QUOTE(Hegira @ 2009 11 05, 17:12)
Sveikutės darbštuolės
Jau darbelių grožis
Noriu paklausti, jei neriate pleduką iš atskirų dalių (kvadratėlių), tai kaip paskui juos sujungiate? Aš bandžiau jungti iš blogos pusės su užmetimu, tai gaunasi toje vietoje toks pastorinimas, bet tada gražiai įsitempia siūlas geroje pusėje, o jei sujunginėju tik paprastu sukabinimu, tai iš gerosios pusės nelygiai susitraukia siūlas. Gal kas nors žino, kaip kitaip galima būtų sujungti tuos kvadratėlius? Gal kokią schemutę ar aprašymą žaliai nėrikei parašytumėte...
Didelis dėkui.
Aš dažnai neriu vašeliu įvairius darbelius iš kvadratėlių, tai juos jungiu stulpeliai be užmetimo ir nesigauna jokių sustorėjimų, nei siūlas nesitraukia.
Papildyta:
QUOTE(Shura @ 2009 10 17, 15:39)
As katik pribaigiau toki pleduka -
sai kas gavosi -
o bumbuliukus dariau taip - su vaseliu perveriau kelis siulus ties ta vieta kur noriu nosytes ir pratempiu darau ant vaselio uzmetima, po to vel perveriu ir vel pratempiu ir taip daug kartu korgaunasi pakankamas bumbuliukas ir po to per visus tuos istraukiu aki, nukerpu siula ir is blogosios puses likusias siulu "uodegytes" gerai pritvirtintu perverdama per nerini daug kartu.
tikiuosi suprantamai paaiskinau...
tiesa pasakius privargau as su tom nosytem ir kojytem, nerealiai.... kokias 2 dienas prasedejau...
o del gatavu ,jei ir rastumet nusipirkti - ar pagalvojot kokiu budu tuos mazycius bumbuliukus pritvirtinti, juk kazkada reikes ta pleduka ir isskalbti, o kaip tada ???
labai gražu,

tik man rodos originale, tai padaryti bumbulai iš siūlų ir prisiūti, o ne nerti. Bumbuliukus greičiau būtų daryti, tik gal siūlų daugiau reikėtų.