jei antgaliai plastmasiniai, o maišelis kietas ir neskaidrus, tai jis ir 4 centų nevertas
QUOTE(meškinija96 @ 2009 10 21, 10:12)
Niu labai gražiai puošiate tortus,o tokiom kepėjom kaip aš (gal du tortai per metus) noriu pasakyti kad maximoje yra pirkti konditerinis švirkštas su aštuoniais antgaliais ir kaina iki 4lt.Manau cisai geras dalykėlis.
Pas mane yra toks pirktas iš maximos, švirkštas ir antgaliai plastmasiniai, tai galiu pasakyti, kad neinasi darbas kaip per sviestą tikiu, kad su maišeliais ir metaliniais antgaliais būtų žymiai geriau Jei klystu pataisykit
labas rytas,na,panienkos,tiesiog neimanoma atskirai ivardinti ir isgirti jusu tortukus
o as noreciau nusisauti gi,sakiau,darysiu torta balerina(ale ir sugalvok tu man pradziamokslei taip ,,auskstai,, rautis )moldas veidelio nesigavo,nes lele per minksta buvo,tai teko vakar visa vakara gaminti paciai,nu jolki palki,vyrui ,kai parodziau ryte kazkaip prisiminiau ,kad panasi istorija i kazkurios.. bet maniske tai nei i M.Džeksona,nei i M.Pliseckaja nepanasi iskilo kruva klausimu del pastilazo-sunaudojau dvigubai daugiau pudros nei recepte?kazi kodel,nes kitu atveju lipte lipo viskas prie ranku,mase norejo trukineti,ir dar kokios ji konsistencijos turetu buti figurelems lipdyti?nes man tokia minkstoka-jei formuoju barzda-susideformuoja skruostai,jei taisau skruostus-susideformuoja galva,padejus ant stalo irgi susiploja pagal stalo pavirsiu,gal reikejo ja dar kietesne sumaisyti?bet tokiu atveju sueitu dar daugiau pudros,ar nereiktu dar ir zelatino?oi ,sunku ,susinervysiu ir viska plakta grietinele uzvanosiu
o as noreciau nusisauti gi,sakiau,darysiu torta balerina(ale ir sugalvok tu man pradziamokslei taip ,,auskstai,, rautis )moldas veidelio nesigavo,nes lele per minksta buvo,tai teko vakar visa vakara gaminti paciai,nu jolki palki,vyrui ,kai parodziau ryte kazkaip prisiminiau ,kad panasi istorija i kazkurios.. bet maniske tai nei i M.Džeksona,nei i M.Pliseckaja nepanasi iskilo kruva klausimu del pastilazo-sunaudojau dvigubai daugiau pudros nei recepte?kazi kodel,nes kitu atveju lipte lipo viskas prie ranku,mase norejo trukineti,ir dar kokios ji konsistencijos turetu buti figurelems lipdyti?nes man tokia minkstoka-jei formuoju barzda-susideformuoja skruostai,jei taisau skruostus-susideformuoja galva,padejus ant stalo irgi susiploja pagal stalo pavirsiu,gal reikejo ja dar kietesne sumaisyti?bet tokiu atveju sueitu dar daugiau pudros,ar nereiktu dar ir zelatino?oi ,sunku ,susinervysiu ir viska plakta grietinele uzvanosiu
QUOTE(Pintikė @ 2009 10 21, 10:24)
labas rytas,na,panienkos,tiesiog neimanoma atskirai ivardinti ir isgirti jusu tortukus
O kaip dėl krakmolo ar nebuvo minėta čia, kad reikia dėti daugiau krakmolo, kad kietesnė masė būtų
Pintike, nesupyk, bet kvatojuos tykiai, Pliseckaja su barzda jau intriguoja trūkinėja dėl per didelio pudros kiekio, jei nori gero pastiliažo pilk tik 3-4 sriubinius šaukštus vandens, tada užtenka cukraus pudros
sveikos, mergaites, patarkit, koks baltas sokoladas geriausiai butu rozems (na kur sokoladas+medus)
rudos is block gavosi super, o vat baltos is balto princo kazkaip keistoka buvo - kai sudejau i istirpinta sokolada medu, tai iskart atkrito nuo indo sieneliu, o paskui gerai ismaisius kazkaip sukrito, aisku, palaikius saldytuve, normaliai nulipinau, tik greiciau tizo lipinant
rudos is block gavosi super, o vat baltos is balto princo kazkaip keistoka buvo - kai sudejau i istirpinta sokolada medu, tai iskart atkrito nuo indo sieneliu, o paskui gerai ismaisius kazkaip sukrito, aisku, palaikius saldytuve, normaliai nulipinau, tik greiciau tizo lipinant
RiMami,labai grazus tavo tortas,toks lygus ir dailus ,
gitule,kad ir celiulitinis,bet superinis tortas,
vaidulytee,labai dailiai lakroduka padarei,viskas taip lygu,idomu kokiai progai
gitule,kad ir celiulitinis,bet superinis tortas,
vaidulytee,labai dailiai lakroduka padarei,viskas taip lygu,idomu kokiai progai
QUOTE(bliuskė @ 2009 10 21, 00:14)
Eik tu sau koks grožis....
