Įkraunama...
Įkraunama...

Sagės sagytės

QUOTE(Aistiene @ 2009 12 02, 14:25)
Aliete, apžiūrėjau jūsų blogą. Na ir ką galiu pasakyti, tiesiog baisingai man įdomi jūsų naudojama technika, įsivaizduoju, kad daug laiko ir kantrybės reikia kuriant tokius grožius. dar sagiuką suprasčiau kaip susukti, bet apyrankės, auskarai, tiek daug susukinėjimų, labai kruopščiai atlikta..Tiesiog juvelyro darbas.



Aistiene,malonu,kad apsilanket biggrin.gif
na taip, gal daromus mano darbus ir galima priskirti prie vadinamos "šaltosios" juvelyrikos- nes principas būtų panašus- pirma vielutę atkaitinu -tada ji suminkštėja ir lengviau sukasi,narpliojasi,na ir ta tamsi spalva ,kuri man patinka gaunasi,o poto jau spaudi ,formuoji replėmis,ar pakalant- metalas veikiamas mechaniškai vėl kietėja-tai vat tokia ta mano technika smile.gif-darbo iš ties nemažai...
bet juk ir veliant ,ir siunat-darbelio užtenka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aliete: 02 gruodžio 2009 - 21:23
sveikos.Patersiu eteri su savo neprofesionalia kuryba...Lakavau pajurio akmenuka ir apsiuvau blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Aistiene, karoliukai negula, nes per arti kamėjos adatą duri - reikia durti pusės karoliuko atstumu statmenai medžiagytei, na ir apsiuvus kelis kartus perverti visus ratu - turėtų padėti mirksiukas.gif na ir žinoma, siūnant naudoti pirmame šios temos puslapyje nurodytos nuorodos "žingsnelius".

QUOTE(Aistiene @ 2009 12 02, 13:25)
Naudojate kabašonų techniką, ar kaip? Esu bandžiusi, bet man karoliukai greta viduriuko (su kameja bandžiau) negula nors tu ką. Virsta į išorę, jei aiškiai nuporinau smile.gif


Technika praktiškai visada tinkama, netinkamas gali būti nebent karoliukų dydis tongue.gif
imant mažus jie neiškils virš pagrindo, nebent pagrindas - popieriaus lapelis hihihi.gif

QUOTE(Zivivi @ 2009 12 02, 13:52)
Ne, čia tiesiog labai arti pagrindo apsiuvau karoliukus. Kabošonų technika man atrodo tinka tik tada, kai pats pagrindas yra iškilios formos, o pas mane pagrindas yra plokščias. Bent jau man negražu, kai ant plokščio pagrindo užeina aukščiau iškilusi karoliukų juosta  g.gif 

Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 12 02, 15:19)
Dekui  4u.gif  As tiesiog apsiunu karoliukus aplink pagrinda.

kaip apsiunate? as galvojau,kad cia medinis pagrindas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giagute @ 2009 12 02, 23:06)
Aistiene, karoliukai negula, nes per arti kamėjos adatą duri - reikia durti pusės karoliuko atstumu statmenai medžiagytei, na ir apsiuvus kelis kartus perverti visus ratu - turėtų padėti  mirksiukas.gif na ir žinoma, siūnant naudoti pirmame šios temos puslapyje nurodytos nuorodos "žingsnelius".
Technika praktiškai visada tinkama, netinkamas gali būti nebent karoliukų dydis  tongue.gif
imant mažus jie neiškils virš pagrindo, nebent pagrindas - popieriaus lapelis hihihi.gif


Na gal aš tada nelabai suprantu, kuri technika vadinama kabošonine lotuliukas.gif Nes pvz, jei daryti taip, kad apsiuni viena didesniu karoliukų ratą aplink pagrindą, tada "ant didesnių karoliukų" adata duriant tarp pagrindo ir pirmos eilės karoliukų ant viršaus apsiūni mažensių karoliukų ratą, tai net ir patys mažiausi karoliukai vis tiek bus iškiliau nei plokščias pagrindas g.gif Ar aš ne taip kažką įsivaizduoju?


