QUOTE(Lina Bata @ 2010 07 26, 14:09)
Lai grazus pledukas, man kaip pradedanciai tiesiog bus puiku pabandyti. Grange as tik norejau paklausti :
Pirma eilute tai tiesiog pynute?
Kokio plocio reikia daryti jei noriu ir i lovyte ir i vezimeli?
Kokio ilgio, kad uztektu nors vieniems metams?
Tiesio as nenerus tokiu dideliu ir dailiu dalyku. Pirmam mazyliui norisi pacio geriausio. Aciu
taip, pats pirmas žingsnis, tiesiog eilutė, bet labai svarbu gerai pasiskaičiuot akis. reikia daugint iš 14.
nemoku kaip paaiškint to daugint iš 14, bet imk taip, sakykim 15 kartų darysi po tas 14 akių, tai iš vis turi nunert pynutę iš 210akių (15 daugint iš 14) plius dar tris pridėt apsukimams, tai iš vis pradžia iš 213 akių. (tai taip pasidaugink maždaug kiek nori ir žinosi, jei nori daryt 10 po 14 pvz. tai bus 140 akių plius trys, jei imsi 20 daugint iš 14 plius trys.).
Sunku pasakyt kiek reikia iš tiesų, tai jaučiu geriausiai pirma skaičiuojant akis nert pynę ir žiūrėt ar tenkina plotis,koks jau bus galutinis, jei tenkina, sakykim pynutė iš 200 akių,ką padarei, tai turi pasiskaičiuot ar dar reikia kelias pridėt ar nuimt (200 padalini iš 14 ir gauni 14 su biškiu, tai tada darai atvirkšiai, 14 daugini iš 14 ir gauni 196 akis, plius dar pridedi tris apsukimams, tai iš vis 199 akys, tai reiškia nuo tos nunertos pynės vieną nuardai ir viskas, turi savo pynę. žodžiu čia reikia pasižaist ir pažėt kokio pločio nori).
o šiaip, būtinai prieš pradedant nert, pasibandyk ant mažo, bent 4 eilutes, kad matytum jog gražiai išeina bangelės, tada gausis viskas toliau.
Aš dariau iš 31 akies (2x14 +3) kaip ir toj nuorodoj. padariau 4 eiles, su dviem spalvom, kai gavos ėmiau didelio tada.
aš neturiu dar leliuko tai nežinau kokio pločio yra geriausias, čia jau turbūt geriau nusinert, kaip ir sakiau eilutę ir žiūrėt ar tenkina plotis, pamatuot ant lovytės,tada ir žinosi. o ilgį ir matysi kai nersi jau ar gana ar ne. šiaip gi siūlai taip greit nesusidėvi, manau metus tikrai išlaikys
o šiaip čia :
http://attic24.typep...le-pattern.html
yra aiškiai su foto parodyta jei kas dar neaišku rašyk gal papasakot išeis.