QUOTE(Olesta @ 2009 10 23, 18:52)
saldainių 150-200 g
cukraus pudros 400-500 g
minkšto sviesto ir citrinos sulčių po 1 valgomą šaukštą
saldainiai kišami į mikrobangę su sultimis ir sviestuku (gali ir nedėti sviesto) 30 s- 1 minutei, kai išpampsta ištraukusi suki suki, susuki į vientisą masę, kai biškį atvėsta, sijoji ten pudrą suki, sijoji, suki, kai jau nebesisuka šaukštu verti ant pudruoto stalo ir minkai kaip plasteliną iki vientisos masės, košioji ir dengi sviestiniu kremu išlygintą tortą...
jei neišlauksi reikiamo temperatūros sumažėjimo momento ir pradėsi sijoti į karštą, sudėsi daugiau cukraus pudros ir masė ims trupėti, būk kantri
Olesta, siek tiek pataisysiu. Cukraus pudros parasei per daug, tikrai tiek nereikia. Kai gamini paprasta saldainiu mase negalima laukti, kol atves saldainiai. Pudra sijoti reikia i gerai ismaisyta karsta mase is kart, kitaip bus guma, nes saldainiai atvesta labai greitai ir susitraukia atgal. Bet geriau jos nedadet o ta guza palaikyti, lai subresta, kociojant bus matyt ar reikia daugiau.
Del skyscio.... gali reiket daugiau, nes viskas priklauso nuo saldainiu kokybes, kiek pagulele saldainiai buna padziuve ir reikalauja daugiau skyscio.
Papildyta:
QUOTE(*Jonė* @ 2009 10 23, 19:20)
Pasidariau sokoladine saldainiu mase,pudros suejo daugiau nei 0,5kg vietoj 150g.,kociot kociojasi,bet tik kilstelt nors biski taip ir nutruksta ,ar jau mest man ja ar ryte kas nors bus geriau,nes nusprendziau nezaist su ja ir ikisau i saldytuva
Matau daug prisijungusiu yra gal kuri ka nors patart galit
Per daug pudros idejai, cia reikejo palaukti kiek, kad atvestu. Ir uztektinai idet 200 gr. O po to dadet