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 10 21, 00:44)
gitule eik sau kaip fainiai sugalvota,dezute sampanas,gelytes tortas
as siandien dariau tortuka laikroduka:)tai vat aguoninis biskvitas,perteptas grietinele ir rieesutu dar dejau:)auksine spalva marzipanas,balta MM mase,laikrodi dar daziau perlamutru ta balta mas bet nuotraukoje kaip demem atrodo,baisiai...
as siandien dariau tortuka laikroduka:)tai vat aguoninis biskvitas,perteptas grietinele ir rieesutu dar dejau:)auksine spalva marzipanas,balta MM mase,laikrodi dar daziau perlamutru ta balta mas bet nuotraukoje kaip demem atrodo,baisiai...
Aciukas
Labai faina laikroduko ideja , tik as gal tuos skaiciukus didesnius buciau darius
QUOTE(*monikute* @ 2009 10 21, 08:11)
gitule super idėja ir butelis tip top šampaninis tik man norėtųsi užrašo juodom raidėm, o ne raudonom bet čia tik mano nuomonė
Aciukas As norejau ir etikete juodai apvedziot ir uzrasyt, bet jau jaudinausi, kad dezute juoda, jeigu dar apvedziota juodai, kazkaip nedrisau. Bijojau kaip sureaguos jeigu tiek juodos bus, tai ir uzrasiau meiles spalva
QUOTE(mazuliux @ 2009 10 20, 23:53)
Tai, kad butu graziai suvalge as nepykciau, o dabar - kasnis moliugo, kasnis grybo, kasnis obuolio, keli kasniai is bet kur kekso Nu begedes aukletojos, kad vaikus vienus paleidzia ir neziuri, ka tie daro Ai, bet tiekto, jau baigiu nusiramint
Naitai, koks grazus. Nebutum pasakius, kad dirbtinis, buciau tikria galvojus, kad tikras. Ir dar pagalvojau - kiek gelyciu smulkiu, kol padarei O cia - dirbtinis . Na, bet svarbu graziai labai atrodo
Naitai, koks grazus. Nebutum pasakius, kad dirbtinis, buciau tikria galvojus, kad tikras. Ir dar pagalvojau - kiek gelyciu smulkiu, kol padarei O cia - dirbtinis . Na, bet svarbu graziai labai atrodo
žinai, auklėtojos kaip auklėtojos. Bet va vaikai.. visai nežino "stabdžių" .
O mano tas antrasis "tortas" taigi irgi į darželį darytas. Reikėjo kažką padaryti, tema "miškas". Na tai va, įrodau, kad esu pamišus dėl torto puošimo ir padariau vaikui "tortą". Kuriuo jis labiau džiaugėsi, negu tikru.
