Įkraunama...
Įkraunama...

Ketvirtokų 100-ienis ir išleistuvės

mane irgi labai domina 4-okų išleistuvės, kitais metais nusimato rolleyes.gif
pasidalinkit mamytės patirtimi ax.gif
o tokia šventė būtina, nes vaikai atsisveikina su savo pirma mokytoja, o dažnai ir visai į kitas mokyklas išeina.
Atsakyti
Šiemet buvau savo vaiko ketvirtokės išleistuvėse. Vaikai su mokytoja paruošė savo programą, kurią parodė klasėje. Vaidino, dainavo, sakė eilėraščius, dovanojo savo darbo dovanėles tėveliams. O mokytoja vaikus apdovanojo diplomais, surprizais, ir tėvelius apdovanojo už pagalbą per tuos ketverius metus. Bet, svarbiausia, kad mokytojos dėka ši šventė buvo labai nuoširdi, tiesiog "griebianti už širdies" (gal ne visiems tėveliams taip atrodė, bet kurie buvom susigyvenę-tai tikrai). Be to, paprašiau keleto vaikų išmokti išleistuvėm bei mokytojai padėkoti skirtas eiles, ir viską gražiai įkomponavom į programą (mokytojai staigmeną padarėm). Po to vykom į sodybą šiek tiek pabūt. Kadangi atsakingi tėveliai nesivargino net ką nors įdomaus suorganizuot (žaidimų ir pan.), tai po poros valandų išsiskirstėm. Bet vaikai džiaugėsi ir tuo, kad pabuvo kartu.
O kiti ketvirtokai (man pasakojo) tai šauniai atšventė išleistuves. Taip pat buvo programėlė mokykloje, po to visi važiavo į sodybą. Ten žaidė, rungtyniavo, šoko, dainavo. Miegot nuėjo apie 6 val ryto. Ir tik kitą dieną grįžo namo. Mano nuomone, ar smagios ir įsimintinos bus ketvirtokų išleistuvės, 80% priklauso nuo tėvų noro ir pastangų savo vaikams ir mokytojai padaryti šventę.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo regermo: 19 liepos 2008 - 22:13
dėkui už pasidalijimą įspūdžiais 4u.gif

aš irgi manau, kad daug kas priklauso nuo tėvelių, todėl ir pradedu sukt galvą, ką įdomaus suorganizuot g.gif
dar pasidalinkit mamytės savo patirtim ax.gif
Atsakyti
Dar vinjetes buvom užsakę atminimui. Kai mokytoja vaikų klausė, ar jie norės vinječių, tai norėjo tik 30% vaikų, bet per tėvelių susirinkimą visi tėveliai buvo "už" vinjetes. smile.gif
O mokytojai dovanojo tokią sudėtinę dovaną: staltiesę, išsiuvinėtą mūsų vaikų vardais ( nusprendėm, kad tai būtų nuoširdžiausia dovana mokytojai atminimui), 2 vienetinius puodelius (mano nuomone jie nebuvo verti savo kainos) ir laikrodį. Tokia dovana gavosi todėl, kad tėveliai nesugebėjo rasti vieningos nuomonės. Ir buvo šiek tiek nejauku, kai mokytoja pasakė, kad praėjusi laida irgi dovanojo laikrodį, kurį dabar nešioja. Bet ką padarysi, yra kaip yra. unsure.gif

Kitais metais kitos dukros bus išleistuvės iš ketvirtos klasės, tai ir man viskas aktualu. Jos mokytoja - priešingybė šiai, reikia mąstyt jau po truputį, laikas prabėgs greitai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo regermo: 20 liepos 2008 - 22:10
sveikinimas ketvirtoku isleistuvems

