes išleistų, susimaišytų. Na kaip ir kitas visokias tinktūras, vaistinius mišinius reikia palaikyti kažkiek laiko, ir tik tada naudotis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 02 01, 20:39)
Na taip radau parašyta kažkur, ir gerai pagalvojus, gal, kad pritrauktų medų, ar savo gydomas savybes išleistų, susimaišytų. Na kaip ir kitas visokias tinktūras, vaistinius mišinius  reikia palaikyti kažkiek laiko, ir tik tada naudotis.  g.gif


Na gal g.gif bet vis tiek keista, nes pagal jūsų receptą naudojamos sultys, o ne uogos, kad iš jų ištraukti gėrį reikėtų.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 02 01, 20:08)
Na gal  g.gif  bet vis tiek keista, nes pagal jūsų receptą naudojamos sultys, o ne uogos, kad iš jų ištraukti gėrį reikėtų.

Na sultys tai iš uogų išspaustos ir sumaišytos su medum. Matyt kažkokia reakcija vykstasulčių su medum. Ne pati sugalvojau, žolninkų rekomenduota. g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 02 01, 21:08)
Na gal  g.gif  bet vis tiek keista, nes pagal jūsų receptą naudojamos sultys, o ne uogos, kad iš jų ištraukti gėrį reikėtų.

cielos uogos nesusimaisys su medumi o ir kam tos skureles? ir as spaudziu sultis per merliuka ir idedu medaus, jis kazkaip stebuklingai sutirpsta tose suldyse. Gaunasi kaip sirupas. Galima i silta vandeni deti, kaip arbata gausis, o galma ir sauksteliais valgyti, ypac kai skauda gerkle.Naturalus konservantas, nes su cukrumi nenoreciau maisyti-gerio gadinimas tik.
Atsakyti
Beskatinėdama radau: nu taip skaniai gražiai atrodo wub.gif
PUTINO MEDAUS SIRUPAS
user posted image

Sudėti putino uogas per pusę su medumi ir laikyti, kol ištirps ir vartoti nuo kosulio.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 10 21, 22:13)
Pernai su blenderiu tryniau uogas, dabar su mėsmale sumaliau ir su medum lygiom dalim  sumaišiau gavosi 3,5 litro. Ir dar 3 kg džiovinau su elektrine džiovykle, tik bijau ar neperdžiovinau aš jų,tokios kietokos gavosi, minkštų pabijojau palikt, kad neišsilaikys. Gal kas džiovinote uogas, kokios turi būti?

Spanguolės ir putino uogos vienintelės kurios nerūgsta. Jas užtenka sutrinti mediniu šaukštu ir susluoksniuoti sloikutyje su cukrumi arba medumi. Laikyti galima šaldytuve ar vėsiame sandėliukyje. Prireikus pakabini šaukštą makalošės ir įsidedi į puoduką su karštu vandeniu, pamakaluoji ir gėrimėlis paruoštas. O dėl kauliukų- viskas, kas gamtoje nuodinga bet naudojama su saiku ir vietoje- vaistas. Todėl padaugint nereikėtų. Net pikčiausios musmirės naudojamos sunkioms ligoms gydyti, o nuodingų medžiagų turi net obuolių sėklos... Ai, tiesa, sultis vartoti geriau labai mažais kiekiais, nes jos yra koncentratas, o trintos naudingesnės, nes ir skūrelėse yra daug gėrio.Viena žolininkė apie obuolius pasakojo taip, kad nereikia lupti savų išaugintų obuolių, nes būtent skūrelėje visi pagrindiniai vitaminai. Galima jų priskusti ir sudžiovinti žiemai, tada užplikius gerti lupynų arbatą. Naudos bus daug daugiau nei suvalgyti porą pirktinių obuolių žiemą.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2012 02 02, 23:53)
.Naturalus konservantas, nes su cukrumi nenoreciau maisyti-gerio gadinimas tik.

