Šiemet buvau savo vaiko ketvirtokės išleistuvėse. Vaikai su mokytoja paruošė savo programą, kurią parodė klasėje. Vaidino, dainavo, sakė eilėraščius, dovanojo savo darbo dovanėles tėveliams. O mokytoja vaikus apdovanojo diplomais, surprizais, ir tėvelius apdovanojo už pagalbą per tuos ketverius metus. Bet, svarbiausia, kad mokytojos dėka ši šventė buvo labai nuoširdi, tiesiog "griebianti už širdies" (gal ne visiems tėveliams taip atrodė, bet kurie buvom susigyvenę-tai tikrai). Be to, paprašiau keleto vaikų išmokti išleistuvėm bei mokytojai padėkoti skirtas eiles, ir viską gražiai įkomponavom į programą (mokytojai staigmeną padarėm). Po to vykom į sodybą šiek tiek pabūt. Kadangi atsakingi tėveliai nesivargino net ką nors įdomaus suorganizuot (žaidimų ir pan.), tai po poros valandų išsiskirstėm. Bet vaikai džiaugėsi ir tuo, kad pabuvo kartu.
O kiti ketvirtokai (man pasakojo) tai šauniai atšventė išleistuves. Taip pat buvo programėlė mokykloje, po to visi važiavo į sodybą. Ten žaidė, rungtyniavo, šoko, dainavo. Miegot nuėjo apie 6 val ryto. Ir tik kitą dieną grįžo namo. Mano nuomone, ar smagios ir įsimintinos bus ketvirtokų išleistuvės, 80% priklauso nuo tėvų noro ir pastangų savo vaikams ir mokytojai padaryti šventę.