Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima spręst apie žmogų rašantį forume?

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 14, 21:45)
Kam taip sudėtingai?

Kas kaip moka, tas taip šoka... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 14, 20:39)
Žiū, šitai gi būdinga ne tik SM forume, bet apskritai kaip tam tikras pasaulio suvokimo būdas. Per savo patirtį jausenas ir reflektuojame aplinką.

reflektuojame aplinką,tai kam mum td patirtis ir jausenos?vegetuojam td.
Atsakyti
QUOTE(populistinis @ 2010 04 14, 23:03)
reflektuojame aplinką,tai kam mum td patirtis ir jausenos?vegetuojam td.

Kaip Tamsta suvokiate sąvoką "refleksija"? smile.gif
Atsakyti
reflektuojame atspindime atkartojame
refleksija nesusidures dar iki db
leiskit speti.turbut lotynu kalba perdaryta i lt.filosofijos nesimokiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo populistinis: 14 balandžio 2010 - 22:40
QUOTE(populistinis @ 2010 04 14, 23:36)
reflektuojame atspindime atkartojame
refleksija nesusidures dar iki db

Turėjau minty reikšme:
reflèksija 〈lot. reflexio – atgręžimas〉:
1. filos. savo psichikos stebėjimas ir mąstymas;
2. psichol. procesas, per kurį žmogus pažįsta savo paties psichinius veiksmus ir būsenas.

Grįžtant prie minties - matom tiek, kiek gebam matyti, papildomas prasme ir interpretacijas - sufleruoja prigimtinis jautrumas, sukaupta praktinė patirtis, išskaitytos teorinės įžvalgos, surinktas emocinis "bagažas" ...
Iš to randasi skirtumai: vieni sako "kam taip sudėtingai", kiti stebisi: "kodėl taip paprastai" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 14, 23:43)
Turėjau minty reikšme:
reflèksija 〈lot. reflexio – atgręžimas〉:
1. filos. savo psichikos stebėjimas ir mąstymas;
2. psichol. procesas, per kurį žmogus pažįsta savo paties psichinius veiksmus ir būsenas.

Grįžtant prie minties - matom tiek, kiek gebam matyti, papildomas prasme ir interpretacijas - sufleruoja prigimtinis jautrumas, sukaupta praktinė patirtis, išskaitytos teorinės įžvalgos, surinktas emocinis "bagažas" ... 
Iš to randasi skirtumai: vieni sako "kam taip sudėtingai", kiti stebisi: "kodėl taip paprastai" smile.gif

Man tai keista,kad tiek zmoniu yra linke prikaisiot tarptautiniu zodziu i kiekviena sakini (ypac tai pastebima akademineje aplinkoje),nors ta pati laisvai galima pasakyt lietuviskai.Refleksija-savistaba ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 04 14, 23:48)
Man tai keista,kad tiek zmoniu yra linke prikaisiot tarptautiniu zodziu i kiekviena sakini (ypac tai pastebima akademineje aplinkoje),nors ta pati laisvai galima pasakyt lietuviskai.Refleksija-savistaba ir t.t.

Kad ne visai šiame kontekste kaip savistaba. Greičiau kaip santykio "aš - kitas" apmąstymas.
Dėl tarpt. žodžių - taip, Jūsų pastaba teisinga. Bet tas "prikaišiot" esti dvejopas - dirbtinis ir natūraliai išplaukiantis. Nors žinoma, nei pirmu, nei antru atveju netoleruotinas smile.gif Oj, t.y. nepakenčiamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 14, 23:55)
Kad ne visai šiame kontekste kaip savistaba.  Greičiau kaip santykio "aš - kitas" apmąstymas.

Kai mokiausi,mums nuolat buvo akcentuojama refleksija (praktiskai svarbiausias tyrinejimu momentas),as asmeniskai sau tai ivardinu kaip savistaba (stebejima kiek tavo asmenybe veikia tyrima)
Atsakyti
"aš asmeniškai sau"
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 04 15, 00:08)
"aš asmeniškai sau"
smile.gif

asmeniniam naudojimui biggrin.gif
Atsakyti
Čia akademikų būrelis susirinko? g.gif
Atsakyti
Čia buvo specifinis vakarėlis, bet jis jau baigėsi biggrin.gif
Atsakyti