QUOTE(uolma @ 2011 10 21, 22:13)
Pernai su blenderiu tryniau uogas, dabar su mėsmale sumaliau ir su medum lygiom dalim sumaišiau gavosi 3,5 litro. Ir dar 3 kg džiovinau su elektrine džiovykle, tik bijau ar neperdžiovinau aš jų,tokios kietokos gavosi, minkštų pabijojau palikt, kad neišsilaikys. Gal kas džiovinote uogas, kokios turi būti?
Spanguolės ir putino uogos vienintelės kurios nerūgsta. Jas užtenka sutrinti mediniu šaukštu ir susluoksniuoti sloikutyje su cukrumi arba medumi. Laikyti galima šaldytuve ar vėsiame sandėliukyje. Prireikus pakabini šaukštą makalošės ir įsidedi į puoduką su karštu vandeniu, pamakaluoji ir gėrimėlis paruoštas. O dėl kauliukų- viskas, kas gamtoje nuodinga bet naudojama su saiku ir vietoje- vaistas. Todėl padaugint nereikėtų. Net pikčiausios musmirės naudojamos sunkioms ligoms gydyti, o nuodingų medžiagų turi net obuolių sėklos... Ai, tiesa, sultis vartoti geriau labai mažais kiekiais, nes jos yra koncentratas, o trintos naudingesnės, nes ir skūrelėse yra daug gėrio.
Viena žolininkė apie obuolius pasakojo taip, kad nereikia lupti savų išaugintų obuolių, nes būtent skūrelėje visi pagrindiniai vitaminai. Galima jų priskusti ir sudžiovinti žiemai, tada užplikius gerti lupynų arbatą. Naudos bus daug daugiau nei suvalgyti porą pirktinių obuolių žiemą.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2012 02 02, 23:53)
.Naturalus konservantas, nes su cukrumi nenoreciau maisyti-gerio gadinimas tik.
Nei medus nei cukrus šioms uogoms nėra konservantas, nes ir be jų jos puikiai laikosi. Tiesiog medus pagerindamas uogų ne visiems priimtiną skonį dar priduoda ir papildomų vitaminų ir gydomų medžiagų, kurių taip pat negalima padauginti. Jei medų vartosime litrais, tai jis ne gydys, o priešingai. Cukrus šiuo atveju tik pagerina skonį ir tiek. Vitaminų jis neužmuša. Alternatyva tiems, kas neturi gero medaus.