Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokama konsultacija ieškantiems kačiuko

Sveiki,
turiu toki klausima - turiu proga gauti dovanu 3 metu katyte brituke, ji butu kastruota, kilminga.
Mane neramina kaip ji pripras naujuose namuose, juk tai jau suauges didelis gyvunas, priprates prie savo seimos, pas mus dar dukryte 4 metu. Bijau, kad ilgesys jos neprazudytu, kaip manot?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Koko Chanel @ 2010 03 19, 09:41)
Papildyta:
Ir dar nelabai as simanau, bet jei katinas tikrai grynaveislis, bet dokumentu jam nedaryta, o veliau tada negalima ju padaryti? Logistai mastant, jei mazas atitiko standartus del dokumentu, tai ir veliau niekas neturetu pasikeisti. Apsvieskit mane kaip yra is tikruju. rolleyes.gif

Koks kelias iki dokumentų kačiukams išdavimo?
1. Apie planuojamą katės ir katino kergimą šeimininkai iš anksto parneša klubui.
2. Nustatytu laiku praneša klubui apie kaačiukų gimimą.
3. Kai kačiukams buna maždaug 10-12 sav. atvažiuoja į klubą, kur felinologas apžiūri kačiukus ir klubas išduoda dokumentus.

Jeigu kačiukams nebuvo išduoti dokumentai, tai reiškia kažkas buvo padaryta ne pagal veisimo taisykles. Ankstesnėje temoje "Sukčiai ir apgavikai" išvardinau net kelias priežastis, kodėl taip galėjo būti.

Juk dokumentų išdavimas kainuoja tik kelis litus... kas jų atsisakys?
Papildyta:
Štai radau savo ankstesnius pastebėjimus, perkeliu, gal bus aiškiau bigsmile.gif

Žmogui nesusidūrusiam su grynaveisliais katinais ir visa šia virtuve gali pasirodyti, kad Veterinis pasas ir yra kilmės dokumentas. Taip nėra. Kilmės dokumente yra įvardinta: kačiuko, jo tėvų, senelių, prosenelių ir proprosenelių vardai, spalvos, titulai, veislės. Dokumentas turi numerį, klubo emblemą (logotipą), pasaulinės organizacijos, kuriai priklauso klubas logotipą, spaudą, yra pasirašytas klubo vadovo.

Grynaveislis katinas turi dokumentus.
Grynaveislis katinas naudojamas veisime privalo dalyvauti parodose. Tik gavę tam tikrus teisėjų įvertinimus, katinai gali būti naudojime veisime.

Jeigu abu tėvai kilmingi, kodėl kačiukai be dokumentų?
Keli galimi atsakymai į klausimą "kodėl":
1. Vienas ar abu tėvai nedalyvavo parodose.
2. Vienas ar abu tėvai dalyvavo parodose ir negavo reikiamo įvertinimo
3. Neplaninė vada, apie kurią nebuvo laiku pranešta klubui.
4. Tai jau ketvirta vada per du metus, kai ledžiamos tik trys, o rekomenduojama viena per metus, kad katės organizmas suspėtų pilnai atsistatyti po gimdymo.
5. Vienas ar abu tėvai buvo pirkti ne veisimui, tačiau buvo nusižengta šiai sąlygai ir yra veisiami.
6. Kaip įrodyti, kad kačiukų tėvai būtent tie, kad ir su dokumentais ir puikiausiais parodiniais įvertinimais????...
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daigelis: 19 kovo 2010 - 10:19
Bet kaip keista del dokumentu. Daznai pardavejai parduodami kaciukus siulo imti be dok. ar su jais, taciau kaina iskart labai isauga jei norima su dok, ir atvirskciai nukrinta, jei ju nenorima. Kodel taip skiriasi kaina, jei jie kainuoja tik kelis lt. doh.gif
Gal patartumete i koki veislyna kreiptis, nes tiek daug skelbimuose yra, kad parduoda grynaveislius su dok., bet kaip issirinkti tai nzn. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Koko Chanel @ 2010 03 19, 10:41)
Papildyta:
Ir dar nelabai as simanau, bet jei katinas tikrai grynaveislis, bet dokumentu jam nedaryta, o veliau tada negalima ju padaryti? Logistai mastant, jei mazas atitiko standartus del dokumentu, tai ir veliau niekas neturetu pasikeisti. Apsvieskit mane kaip yra is tikruju. rolleyes.gif

