QUOTE(AGI @ 2010 07 28, 17:55)
Actas yra rūgštis, kuri sudaro beveik visų valiklių pagrindą. Visų pirma tokia priemonė (actas skiestas vandeniu) nepamainoma, kai reikia atsikratyti kalkių nuosėdomis, ypač vonios kambaryje. Tik jei turite dušo kabinos stiklą, kuris padengtas specialia antikalkine danga, tuomet jokie rūgštiniu pagrindu sudaryti valikliai netiks.
Nuo senų laikų spintutėje turiu ir LOC (labiausiai jis man patinka tuomet, kai valant svarbu panaikinti ir kvapus - pvz. atpylus leliukui ar pan.), naudoju ir bio akmenį (stiklo keramikai jis man nepamainomas ir sunaudojau per metus mažiau nei pusę indelio, nors kaitlentę valau po 3-4 kartus per savaitę), esu pirkusi ir profesionalius valiklius (Kaune, Jonavos g. - geri, bet brangūs, nors koncentruoti, bet vonios valiklį baigiau per gerą pusmetį). Bet lyginant kainos ir kokybės santykį, o taip pat priemonės kenksmingumą - aš už skiestą actą!
Nuo senų laikų spintutėje turiu ir LOC (labiausiai jis man patinka tuomet, kai valant svarbu panaikinti ir kvapus - pvz. atpylus leliukui ar pan.), naudoju ir bio akmenį (stiklo keramikai jis man nepamainomas ir sunaudojau per metus mažiau nei pusę indelio, nors kaitlentę valau po 3-4 kartus per savaitę), esu pirkusi ir profesionalius valiklius (Kaune, Jonavos g. - geri, bet brangūs, nors koncentruoti, bet vonios valiklį baigiau per gerą pusmetį). Bet lyginant kainos ir kokybės santykį, o taip pat priemonės kenksmingumą - aš už skiestą actą!
O kas buna su danga kaip padaugini acto? ))))
Na na is kur cia valikliai visi rugstiniai? Ju buna keliu rusiu:)
1.Valikliai sanitarinems patalpoms buna rugstiniai (bet ne acto rugsties), nes rugstis geriausiai valo kalkes, rudis, pelesi, purva ir t.t., betono ir cemento likucius. Valikliai generaliniams valymams dazniausiai buna amoniakiniai arba labai stiprios rugstys.
2.Valikliai virtuvei dazniausiai buna sarminiai - nes sarmas gerai valo riebalus, degesi, purvo apnasas. Tik indu plovikliai buna ne pH7, o dazniausiai pH5-6.
3. Valikliai kambario pavirsiams dazniausiai buna pH6-7-8 (neutralus pH7).
Taigi ne visis valikliai buna rugstiniai;)
Padauginus acto galima sugadinti danga neatstatomai, tai yra tada prireiks tik remonto;) Todel jei tau paciai gerai valo ir nesugadinai dangos acto geriau kitoms nesiulyk, nes perdaugins ir vsio...