Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

jei antgaliai plastmasiniai, o maišelis kietas ir neskaidrus, tai jis ir 4 centų nevertas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2009 10 21, 10:12)
Niu labai gražiai puošiate tortus,o tokiom kepėjom kaip aš (gal du tortai per metus) noriu pasakyti kad maximoje yra pirkti konditerinis švirkštas su aštuoniais antgaliais ir kaina iki 4lt.Manau cisai geras dalykėlis.

Pas mane yra toks pirktas iš maximos, švirkštas ir antgaliai plastmasiniai, tai galiu pasakyti, kad neinasi darbas kaip per sviestą blush2.gif tikiu, kad su maišeliais ir metaliniais antgaliais būtų žymiai geriau rolleyes.gif Jei klystu pataisykit smile.gif
Atsakyti
labas rytas,na,panienkos,tiesiog neimanoma atskirai ivardinti ir isgirti jusu tortukus wub.gif
o as noreciau nusisauti biggrin.gif gi,sakiau,darysiu torta balerina(ale ir sugalvok tu man pradziamokslei taip ,,auskstai,, rautis doh.gif )moldas veidelio nesigavo,nes lele per minksta buvo,tai teko vakar visa vakara gaminti paciai,nu jolki palki,vyrui ,kai parodziau ryte tongue.gif kazkaip prisiminiau ,kad panasi istorija i kazkurios.. mirksiukas.gif bet maniske tai nei i M.Džeksona,nei i M.Pliseckaja nepanasi biggrin.gif doh.gif iskilo kruva klausimu del pastilazo-sunaudojau dvigubai daugiau pudros nei recepte?kazi kodel,nes kitu atveju lipte lipo viskas prie ranku,mase norejo trukineti,ir dar kokios ji konsistencijos turetu buti figurelems lipdyti?nes man tokia minkstoka-jei formuoju barzda-susideformuoja skruostai,jei taisau skruostus-susideformuoja galva,padejus ant stalo irgi susiploja pagal stalo pavirsiu,gal reikejo ja dar kietesne sumaisyti?bet tokiu atveju sueitu dar daugiau pudros,ar nereiktu dar ir zelatino?oi ,sunku ,susinervysiu ir viska plakta grietinele uzvanosiu
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2009 10 21, 10:24)
labas rytas,na,panienkos,tiesiog neimanoma atskirai ivardinti ir isgirti jusu tortukus wub.gif
o as noreciau nusisauti biggrin.gif gi,sakiau,darysiu torta balerina(ale ir sugalvok tu man pradziamokslei taip ,,auskstai,, rautis doh.gif )moldas veidelio nesigavo,nes lele per minksta buvo,tai teko vakar visa vakara gaminti paciai,nu jolki palki,vyrui ,kai parodziau ryte tongue.gif kazkaip prisiminiau ,kad panasi istorija i kazkurios.. mirksiukas.gif bet maniske tai nei i M.Džeksona,nei i M.Pliseckaja nepanasi biggrin.gif  doh.gif iskilo kruva klausimu del pastilazo-sunaudojau dvigubai daugiau pudros nei recepte?kazi kodel,nes kitu atveju lipte lipo viskas prie ranku,mase norejo trukineti,ir dar kokios ji konsistencijos turetu buti figurelems lipdyti?nes man tokia minkstoka-jei formuoju barzda-susideformuoja skruostai,jei taisau skruostus-susideformuoja galva,padejus ant stalo irgi susiploja pagal stalo pavirsiu,gal reikejo ja dar kietesne sumaisyti?bet tokiu atveju sueitu dar daugiau pudros,ar nereiktu dar ir zelatino?oi ,sunku ,susinervysiu ir viska plakta grietinele uzvanosiu

O kaip dėl krakmolo g.gif ar nebuvo minėta čia, kad reikia dėti daugiau krakmolo, kad kietesnė masė būtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 21 spalio 2009 - 09:32
Pintike, nesupyk, bet kvatojuos tykiai, Pliseckaja su barzda jau intriguoja tongue.gif g.gif trūkinėja dėl per didelio pudros kiekio, jei nori gero pastiliažo pilk tik 3-4 sriubinius šaukštus vandens, tada užtenka cukraus pudros 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mergaites, patarkit, koks baltas sokoladas geriausiai butu rozems (na kur sokoladas+medus) g.gif
rudos is block gavosi super, o vat baltos is balto princo kazkaip keistoka buvo - kai sudejau i istirpinta sokolada medu, tai iskart atkrito nuo indo sieneliu, o paskui gerai ismaisius kazkaip sukrito, aisku, palaikius saldytuve, normaliai nulipinau, tik greiciau tizo lipinant doh.gif
Atsakyti
RiMami,labai grazus tavo tortas,toks lygus ir dailus wub.gif ,
gitule,kad ir celiulitinis,bet superinis tortas,
vaidulytee,labai dailiai lakroduka padarei,viskas taip lygu,idomu kokiai progai g.gif
Atsakyti
QUOTE(bliuskė @ 2009 10 21, 00:14)
Eik tu sau koks grožis....  thumbup.gif

oro_buckis.gif
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 10 21, 00:44)
gitule eik sau kaip fainiai sugalvota,dezute sampanas,gelytes tortas  thumbup.gif
as siandien dariau tortuka laikroduka:)tai vat aguoninis biskvitas,perteptas grietinele ir rieesutu dar dejau:)auksine spalva marzipanas,balta MM mase,laikrodi dar daziau perlamutru ta balta mas bet nuotraukoje kaip demem atrodo,baisiai...

