Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtos stebuklas - putino uogos!

QUOTE(vilialia1 @ 2009 10 17, 14:13)
Putino uogų antpilai
Nuoviras su medumi

Jau nuo senų laikų putino uogų nuoviru su medumi buvo gydomas kosulys,
{...}.
Nuovirą gaminkite taip: 1 stiklinę putino uogų užpilkite 1 litru
virinto vandens, pavirkite 10-12 minučių ant silpnos ugnies, uždenkite
ir palikite nusistovėti 1-1,5 valandos, po to nukoškite ir įdėkite 3
šaukštus medaus. Gerkite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną.

Išbandyta jau prieš daug metų thumbup.gif Ir retsykiais naudojama. Bėda, kad tų uogų vis sunkiau gauti...
Atsakyti
QUOTE(vaiduokliukas @ 2010 10 21, 13:44)
Laba diena, šiandien iškiliaspaudziau  su mediniu grūstuviu ir merliuku puse litro putino uogu sulčiu, sumaisiau su tiek pat medaus, ir dabar galvoju kiek toks padarytas vaistas gali isbuti saldytuve, ar jis man nesurugs? Per kiek reiktu suvartoti? nes mastau jei jis greitai gendantis, kitas uogas gal isvirt, gal ilgiau issilaikys  g.gif  Jei kas zinote patarkite, is anksto dekoju  4u.gif

bent jau spanguolės žymiai ilgiau laikosi šaldytuve sutrintos be jokiu priedu-medaus ar cukraus. Manau, kad ir putino uogoms tas pats galioja. kadangi putino uogų paprastai turiu nedaug, tai išspaudziu sultis per marlę ir užšaldau mažuose indeliuose.
įdomu būtu sužinoti ar tai geriausias šių uogų išlaikymo būdas, ar visgi geriau džiovinti ir daryti kokius nors užpilus ir arbatas? ar galima jų sultis po šaukštelį vartoti profilaktiškai, ar geriau naudoti tik sergant? o sergant ar geriau plikyti karštu vandeniu ir gerti kaip arbatą, ar vėlgi vartoti tik sultis?
Atsakyti
QUOTE(vaiduokliukas @ 2010 10 21, 14:44)
Laba diena, šiandien iškiliaspaudziau  su mediniu grūstuviu ir merliuku puse litro putino uogu sulčiu, sumaisiau su tiek pat medaus, ir dabar galvoju kiek toks padarytas vaistas gali isbuti saldytuve, ar jis man nesurugs? Per kiek reiktu suvartoti? nes mastau jei jis greitai gendantis, kitas uogas gal isvirt, gal ilgiau issilaikys  g.gif  Jei kas zinote patarkite, is anksto dekoju  4u.gif

tikrai per daug prisidarei, suges greitai. Ryskiai reikia pasidalinti su manimi smile.gif
Atsakyti
Pas mane stovi šaldytuve spaustos uogos su medum šaldytuve nuo pirmų šalnų, ir negenda. Nemanau, kad jos greitia gendančios.
Atsakyti
Laba,
turiu putinų, spanguolių ir medaus. Kaip pasigaminti ilgiau galintį stovėti mišinuką, kas rytą po šaukštą suvalgyti pvz.?
Ar plikyti vandeniu, trinti, ar tiesiog suberti viską ir sumaišyti? g.gif
Atsakyti
Etamuska, putinus sumaigyk mediniu kocelu (nemalk per metaline mesmale) ir uzpilk medumi. Galesi saukstais valgyti arba arbatas darytis, tik kauliuka isspjauk. Jei putinu turi daug, dali idek i maiselius i i saldikli. Kai reiks, issiimsi.
o spanguoles as sutryniau, smaisiau su tarkuotu imbieru ir sumaisiau su medumi-arbatas darausi. Pirma karta pasveikau be antibu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 spalio 2011 - 12:17
QUOTE(Nidulia @ 2011 10 21, 13:16)
Etamuska, putinus sumaigyk mediniu kocelu (nemalk per metaline mesmale) ir uzpilk medumi. Galesi saukstais valgyti arba arbatas darytis, tik kauliuka isspjauk. Jei putinu turi daug, dali idek i maiselius i i saldikli. Kai reiks, issiimsi.
o spanguoles as sutryniau, smaisiau su tarkuotu imbieru ir sumaisiau su medumi-arbatas darausi. Pirma karta pasveikau be antibu smile.gif

o jei ir putinus, ir spanguoles kartu sumakaluoti? 4u.gif
ne stebuklą turiu, iš babuškų turguje po pusltrį nusipirkau, tai neverta šaldyti irnesakyk.gif
Atsakyti
Pernai su blenderiu tryniau uogas, dabar su mėsmale sumaliau ir su medum lygiom dalim sumaišiau gavosi 3,5 litro. Ir dar 3 kg džiovinau su elektrine džiovykle, tik bijau ar neperdžiovinau aš jų,tokios kietokos gavosi, minkštų pabijojau palikt, kad neišsilaikys. Gal kas džiovinote uogas, kokios turi būti?
Atsakyti
gali ir kartu spanguoles+putinai+ medus. tik putinus imesk kelioms dienoms i saldikli, nes jie darnegave geru salnu, todel yra lengvai nuodingi. Kai sutrinsi putinus, gal per merliuka perspausk, kad kauliukai jame liktu smile.gif
Uolma, jei kietos-geraiisdziovinai reiskia:)
tik kam jus su mesmalem malate, kiek vitaminu metalas sunaikina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 spalio 2011 - 21:16
Sveiki, gal galite pasakyti kur perkate putinų uogas.
Labai man jų reikia. Iš turgaus nesinori pirkti ax.gif
Gal pati skinate ir turite perteklių?
Vilnius
4u.gif

QUOTE(uolma @ 2011 10 21, 22:13)
Pernai su blenderiu tryniau uogas, dabar su mėsmale sumaliau ir su medum lygiom dalim  sumaišiau gavosi 3,5 litro. Ir dar 3 kg džiovinau su elektrine džiovykle, tik bijau ar neperdžiovinau aš jų,tokios kietokos gavosi, minkštų pabijojau palikt, kad neišsilaikys. Gal kas džiovinote uogas, kokios turi būti?

Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2011 11 02, 10:59)
Sveiki,  gal galite pasakyti kur perkate putinų uogas.
Labai man jų reikia. Iš turgaus nesinori pirkti  ax.gif
Gal pati skinate ir turite perteklių?
Vilnius
4u.gif

renku miške pati, bet pertekliaus tikrai neturiu. Gal po kelių metų ir turėsiu jei viskas gerai pavyks, ką esu suplanavus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Smilga, as paskelbiau, kad pirkciau putino Sodo, daržo ir miško gėrybių turgelis temoje ir viena mamyte man pririnko smile.gif
As jas laikau saldukluje, kiek reikia issitraukiu, uzpilu verdanciu vandeniu, nupilu ta vandeni ir mediniu koceliuku sumaigau (labai lengai maigosi) tada i merliuka ir isspaudziu sultis. Dedu pora sauksteliu i karsta vandeni (tik ne i verdanti) ir geriu uzsikasdamamedumi.
Atsakyti