Ketverių metu žingsniai nutilo už durų,
Tyliai sėdime suole, rimties paliesti,
Išgaravo šėliojimas, juokas pritilo:
- Kas nutiko? - paklausė kreida nedrąsi.
Ach, sena baltanose, vaikystės bičiule,
Jau nebetelpam suole, išaugom kėdes.
Jau kvailiot šioje klasėje laiko neliko,
Kitąmet čia sėdės pirmokėliai, o mes
Tik svečiais beužklysim, suradę minutę.
Vis toliau ir toliau nuo vaikystės šalies –
Štai todėl šiandien mes truputėlį nuliūdę,
Lik sveika, mano klase pirmoji. Sudie.
Atsakyti
Ne už kalnų jau ketvirtokų šimtadienis, gal kas idėjų pametėtų 4u.gif
Atsakyti
zinau tam tinkama sodyba netoli Vilniaus. Vaikams ir programa lyg siulo.
www.kernavesbajoryne.lt

Atsakyti
gal kas pasiūlytų Klaipėdos apylinkėse smile.gif
Atsakyti
Va mums pernai metais ketvirtokų išleistuves darė renginių organizavimo firma Rengvita (www.rengvita.lt). Tai buvom Birštono Nemuno vingyje, ten tokia stovykla yra. O tema - naktinis žygis "Liūdnojo indėno paieška". Naktį ėjom per mišką, ieškojom indėno, po to vaikus įšventino į indėnus, jie turėjo susigalvoti sau įvairius vardus ir t.t. Ryte mankštą pravedė su šokiais, smagu buvo ir vaikams ir tėvams. Ir tikrai nebrangiai kainavo. Gal po 25 Lt vienam žmogui, aišku maistas ir gėrimai buvo mūsų. Galit ir pačios pabandyti kažką panašaus padaryti... smile.gif
Atsakyti
Sveiki.
Dukra šiemet trečiokė, tai visa klasė gavo užduotį suorganizuoti ketvirtokams išleistuves. Vadinasi, mes organizuojam šventę ketvirtokams, o kitąmet mums nereikės niekuo rūpintis - organizuos trečiokai.
Ar teko girdėti apie tokį dalyką?
Ketvirtokų išleistuvės švenčiamos bendrai (pas mus bus dvi klasės) ar kiekviena klasė atskirai?
Atsakyti
Skaitau ir negaliu atsistebėti,kas dabar vyksta mokyklose (mano sūnūs jau magistrantai,tai seniai buvo ketvirtokai). kam ketvirtokams tokios grand išleistuvės su sodybom ir baliais? Sutinku,gal aš jau nebe to amžiaus ir nebesuprantu nieko,bet kas 10-11m. vaikams svarbu? Labai gražu ,kad mokytoja sugeba gražiai suorganizuoti šventę ,vaikai pabūna su tėvais. Noriu pasakyti-ar ne per anksti baliai sodybose ?Kiek jie kainuoja? Ko tada paprašys abiturientai? manau ,kad tėveliai kažkur klysta auklėdami vaikus,neturi laiko ir noro pabūti kartu(ne visi,aišku) ir lepina ,perka brangias dovanas,nerealias rengia šventes.Ir ką mes turim- išlepintus ,nesuprantančius pinigų vertės ir galvojančius ,kad pinigai krenta iš dangaus(gal kam ir krenta),nenorinčius mokytis, o ir jau nelabai sugebančius mokytis ,tinginius(ne apie visus). Juk žinom-mokyklų mokymosi lygis krenta,aukštosiose nepajėgia mokytis daug studentų.
Gal šiek tiek aš čia padrikai,nelabai moku dėstyt mintis,tik bendrai norėjau nieko neįžeisdama pasisakyt.Ir ne toj temoj gal reikėjo rašyt. blush2.gif
Atsakyti
Visiškai su jumis sutinku. Gal todėl ir tema priblėsus. Aš ne prieš išleistuves 4 klasėj (kuklias, su gražiais, prasmingais žodžiais, pasibuvimu, pabendravimu atsisveikinant, bet neperliankiant lazdos), bet kai paskaičiau temos pavadinime apie 100tadienį blink.gif doh.gif Jau visai žmonės nebežino kam ir kur vieta. Atrodo, švenčių kai kuriems žmonėms per mažai, o pinigų per daug doh.gif Tai gal ta proga surengti vietinę "Gerumo akciją" ir atiduot tuos pinigėlius, kurie kišenę spaudžia, tiems, kam jų reikia gyvybiškiems dalykams, o ne abejotinoms progoms kurti. Vaikams tai bus labiau į naudą.
Atsakyti