Aciukas 4u.gif
Labai faina laikroduko ideja bigsmile.gif , tik as gal tuos skaiciukus didesnius buciau darius ax.gif

QUOTE(*monikute* @ 2009 10 21, 08:11)
gitule  super idėja  thumbup.gif ir butelis tip top šampaninis  thumbup.gif tik man norėtųsi  užrašo juodom raidėm, o ne raudonom  blush2.gif  bet čia tik mano nuomonė  blush2.gif

Aciukas 4u.gif As norejau ir etikete juodai apvedziot ir uzrasyt, bet jau jaudinausi, kad dezute juoda, jeigu dar apvedziota juodai, kazkaip nedrisau. Bijojau kaip sureaguos jeigu tiek juodos bus, tai ir uzrasiau meiles spalva hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 10 20, 23:53)
Tai, kad butu graziai suvalge as nepykciau, o dabar - kasnis moliugo, kasnis grybo, kasnis obuolio, keli kasniai is bet kur kekso  doh.gif Nu begedes aukletojos, kad vaikus vienus paleidzia ir neziuri, ka tie daro  verysad.gif Ai, bet tiekto, jau baigiu nusiramint 

Naitai, koks grazus. Nebutum pasakius, kad dirbtinis, buciau tikria galvojus, kad tikras. Ir dar pagalvojau - kiek gelyciu smulkiu, kol padarei  biggrin.gif O cia - dirbtinis  . Na, bet svarbu graziai labai atrodo

žinai, auklėtojos kaip auklėtojos. Bet va vaikai.. visai nežino "stabdžių" doh.gif .

O mano tas antrasis "tortas" taigi irgi į darželį darytas. Reikėjo kažką padaryti, tema "miškas". Na tai va, įrodau, kad esu pamišus dėl torto puošimo stupid.gif ir padariau vaikui "tortą". Kuriuo jis labiau džiaugėsi, negu tikru.

Pamenat, Meian kažkada pasakojo, kaip JAV yra populiaru nuomotis tortus, kad jie būna dirbtiniai netgi per vestuves. Parodytas tipo tikras, o kai ateina laikas pjauti, jį išveža, o atneša jau šimtą mažų lėkštelių su gabaliuku torto. Neva TO. bigsmile.gif
Tai aš galėčiau va taip suintriguoti svečius ax.gif

QUOTE(RiMami @ 2009 10 21, 00:07)
Na ir aš įkelsiu vieną savo darytą tortuką, viduje Rafaelo svajonė, padengta pastilažu (labai patiko šita masė thumbup.gif ), gėlytės cukrinės, taškiukai ir apvadėlis iš beze.

LABAI LABAI gražus tortukas. Labai tortiškas . Ir tas įspaudas priduoda putlumo, lengvumo.

Ir dar noriu paklausti - o koks kiekis beze čia reikalingas? mažai mažai, atrodo...

QUOTE(RiMami @ 2009 10 21, 01:26)
dėl įspaudimo, tai nežinau kaip daro kitos  rolleyes.gif aš tai jau ant apdengto ir pilnai "priglostyto ir apkamšyto" torto dariau, tai vat kai aš tokia lėta tai man pastilažas lengvai ir apžiūvo  o ir pats tortas minkštas tai nelabai man ryškiai atsispaudė tas raštelis 

aš irgi esu spaudus ant apdengto torto. Tai pasakysiu, kad nebuvo toks sėkmingai ryškus. Iš tikro, padžūna masė, kol sutvarkau šonus. Labai vilioja spausti ant masės, kol ji ant stalo, bet kaip tada su palyginimu? Juk ranka beglostant, gerokai išsilygintų įspaudimai? Nebent, jeigu kirpti masės tiek šonui, kiek reikia per torto ilgį ir aukštį, išspausti dailiai, priglausti, o ant viršaus dėti atskirą "ratą".

QUOTE(Cipciukas @ 2009 10 21, 02:19)
naitai tavęs gerai neįkalus nesuprasi  doh.gif ...ir dabar dar nedaeina ...valgomas tas tavo tortas , ar butaforija  ....

hihihi.gif su mašiniukais - traktoriukais - tikras, o tas rausvas su rožėm iš klevo lapų - butaforija. Aš tai džiaugiuos - daržely vaikai neprakando mano papuošimų

QUOTE(gitule @ 2009 10 21, 02:32)
O as ateinu su celiulitiniu buteliu 

gražus tortas gražiai progai.

QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 10 21, 03:44)
as siandien dariau tortuka laikroduka

Nugis kaip tikras wub.gif
o tos valandos simbolizuoja ką nors? ką rodo laikrodžio rodyklės? rolleyes.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 11:35)
Pintike, nesupyk, bet kvatojuos tykiai, Pliseckaja su barzda jau intriguoja 

neeee, man atrodo, kad čia barzda tai kaip veido dalis paminėta. Kaip smakras.
oi Tu, Olesta, garbanotų minčių pilna lotuliukas.gif

Jursla, vis pamirštu pasakyti, kad Tavo užmojai - įkvepiantys mirksiukas.gif

Pasiūlymas Asseni:

kai atidarinėsi naują temą, prašau pirmame puslapyje sudėti bent jau mūsų mokytojų - Asseni, Cipciukas, Olesta - albumų nuorodas. Aš NORIU pasimokyti dzibukų meno, ir nematau jokio pavyzdžiaus verysad.gif
Atsiprašau, jeigu ko nepaminėjau.. esu labai susikrimtus dėl to, kad nematau Jūsų liniuočių verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už įvertinimą 4u.gif

Gitule, pribloškei su tokia šaunia idėja bigsmile.gif pasakiškai tinka tokiai progai, taurėse spėju yra žele mastau.gif tik aš rožytes būčiau geltonas darius arba sausais dažais tas pačias patonavus blush2.gif biškį man jos pasimeta raudonoj masėj blush2.gif bet visumoj puikiai padirbėjai thumbup.gif

Vaidulyteee, laaaaabai dailus laukrodukas thumbup.gif man irgi įdomu kokiai progai jis buvo skirtas, nes sklando visokių prietarų apie laikrodžio dovanojimą hihihi.gif bet čia juk tortas rolleyes.gif

Pintike, prajuokinai su savo istorija laugh.gif pritariu Olestai aš irgi pyliau tik 3 v.š. vandens drinks_cheers.gif sočiai užtenka mirksiukas.gif Šiaip tai reiktų paprašyt bea kad pataisytų, nes vis bus ir bus merginų sugadinančių daaaaaug cukraus pudros ax.gif Ką manot?

ooo, aš dariau su Princu ir Cipciukas žinau iš Princo daro mirksiukas.gif O Meian pamenu buvo išgyrusi Milka baltąjį šokoladą, bet būtent Milkos baltojo savo tundroj nerandu pirkt bash.gif bet pagal aprašymą tai tau viskas gerai pavyko, nu gal kokiu lašeliu medaus padauginai rolleyes.gif

naitas, greičiausiai užtektų iš vieno baltymo bezo, bet kartą viriau iš vieno - tai ačiū daugiau nenoriu laugh.gif nesužiūrėjau greit man parudo doh.gif tai dabar verdu mažiausiai 2-iems baltymas, šį kart iš 3-jų buvo virta (man sėkmingiausiai gaunas iš 3 blush2.gif ) pridžiovinu morengiukų šeimynai iš likučio tuo pačiu ir visi laimingi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 21 spalio 2009 - 10:53
Turėjau gražaus laiko ligoninėj, tai perskaičiau Nuo iki Wilton knygą apie cukrines gėles, pridėtą prie formelių. RiMami yra įdėjusi nuskanuotą variantą papuošimų temoj.

Ir niekur neradau čia, forume, užsiminta, kad gėles galima padailinti tiesiog ... spalvota kreida. Reikia sutrinti spalvotos kreidos gabaliuką ir teptuku, suvilgintu tose dulkelėse, tiesiog padailinti tokius žiedus, kaip obelų žiedai, neužmirštuolės, žibutės... arba lelijų vidus gali būti padailintas.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 10 21, 11:36)
ooo, aš dariau su Princu ir Cipciukas žinau iš Princo daro  mirksiukas.gif O Meian pamenu buvo išgyrusi Milka baltąjį šokoladą, bet būtent Milkos baltojo savo tundroj nerandu pirkt bash.gif bet pagal aprašymą tai tau viskas gerai pavyko, nu gal kokiu lašeliu medaus padauginai  rolleyes.gif

4u.gif dekui aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 10 21, 11:59)
Turėjau gražaus laiko ligoninėj, tai perskaičiau Nuo iki Wilton knygą apie cukrines gėles, pridėtą prie formelių. RiMami yra įdėjusi nuskanuotą variantą papuošimų temoj.

Ir niekur neradau čia, forume, užsiminta, kad gėles galima padailinti tiesiog ... spalvota kreida. Reikia sutrinti spalvotos kreidos gabaliuką ir teptuku, suvilgintu tose dulkelėse, tiesiog padailinti tokius žiedus, kaip obelų žiedai, neužmirštuolės, žibutės... arba lelijų vidus gali būti padailintas.

kad greida galima valgyti - zinau, ale neitariu net, su kuom tos kreideles dazytos ax.gif gal pas mus kokie nevalgomi dazai dedami g.gif
Atsakyti