Pamenat, Meian kažkada pasakojo, kaip JAV yra populiaru nuomotis tortus, kad jie būna dirbtiniai netgi per vestuves. Parodytas tipo tikras, o kai ateina laikas pjauti, jį išveža, o atneša jau šimtą mažų lėkštelių su gabaliuku torto. Neva TO.
Tai aš galėčiau va taip suintriguoti svečius
QUOTE(RiMami @ 2009 10 21, 00:07)
Na ir aš įkelsiu vieną savo darytą tortuką, viduje Rafaelo svajonė, padengta pastilažu (labai patiko šita masė ), gėlytės cukrinės, taškiukai ir apvadėlis iš beze.
LABAI LABAI gražus tortukas. Labai tortiškas . Ir tas įspaudas priduoda putlumo, lengvumo.
Ir dar noriu paklausti - o koks kiekis beze čia reikalingas? mažai mažai, atrodo...
QUOTE(RiMami @ 2009 10 21, 01:26)
dėl įspaudimo, tai nežinau kaip daro kitos aš tai jau ant apdengto ir pilnai "priglostyto ir apkamšyto" torto dariau, tai vat kai aš tokia lėta tai man pastilažas lengvai ir apžiūvo o ir pats tortas minkštas tai nelabai man ryškiai atsispaudė tas raštelis
aš irgi esu spaudus ant apdengto torto. Tai pasakysiu, kad nebuvo toks sėkmingai ryškus. Iš tikro, padžūna masė, kol sutvarkau šonus. Labai vilioja spausti ant masės, kol ji ant stalo, bet kaip tada su palyginimu? Juk ranka beglostant, gerokai išsilygintų įspaudimai? Nebent, jeigu kirpti masės tiek šonui, kiek reikia per torto ilgį ir aukštį, išspausti dailiai, priglausti, o ant viršaus dėti atskirą "ratą".
QUOTE(Cipciukas @ 2009 10 21, 02:19)
naitai tavęs gerai neįkalus nesuprasi ...ir dabar dar nedaeina ...valgomas tas tavo tortas , ar butaforija ....
su mašiniukais - traktoriukais - tikras, o tas rausvas su rožėm iš klevo lapų - butaforija. Aš tai džiaugiuos - daržely vaikai neprakando mano papuošimų
QUOTE(gitule @ 2009 10 21, 02:32)
O as ateinu su celiulitiniu buteliu
gražus tortas gražiai progai.
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 10 21, 03:44)
as siandien dariau tortuka laikroduka
Nugis kaip tikras
o tos valandos simbolizuoja ką nors? ką rodo laikrodžio rodyklės?
QUOTE(Olesta @ 2009 10 21, 11:35)
Pintike, nesupyk, bet kvatojuos tykiai, Pliseckaja su barzda jau intriguoja
neeee, man atrodo, kad čia barzda tai kaip veido dalis paminėta. Kaip smakras.
oi Tu, Olesta, garbanotų minčių pilna
Jursla, vis pamirštu pasakyti, kad Tavo užmojai - įkvepiantys
Pasiūlymas Asseni:
kai atidarinėsi naują temą, prašau pirmame puslapyje sudėti bent jau mūsų mokytojų - Asseni, Cipciukas, Olesta - albumų nuorodas. Aš NORIU pasimokyti dzibukų meno, ir nematau jokio pavyzdžiaus Atsiprašau, jeigu ko nepaminėjau.. esu labai susikrimtus dėl to, kad nematau Jūsų liniuočių
Ačiū visoms už įvertinimą
Gitule, pribloškei su tokia šaunia idėja pasakiškai tinka tokiai progai, taurėse spėju yra žele tik aš rožytes būčiau geltonas darius arba sausais dažais tas pačias patonavus biškį man jos pasimeta raudonoj masėj bet visumoj puikiai padirbėjai
Vaidulyteee, laaaaabai dailus laukrodukas man irgi įdomu kokiai progai jis buvo skirtas, nes sklando visokių prietarų apie laikrodžio dovanojimą bet čia juk tortas
Pintike, prajuokinai su savo istorija pritariu Olestai aš irgi pyliau tik 3 v.š. vandens sočiai užtenka Šiaip tai reiktų paprašyt bea kad pataisytų, nes vis bus ir bus merginų sugadinančių daaaaaug cukraus pudros Ką manot?
