O ti cia taip vadinamos rusiskai-riabina?
QUOTE(SuperBaba @ 2009 11 17, 22:46)
riabina tai sermuksnis man atrodo tai ne tai
QUOTE(SuperBaba @ 2009 11 17, 22:46)
Putinas rusiškai - "kalina"
Bobutės ir dabar turi turguj, mačiau, netoli litro - 6 Lt, atrodė nesušalusios, nesupuvusios..
QUOTE(jolie23 @ 2009 11 19, 18:07)
Bobutės ir dabar turi turguj, mačiau, netoli litro - 6 Lt, atrodė nesušalusios, nesupuvusios..
jos pasale dar geresnes sako
Manosios putino uogos su medumi
Paprasciausiai sutryniau ir sumaisiau su medumi...Skonis tai jau taip- kaip vaikams ikisti reiketu, neisivaizduoju
Paprasciausiai sutryniau ir sumaisiau su medumi...Skonis tai jau taip- kaip vaikams ikisti reiketu, neisivaizduoju
QUOTE(Diva:) @ 2009 11 23, 12:44)
Manosios putino uogos su medumi
O tai valgot sau visais kauliukais? Esu girdėjusi, bet pati dar nei karto nebandžiau. Dabar gavau uogų, mąstau ką su jomis daryti. Dar vienamoteriškė sakė, kad vaikams reikėtų nepadauginti. Minėjo, kad reikia sutrinti kelias užplikytas uogas ir išgerti ar suvalgyti (nežinau kaip ir pavadinti).
QUOTE(kleof @ 2009 11 28, 19:18)
O tai valgot sau visais kauliukais? Esu girdėjusi, bet pati dar nei karto nebandžiau. Dabar gavau uogų, mąstau ką su jomis daryti. Dar vienamoteriškė sakė, kad vaikams reikėtų nepadauginti. Minėjo, kad reikia sutrinti kelias užplikytas uogas ir išgerti ar suvalgyti (nežinau kaip ir pavadinti).
As jau kadangi antra savaite nesuprantu kaip jauciuosi , tiesiog jauciu kaip organizmas kovoja su bacilomis ir virusais, bet neatguliau, o imbierui ir citrinai manau gana jau, nes buvo valgoma istisai, tai putino uogas pradejau valgyti, tiesiog po kelis saukstus kasdien su viskuom, o pora dienu jau visai mane buvo "susuke", tai dariausi arbata ir i lova.Tikrai isprakaituoji ir ryte atsikeli prasviesejusiom akim ir galva. Ta galiu tikrai patvirtinti- isbandyta! As irgi manau, kad labai jau padauginti nereiketu tokiu dalyku, su saiku. Vat vakar grizau is parodos, zmoniu daug buvo ir vel tas pats-akyse lyg smelio pripilta, galva pradejo skaudet- vel "ikaliau" putinu arbatos, na ir gyva siandien, dirbu...Taip jau trecia savaite kovoju, vaistu kol kas neprireike jokiu..
Gal žinote kur pirkti putino sodinukų? Labai norėčiau pasisodinti sode Labai juos mėgstu, ypač pašalusių, ta rūgštelė.. Dabar tik po mišką išėjus pasivaikščioti kur radusi nuskabau, mmm Net nežinojau, kad šios uogos tokios vertingos