QUOTE(spalvota @ 2009 12 03, 01:15)
kaip apsiunate? as galvojau,kad cia medinis pagrindas g.gif


Taip, čia medinis pagrindas, o apsiūnu kaip minėjau paprastai aplink pagrindą prie odos. 4u.gif
Atsakyti
na, visų pirma, tokios technikos man rods visai nėr rolleyes.gif nors galiu klysti. Bet kabošonai ne vien iškilūs būna mirksiukas.gif tad kiek tų eilių darysi, tai jau tavo reikalas - gali ir tris, gali ir vieną. Kelios eilės yra reikalingos tada, kai apsiuvamas akmuo, kuris nėra klijuojamas ant pagrindo - tada smulkesnių karoliukų eilės, arčiau kabošono vidurio, jį prilaiko kaip rėmelis.

tad prisiūdama savo pagrindą prie odos taikai tą pačią plokščio kabošono apsiuvimo techniką, tik viena eile smile.gif

QUOTE(Zivivi @ 2009 12 03, 08:14)
Na gal aš tada nelabai suprantu, kuri technika vadinama kabošonine  lotuliukas.gif Nes pvz, jei daryti taip, kad apsiuni viena didesniu karoliukų ratą aplink pagrindą, tada "ant didesnių karoliukų" adata duriant tarp pagrindo ir pirmos eilės karoliukų ant viršaus apsiūni mažensių karoliukų ratą, tai net ir patys mažiausi karoliukai vis tiek bus iškiliau nei plokščias pagrindas  g.gif  Ar aš ne taip kažką įsivaizduoju?

Atsakyti
[quote=Aistiene,2009 12 02, 11:57]
JuodaKatyte,
man tavo pirmoji ir paskutine sages labai grazios ir dailios. Tos paskutines spalvos geros 4u.gif

O cia mano vakarykstis panaktinejimas mirksiukas.gif

Labai labai gražu lotuliukas.gif thumbup.gif
O viduriukas - saga, ar ažurinis elementas?
Atsakyti
QUOTE(Giagute @ 2009 12 03, 09:32)
Kelios eilės yra reikalingos tada, kai apsiuvamas akmuo, kuris nėra klijuojamas ant pagrindo - tada smulkesnių karoliukų eilės, arčiau kabošono vidurio, jį prilaiko kaip rėmelis.


Va va, aš matyt šitą ir skaitinėjausi. Nerandu dabar nuorodos, bet ten būtent taip kaip aš minėjau ant viršaus buvo apsiūtas akmuo, bet tik viena eilute ant viršaus, o kita šalia, man rodos akmuo lyg ir klijuotas buvo g.gif Rusų forume kažkuriam čia..

Tai visi pagrindų apsiuvimai tada kabošoniniai skaitosi?
Atsakyti
Zivivi, skaitei nuorodą iš pirmo puslapio, ten ji yra su klijuojamu iškiliu akmeniu ir taip, apsiūta buvo keliom eilėm, bet aš kartoju - mano galva, tai nėra privaloma, darai kaip nori ir kaip tau gražiau.. gi ne juvelyrika čia, o bižuterija - čia taisyklių nėra. Nuorodoje yra tik pagalba/patarimai, kaip apsiūti tokiu būdu, kad būtų išvaizdu - bet ir tai yra autorės nuomonė...
Atsakyti
[quote=jolitag,2009 12 03, 00:03]
sveikos.Patersiu eteri su savo neprofesionalia kuryba...Lakavau pajurio akmenuka ir apsiuvau blush2.gif



Labai idomus sprendimas bigsmile.gif
Tik gaila, kad nuotraukoje nelabai ryškiai matosi, bet vis viena gažu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2009 12 03, 00:03)
sveikos.Patersiu eteri su savo neprofesionalia kuryba...Lakavau pajurio akmenuka ir apsiuvau blush2.gif
user posted image

cia gal ryskiau...akmuo iskilus,tai sunkoka apsiut ji....
user posted image
Atsakyti
Labai įdomus akmenėlis bigsmile.gif nepasakyčiau kad pajūry rastas niekaip - o tu jį bespalviu laku lakavai?
Atsakyti