Dokumentai išduodami kačiukams, o ne suaugusiems katinams ir katėms. Jeigu šeimininkai neišsiėmė dokumentų dar mažam kačiukui, tai gali būti dėl tam tikrų priežasčių: arba kačiukas buvo negrynaveislis, t.y. vienas iš tėvų neturėjo dokų, arba abu; arba jo tėvai nedalyvavo parodose, bet turėjo dokumentus (dažnai pasitaiko); arba tai yra neplaninė vada ir klubas atsisakė išduoti dokumentus; arba dar manau gali būti, kad yra koks genetinis brokas (įgimta liga).
Todėl jei kačiukas neturi dokumentų nuo mažens, tai jūs galite gauti nebent gražiai nupiešta popieriuką, bet ne jo dokumentus, išduotus klubo..
Be to esminis momentas renkantis katiną su ir be dokumentų: Jeigu jūs skaitote informaciją apie tam tikrą veislę ir jums ji patinka, tai pirkite katiną tik su dokumentais. Nes jeigu, norėdami sutaupyti, įsigysite be dokumentinį, bet laaaabai panašų į tam tikros veislės atstovą, didelė tikimybė, kad gausite „katę maiše“, nes charakteriai ir elgesys gali skirtis kardinaliai nei jūs tikėjotės gauti pasirinkdami tam tikrą veislę. Sėkmės renkantis!

Papildyta:
QUOTE(eja @ 2010 03 19, 10:53)
Sveiki,
turiu toki klausima - turiu proga gauti dovanu 3 metu katyte brituke, ji butu kastruota, kilminga.
Mane neramina kaip ji pripras naujuose namuose, juk tai jau suauges didelis gyvunas, priprates prie savo seimos, pas mus dar dukryte 4 metu. Bijau, kad ilgesys jos neprazudytu, kaip manot?
Aciu.

manau viskas priklauso nuo Jūsų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Koko Chanel @ 2010 03 19, 10:10)
Bet kaip keista del dokumentu. Daznai pardavejai parduodami kaciukus siulo imti be dok. ar su jais, taciau kaina iskart labai isauga jei norima su dok, ir atvirskciai nukrinta, jei ju nenorima. Kodel taip skiriasi kaina, jei jie kainuoja tik kelis lt. doh.gif
Gal patartumete i koki veislyna kreiptis, nes tiek daug skelbimuose yra, kad parduoda grynaveislius su dok., bet kaip issirinkti tai nzn. ax.gif

Labai dažnas apgaudinėjimo variantas.

Galima ir su dokumentais nusipirkti už pakankamai prieinamą kaina, ypač, jei kačiuko norite ne veisimui.

O kokios veislės kačiuko jūs ieškote? Veislynų tikrai yra daug. ir daug sąžiningų ir atsakingų veisėjų. tiesiog reikia būti budriems, klausti, prašyti parodyti dokumentus, parodų įvertinimus ir t.t. Grynaveisliai katinai visa tai turi biggrin.gif
Atsakyti
As ieskau britu trumpaplaukio katuko. Labai sunku issirinkti ir tinkamai nuspresti, kai nieko neismanau sioje srityje. Turbut svarbiausia ieskant, kad butu su dokumentais, tada jau gal neapgaus del ko nors. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(eja @ 2010 03 19, 09:53)
Sveiki,
Aciu.

Sunku prognozuoti... įvairiai gali būti...
Pražudyti tai nemanau, kad pražudysite, bet ar lengvai pripras, ar sunkiai sunku pasakyti...
Jeigu tikrai norite to katinuko, tai turite pasistengti, kad jis jaustųsi gerai, jaukiai ir saugiai 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Koko Chanel @ 2010 03 19, 10:26)
As ieskau britu trumpaplaukio katuko. Labai sunku issirinkti ir tinkamai nuspresti, kai nieko neismanau sioje srityje. Turbut svarbiausia ieskant, kad butu su dokumentais, tada jau gal neapgaus del ko nors. bigsmile.gif

... ir dokumentai turi būti išduoti ne UAB Trys berželiai, o WCF atstovo Lietuvoje - klubo LGAC arba FIFe atstovo Lietuvoje - klubo Bubastė. Visada kilus abejonėms galite paskabinti ir į klubą mirksiukas.gif