Nei medus nei cukrus šioms uogoms nėra konservantas, nes ir be jų jos puikiai laikosi. Tiesiog medus pagerindamas uogų ne visiems priimtiną skonį dar priduoda ir papildomų vitaminų ir gydomų medžiagų, kurių taip pat negalima padauginti. Jei medų vartosime litrais, tai jis ne gydys, o priešingai. Cukrus šiuo atveju tik pagerina skonį ir tiek. Vitaminų jis neužmuša. Alternatyva tiems, kas neturi gero medaus.
Atsakyti
Aš tą sumaltą masę nukošiu sumalus,lieka tik sultys ir sumaišius su medum geriam po šaukštą, kaip reikia. O arbatą darau iš džiovintų uogų.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 10:44)
Spanguolės ir putino uogos vienintelės kurios nerūgsta. Jas užtenka sutrinti mediniu šaukštu ir susluoksniuoti sloikutyje su cukrumi arba medumi. Laikyti galima šaldytuve ar vėsiame sandėliukyje. Prireikus pakabini šaukštą makalošės ir įsidedi į puoduką su karštu vandeniu, pamakaluoji ir gėrimėlis paruoštas. O dėl kauliukų- viskas, kas gamtoje nuodinga bet naudojama su saiku ir vietoje- vaistas. Todėl padaugint nereikėtų. Net pikčiausios musmirės naudojamos sunkioms ligoms gydyti, o nuodingų medžiagų turi  net obuolių sėklos... Ai, tiesa, sultis vartoti geriau labai mažais kiekiais, nes jos yra koncentratas, o trintos naudingesnės, nes ir skūrelėse yra daug gėrio.Viena žolininkė apie obuolius pasakojo taip, kad nereikia lupti savų išaugintų obuolių, nes būtent skūrelėje visi pagrindiniai vitaminai. Galima jų priskusti ir sudžiovinti žiemai, tada užplikius gerti lupynų arbatą. Naudos bus daug daugiau nei suvalgyti porą pirktinių obuolių žiemą.
Papildyta:

Nei medus nei cukrus šioms uogoms nėra konservantas, nes ir be jų jos puikiai laikosi. Tiesiog medus pagerindamas uogų ne visiems priimtiną skonį dar priduoda ir papildomų vitaminų ir gydomų medžiagų, kurių taip pat negalima padauginti. Jei medų vartosime litrais, tai jis ne gydys, o priešingai. Cukrus šiuo atveju tik pagerina skonį ir tiek. Vitaminų jis neužmuša. Alternatyva tiems, kas neturi gero medaus.


Mergytes kartais ir nevertetu maisyti medaus su uogytemis,vien del to,kad daznai persalus norisi isgerti karstos arbatos,o turbut ne visos zinote,kad medus aukstesneje negu 50 laipsniu temperaturoje virsta paprastu cukrumi.Tad jei pasidarysite toki misinuka negerkite jokiu budu karsto schmoll.gif
As puse pasidarau su medumi tada geriame tik silta arbata,o kitas uogytes laikau balkone,tada jas sutrynus geriame karsta,zinokite puikiai issilaike iki dabar thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jovita 35: 08 kovo 2012 - 16:11
QUOTE(Jovita 35 @ 2012 03 08, 17:10)
medus aukstesneje negu 50 laipsniu temperaturoje virsta paprastu cukrumi.Tad jei pasidarysite toki misinuka negerkite jokiu budu karsto schmoll.gif

Įsivaizduojat, šitą sužinojau tik pernai blush2.gif Dabar nededu medaus į labai karštą vandenį ar arbatą. Pirma užsiplikau vaistažoles, o atvėsus dedu medų. Šiuo atveju su putinu nenaudoju verdančio vandens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 12 kovo 2012 - 11:33
Putinai tikras stebuklas, manoji prieš du metus dar buvo 5,5 metų, tai per žiemą turėjom 2 plaučių uždegimus, nes tik gerklė ir iškart į bronchus. verysad.gif
Man viena mamytė apie putinus papasakojo, tai praeitą žiemą pražiemojo be jokios ligos. Aš uogas sumalu išspaudžiu sultis ir lygiom dalim su medumi, ir stiklainyje laikau šaldytuve.
per visą žiemą ryte po šaukštą duodavau, o kai gripai aplink ir po kelis per dieną. kai tik sukosėdavo, tai po valgomą šaukštą kas 1-2 val. Super. thumbup.gif
tai šiemet prisidarysiu daugiau, jau kažkiek prisiskyniau, bet dar porą savaičių reiks palaukti, nes nepilnai prinokusios.
Atsakyti
Kur gauti putino uogų?
Atsakyti
Putino uogos skinamos tik po pirmų šalnų, dabar dar labai anksti, ir kauliukai nuodingi iki PIRMŲ ŠALNŲ.
Pardavinėja mačiau ir SM putino uogas, bet dabar dar tikrai per anksti skinti, nes net nesunokę. Turgui rudenį ieškoti reiktų. Arba patiems paupiais ieškoti.
Atsakyti