noriu padaryti sokolado glazura, bet idomu ar galima daryti is balto ar pienisko sokolado?
o pilti ant virsau ta sokolada reikia skysta, kad jis taip lygiai pasidengtu? tiesiog imt is kokio puodelio ir taip paprastai pilti???
QUOTE(sineja @ 2009 10 22, 08:30)
noriu padaryti sokolado glazura, bet idomu ar galima daryti is balto ar pienisko sokolado?
o pilti ant virsau ta sokolada reikia skysta, kad jis taip lygiai pasidengtu? tiesiog imt is kokio puodelio ir taip paprastai pilti???
o pilti ant virsau ta sokolada reikia skysta, kad jis taip lygiai pasidengtu? tiesiog imt is kokio puodelio ir taip paprastai pilti???
I visus klausimus atsakymas - taip Tik jei nori, kad glazura butu minkstesne, ipilk kelis saukstus grietineles
QUOTE(mazuliux @ 2009 10 22, 10:36)
I visus klausimus atsakymas - taip Tik jei nori, kad glazura butu minkstesne, ipilk kelis saukstus grietineles
kazkaip neitininamai atrodo, na bet bandysim
O kuo geriausia aptepti tortą, kad paviršius gautųsi lygus darant su glazūra ?
QUOTE(sineja @ 2009 10 22, 08:40)
kazkaip neitininamai atrodo, na bet bandysim
Jei darysi is balto sokolado - atsargiai, neperkaitink, jis zymiai lepesnis karsciui nei pieniskas ar juodas (juodas pats atspariausias)
QUOTE(*monikute* @ 2009 10 22, 09:01)
O kuo geriausia aptepti tortą, kad paviršius gautųsi lygus darant su glazūra ?
Siaip nereikia nieko tepti. Nebent jei labai nelygus pavirsius, gali sviestiniu kremuku palyginti, ir tada glazura pilti. O siaip vistiek nedarysi permatomo sluoksnio, tai nedideli nelygumai uzsipildys, ir ju nesimatys
QUOTE(mazuliux @ 2009 10 22, 12:37)
Jei darysi is balto sokolado - atsargiai, neperkaitink, jis zymiai lepesnis karsciui nei pieniskas ar juodas (juodas pats atspariausias)
Siaip nereikia nieko tepti. Nebent jei labai nelygus pavirsius, gali sviestiniu kremuku palyginti, ir tada glazura pilti. O siaip vistiek nedarysi permatomo sluoksnio, tai nedideli nelygumai uzsipildys, ir ju nesimatys
Siaip nereikia nieko tepti. Nebent jei labai nelygus pavirsius, gali sviestiniu kremuku palyginti, ir tada glazura pilti. O siaip vistiek nedarysi permatomo sluoksnio, tai nedideli nelygumai uzsipildys, ir ju nesimatys
Truputį gal ir kvailas klausimas, bet jei su sviestiniu kremu aptepi tortą, tai jis neištirpsta nuo įkaitusio šokolado ?
QUOTE(*monikute* @ 2009 10 22, 13:47)
Truputį gal ir kvailas klausimas, bet jei su sviestiniu kremu aptepi tortą, tai jis neištirpsta nuo įkaitusio šokolado ?
Nuo ikaitusio sokolado tai aisku, kad istirps, tai o kam ta ikaitusi sokolada tada pilsi ant sviestinio? Gali kiek atvesusia glazura pilt
matau musu profai prisijungia,gal truputi man pades,noriu daryti siandien pinigu maisa,kaip jus ta maisa dengiat,atsimatuojat kiek reikia issipjaunat ir apdengiat,man jau galva skauda nesuprantu kaip graziau padaryt,nes nieko nesu dengusi...
Mergaitukės , persiprašau , nežiūrėjau jūsų sudėtų tprtų , ilėkiau tiesiai į paskutinį puslapį ...noriu dėl Asseni imesti tortuką , va kaimynės mergaitei padariau , ji pati rinkosi ir rodė kur dėti gėlytes , bet ne apie tai ....zagagulinai ....vistik įmanoma padaryti , va iš beze ....na dar iki tobulumo , kaip pėščiai iki amerikos ...bet įmanoma ....antgalis 8 mm , su 12 dantukų , ir raudonos zagagulinos pro 2 mm. antgalį ( baisu , kad dar kartą patingėčiau susisukti tūtelę ) - stori .
Tortas su braškėmis , bet ne MARGARITA ....puošta beze ....
.....
..............
Tortas su braškėmis , bet ne MARGARITA ....puošta beze ....
.....
..............
Aš pakeliui pas dažus ...jezau kas many laukia
Cipciuk, laaaaabai žavus torčiukas zagagulinai gavosi o tos gėlytės nerealios
valio, kaip smagu ir kaip gražu, tie lapeliai tai fantastiški ir zagagulinai kokie riebūs
šita, tortas kaip suprantu biskvitinis, tai jis apteptas sviestiniu kremu, kad bezuotas biskvitai laistyti??? nu kaip man tą baubulį įveikus
šita, tortas kaip suprantu biskvitinis, tai jis apteptas sviestiniu kremu, kad bezuotas biskvitai laistyti??? nu kaip man tą baubulį įveikus
Oj, Aciu, Cipciuk, kaip laiku. Man tik kitai savaitei reikia, bet reiks jau dabar pasipraktikuot. Nu jo, gal kiek ir per storas tas 2 mm rastas, as kito kol kas antgaliuko irgi neturiu, reiks ta tutele sukt. Ziuriu ir galvoju, gal ju kiek maziau reiktu det, tu zagagulinu, ir siek tiek ilgesnius. Ka manot. Cia tik diskusija, bu kaip pati padarysiu, tai ir rodyt nebus ka
apple tree, iskocioji mase aukscio kaip tortas + 10 cm ir ilgio kaip torto "lemuo" + dar kokie 10 cm. Tortuka daryk toki aukstesni, suapvalini virsu ir dengi ta juosta. Siek tiek palik apacioje laisvos mases, gal kokius 2 cm, kad butu galima pakisti po apacia, taip laisviau, ale maisas kiek pasedo. Sonus graziai sudek, likuti nupjauk ir su teptuku ir degtinaite kiek patrink, kad maziau matytusi sujungimas. Virsu sujung, kaip maisas buna, tik ne pilnai, kiek pradara padaryk, vel , jeigu liks per daug, nupjauk arba i vidu ilenk, kad virsus butu dailesnis, as siek tiek padedu toje vietoje kokios folijos ar parolono, kad kiek padziutu stovedama ta mase, visai neatsigultu ant maiso, po to "surisu" su "mases virvute"
Psio.
Gal kas kitaip daro
apple tree, iskocioji mase aukscio kaip tortas + 10 cm ir ilgio kaip torto "lemuo" + dar kokie 10 cm. Tortuka daryk toki aukstesni, suapvalini virsu ir dengi ta juosta. Siek tiek palik apacioje laisvos mases, gal kokius 2 cm, kad butu galima pakisti po apacia, taip laisviau, ale maisas kiek pasedo. Sonus graziai sudek, likuti nupjauk ir su teptuku ir degtinaite kiek patrink, kad maziau matytusi sujungimas. Virsu sujung, kaip maisas buna, tik ne pilnai, kiek pradara padaryk, vel , jeigu liks per daug, nupjauk arba i vidu ilenk, kad virsus butu dailesnis, as siek tiek padedu toje vietoje kokios folijos ar parolono, kad kiek padziutu stovedama ta mase, visai neatsigultu ant maiso, po to "surisu" su "mases virvute"
Psio.
Gal kas kitaip daro