ooo, aš dariau su Princu ir Cipciukas žinau iš Princo daro O Meian pamenu buvo išgyrusi Milka baltąjį šokoladą, bet būtent Milkos baltojo savo tundroj nerandu pirkt bet pagal aprašymą tai tau viskas gerai pavyko, nu gal kokiu lašeliu medaus padauginai
naitas, greičiausiai užtektų iš vieno baltymo bezo, bet kartą viriau iš vieno - tai ačiū daugiau nenoriu nesužiūrėjau greit man parudo tai dabar verdu mažiausiai 2-iems baltymas, šį kart iš 3-jų buvo virta (man sėkmingiausiai gaunas iš 3 ) pridžiovinu morengiukų šeimynai iš likučio tuo pačiu ir visi laimingi
Gitule, pribloškei su tokia šaunia idėja pasakiškai tinka tokiai progai, taurėse spėju yra žele tik aš rožytes būčiau geltonas darius arba sausais dažais tas pačias patonavus biškį man jos pasimeta raudonoj masėj bet visumoj puikiai padirbėjai
Vaidulyteee, laaaaabai dailus laukrodukas man irgi įdomu kokiai progai jis buvo skirtas, nes sklando visokių prietarų apie laikrodžio dovanojimą bet čia juk tortas
Pintike, prajuokinai su savo istorija pritariu Olestai aš irgi pyliau tik 3 v.š. vandens sočiai užtenka Šiaip tai reiktų paprašyt bea kad pataisytų, nes vis bus ir bus merginų sugadinančių daaaaaug cukraus pudros Ką manot?
ooo, aš dariau su Princu ir Cipciukas žinau iš Princo daro O Meian pamenu buvo išgyrusi Milka baltąjį šokoladą, bet būtent Milkos baltojo savo tundroj nerandu pirkt bet pagal aprašymą tai tau viskas gerai pavyko, nu gal kokiu lašeliu medaus padauginai
naitas, greičiausiai užtektų iš vieno baltymo bezo, bet kartą viriau iš vieno - tai ačiū daugiau nenoriu nesužiūrėjau greit man parudo tai dabar verdu mažiausiai 2-iems baltymas, šį kart iš 3-jų buvo virta (man sėkmingiausiai gaunas iš 3 ) pridžiovinu morengiukų šeimynai iš likučio tuo pačiu ir visi laimingi
Turėjau gražaus laiko ligoninėj, tai perskaičiau Nuo iki Wilton knygą apie cukrines gėles, pridėtą prie formelių. RiMami yra įdėjusi nuskanuotą variantą papuošimų temoj.
Ir niekur neradau čia, forume, užsiminta, kad gėles galima padailinti tiesiog ... spalvota kreida. Reikia sutrinti spalvotos kreidos gabaliuką ir teptuku, suvilgintu tose dulkelėse, tiesiog padailinti tokius žiedus, kaip obelų žiedai, neužmirštuolės, žibutės... arba lelijų vidus gali būti padailintas.
Ir niekur neradau čia, forume, užsiminta, kad gėles galima padailinti tiesiog ... spalvota kreida. Reikia sutrinti spalvotos kreidos gabaliuką ir teptuku, suvilgintu tose dulkelėse, tiesiog padailinti tokius žiedus, kaip obelų žiedai, neužmirštuolės, žibutės... arba lelijų vidus gali būti padailintas.
QUOTE(RiMami @ 2009 10 21, 11:36)
dekui
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 10 21, 11:59)
Turėjau gražaus laiko ligoninėj, tai perskaičiau Nuo iki Wilton knygą apie cukrines gėles, pridėtą prie formelių. RiMami yra įdėjusi nuskanuotą variantą papuošimų temoj.
kad greida galima valgyti - zinau, ale neitariu net, su kuom tos kreideles dazytos gal pas mus kokie nevalgomi dazai dedami