tie rusi, tai vyšnių kauliukai, saldainiukai tokie, neturėjau rudų dažų, tai sugalvojau juos ten patupdyti...
tai vat ir galvoju, kad ne tas sirupo ištaškymas, tai man sakyčiau tas antrasis tai gavosi puikiai, ant šonų ranteliai vos vos pasileido iš pirmojo plakimo, o va antri stovi iki šiol viskas ok, su jais ir netgi apdžiūvo jau... vienintelė kliūtis man tie kristaliukai, per stambesnį antgalį tai aišku jie pralindo, bet valgant manau jausis, va išsprendus man šitą dilemą, bezas būtų draugas tikrai nemaniau, kad jis toks skanus būna, nes morengiukai man per saldu, bet dabar galvoju bezas ne tiek riebu kiek grietinėlė tik tiek, kad saldu, bet aš citrinos rūgštelės šiandien kai įdėjau Cipciuko komentraus paskaičius, tai čiki kremas, o dar su migdolų lašiukais
RiMami, pjūvį pažadu, valgysim namie, prapjausiu, parodysiu
Olesta, o kuriuo momentu reikia pilti esenciją?
Olesta, tie kristalai, bent man, atsirasdavo del vienos priesasties.... netinkama sirupo temperatura. Sirupas nuolat turiu burbuliuot, jeigu per maza temperatura, sirupo virsus apsitraukia tokia plona plevele, vat ant jos ir lieka tie kristaliukai, jau net padidinus temperatura, tie kristaliukai nedingsta. Kai perkandau sita reikala, man juokiu kristalu dabar ner.
O del taskimasi, tai tu ne pilk visiskai tarp sluoteliu. As pilu pries sluoteles i is kart judu i ta puse, tada nesitasko.
Kazi, as cia suprasi ka parasiau
O del taskimasi, tai tu ne pilk visiskai tarp sluoteliu. As pilu pries sluoteles i is kart judu i ta puse, tada nesitasko.
Kazi, as cia suprasi ka parasiau
QUOTE(Asseni @ 2009 10 26, 17:01)
Olesta, tie kristalai, bent man, atsirasdavo del vienos priesasties.... netinkama sirupo temperatura. Sirupas nuolat turiu burbuliuot, jeigu per maza temperatura, sirupo virsus apsitraukia tokia plona plevele, vat ant jos ir lieka tie kristaliukai, jau net padidinus temperatura, tie kristaliukai nedingsta. Kai perkandau sita reikala, man juokiu kristalu dabar ner.
O del taskimasi, tai tu ne pilk visiskai tarp sluoteliu. As pilu pries sluoteles i is kart judu i ta puse, tada nesitasko.
Kazi, as cia suprasi ka parasiau
O del taskimasi, tai tu ne pilk visiskai tarp sluoteliu. As pilu pries sluoteles i is kart judu i ta puse, tada nesitasko.
Kazi, as cia suprasi ka parasiau
O tai kaip tada suprasti, kad ten netinkama temperatūra nes aš kai virdavau, tai tas sirupas kunkuliuodavo, bet taip sunkiai ir toks vaizdas būdavo, kad ant viršaus masė tvirtesnė dengiasi tai čia jau skaitosi blogai manau pamatytum vieną kartą ir viskas būtų aišku, o mes čia diskutuojam diskutuojam be perstojo, bet vistiek daug kam nesigauna tas baubas
QUOTE(*monikute* @ 2009 10 26, 16:11)
O tai kaip tada suprasti, kad ten netinkama temperatūra nes aš kai virdavau, tai tas sirupas kunkuliuodavo, bet taip sunkiai ir toks vaizdas būdavo, kad ant viršaus masė tvirtesnė dengiasi tai čia jau skaitosi blogai manau pamatytum vieną kartą ir viskas būtų aišku, o mes čia diskutuojam diskutuojam be perstojo, bet vistiek daug kam nesigauna tas baubas
Va to ir neturi but. Cia kaip tik ir kalbejau apie ta plevele. Reikia didesnes tada temperaturos
QUOTE(Asseni @ 2009 10 26, 17:17)
Va to ir neturi but. Cia kaip tik ir kalbejau apie ta plevele. Reikia didesnes tada temperaturos
tai vat kodėl man nesigaudavo O tą didesnę temperatūrą galima išgauti statant puodą ant didesnės ugnies?
QUOTE(*monikute* @ 2009 10 26, 16:19)
tai vat kodėl man nesigaudavo O tą didesnę temperatūrą galima išgauti statant puodą ant didesnės ugnies?
Pas mane el. virykle. Temperaturai reguliuoti yra 9 skaiciukai, tai is kart statau ant 7. Man viskas buna gerai.
Gal ateis Cipciukas, ka kitaip pasakys.
Olesta, labai fainutė gavosi gėlytė. Gal tik skaičių dayčiau šone.
Turiu irgi tokį antgalį lapeliams, bandžiau daryti lapelius iš sviestinio kremo ir man nesigavo lapelio galiukas Kaip tau pavyksta tie lapeliai?
Aš irgi su gėyte Toliau mokausi kreminio meno
Viduje - medaus tortas Padengimas - sviestinis kremas "Šarlot", aisingas. Papuošimai - pastilažas, marcipanas.
Turiu irgi tokį antgalį lapeliams, bandžiau daryti lapelius iš sviestinio kremo ir man nesigavo lapelio galiukas Kaip tau pavyksta tie lapeliai?
Aš irgi su gėyte Toliau mokausi kreminio meno
Viduje - medaus tortas Padengimas - sviestinis kremas "Šarlot", aisingas. Papuošimai - pastilažas, marcipanas.
migle,dzibukai TOBULI
Migle79 koks nuotaikingas tortas
Migle79, Tavo gėlytė fantastiška
taip Asseni, būtent, ta plėvelė ir būna, nu gal kitą kartą tada bandysiu kelt ant didžiosios ugnies tada, dabar tai ne ant pačio didžiausio degiklio buvau pasistačius, ačiū už idėją...
RiMami
viršutiniai du sluoksniai su aguonomis, kokoso drožlėmis ir šokolado trupiniais, labai skanu, tortui trūksta sumirkimo dar apatiniam ir viršutiniam lakšteliui iki pilnos laimės, nes tik vakar suteptas, o lakštelių skonio skirtumas tai jautėsi, jie tokie nemoku pasakyt, kaip su karamele būtų, man patiko, nuo šiol turbūt tokiu būdu ir kepsiu medutį, kad ir reikia tas 40 minučių pakaitint ...
taip Asseni, būtent, ta plėvelė ir būna, nu gal kitą kartą tada bandysiu kelt ant didžiosios ugnies tada, dabar tai ne ant pačio didžiausio degiklio buvau pasistačius, ačiū už idėją...
RiMami
viršutiniai du sluoksniai su aguonomis, kokoso drožlėmis ir šokolado trupiniais, labai skanu, tortui trūksta sumirkimo dar apatiniam ir viršutiniam lakšteliui iki pilnos laimės, nes tik vakar suteptas, o lakštelių skonio skirtumas tai jautėsi, jie tokie nemoku pasakyt, kaip su karamele būtų, man patiko, nuo šiol turbūt tokiu būdu ir kepsiu medutį, kad ir reikia tas 40 minučių pakaitint ...
Sita varianta ir as galvoju isbandyti