Jeigu kils klausimų ar abejonių, klauskite šeimininkų, klauskite čia.
Padėsime kuo galėsime 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daigelis: 19 kovo 2010 - 10:32
Aš taip pat dairausi kačiuko, savaitgalį eisiu į parodą Panoramoje, pebendrausiu su veisėjais. Bet vis tiek nėra labai aišku, kaip susigaudyti, kad nepapaultum pas nesąžiningus veisėjus. Na, galvojau, kad jeigu su dokais tai jau kaip ir viskas aišku, bet paskaitinėjus supratau, kad nesažiningi veisėjai kažkaip nesąžiningai ir tuos dokus gauna. Vėl gi išskaičiau, kad rimti veisėjai net į e-mailus neatsako ir kačiukai būna rezervuoti dar jiems negimus arba visai mažučiai. Man reikia katinuko namams, berniuko, būtų gerai nuo 4 mėn., sveiko. Tai nuo ko man pradėti paieškas, pagal skelbimus, kaip supratau neverta, nes nežinia ką įsigysi? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2010 03 19, 10:37)
Aš taip pat dairausi kačiuko, savaitgalį eisiu į parodą Panoramoje, pebendrausiu su veisėjais. Bet vis tiek nėra labai aišku, kaip susigaudyti, kad nepapaultum pas nesąžiningus veisėjus. Na, galvojau, kad jeigu su dokais tai jau kaip ir viskas aišku, bet paskaitinėjus supratau, kad nesažiningi veisėjai kažkaip nesąžiningai ir tuos dokus gauna. Vėl gi išskaičiau, kad rimti veisėjai net į e-mailus neatsako ir kačiukai būna rezervuoti dar jiems negimus arba visai mažučiai. Man reikia katinuko namams, berniuko, būtų gerai nuo 4 mėn., sveiko. Tai nuo ko man pradėti paieškas, pagal skelbimus, kaip supratau neverta, nes nežinia ką įsigysi? doh.gif

Kodėl neverta pagal skelbimus? bigsmile.gif Aš irgi dedu skelbimus apie savo parduodamus kačiukus, o kaip kitaip? g.gif

Aš manau, kad rimtas ir atsakingas veisėjas stengsis atsakyti į visus laiškus ir neapsiribos sausais atsakymais "taip", "ne".

Ne visi veislynai turi tokį stažą, taigi nėra taip gerai žinomi, kad dar negimę kačiukai būtų visi rezervuoti...

Pirma reikės, žinoma, pasikaustyti kantrybe. Nespręskite impuslyviai. Paskaitykite skelbimus. Klubų puslapiuose yra ir nuorodos į veislynų tinklapius, paskaitykite, pažiūrėkite. Jeigu užklius akis, kreipkitės į šeimininkus ir pasistenkite gauti visą jus dominančią informaciją.

Į parodą būtinai užsukite. Čia tikrai bus į ką pažiūrėti biggrin.gif Veisėjų daug, daug su kuo pasikonsultuoti, pabendrauti thumbup.gif O jau kačių kiek bus bigsmile.gif
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daigelis: 19 kovo 2010 - 10:54
QUOTE(Jūržolė @ 2010 03 19, 11:37)

pats geriausias sprendimas, nueiti į parodą ir pabendrauti pagal galimybes su visais veisėjais asmeniškai smile.gif
Atsakyti
Dekui uz issamius atsakymus ir patarimus. 4u.gif Pasirodo ne taip paprasta issirinkti gera, kilminga kaciuka. Na pradesiu katuko paieskas.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eja @ 2010 03 19, 09:53)
Sveiki,
Aciu.

Mes į savo veislyną esame atsivežę kelis suaugusius katinus ir tikrai galiu pasayti iš patirties, kad suaugęs katinas gali puikiai adaptuotis naujuose namuose, tiesiog reikės skirti daug dėmesio, šilumos, rūpesčio ir meilės. Iš mūsų veislyno suaugę katinai lygiai taip pat kastruoti yra iškeliavę į naujus namus ir jie ten dabar puikiai gyvena.

QUOTE(Koko Chanel @ 2010 03 19, 10:10)

Jei norite pirkti Britų trumpaplaukį, patarčiau, perskaityti jų kelias temas esančias čia SM, daug visko galima susižinoti. Tada internete galim arasti veislynų puslapių, kurie skelbia visą informaciją apie save.
Mano asmenine nuomone, rimti veisėjai visi turi savo puslapius, skelbia visą informaciją juose apie katinų pasiekimus parodose, kačiukų vadas ir t.t.

QUOTE(Jūržolė @ 2010 03 19, 10:37)

Atsakingi ir rimti veisėjai visada atsako į laiškus, visada padeda ir pataria. Taip pat ir skelbimus deda, tiesiog neskubėkite ir rinkitės informaciją. Mano paskutinę katytę nusipirko žmonės, kurie rinko informaciją 1,5 metų apie veislę, veisėjus ir visas naujienas ne tik Lietuvoje bet ir pasaulyje. Tiesiog reikia kantriai atsirinkti informaciją wink.gif
p.s. kokia veislė jus domina? Aš ryt ir poryt būsiu parodoje, prieikite nebijokite aš patarsiu ir padėsiu wink.gif Ant nugaros matysis veislyno vardas "Monoceros"

Kaip ir minėjo daigelis, klauskite ir rašykite, mes čia tam, kad Jums padėtume.
Atsakyti