Na bet ir mokate jūs čia išvedžioti... Savaime suprantama, kad niekas ten tos katės nuolatos už uodegos netampys, bet kai namie yra metų amžiaus pyplys, tai tikrai kartais bus už uodegos patempiama ir nieko to tokiam mažam bambyzui neišaiškinsi...
Taip pat noriu atkreipti dėmesį į tai, kad aš klausiau apie veisles, o jūs vis auklėjamojo pobūdžio pamokymus rašote
QUOTE(valkata @ 2015 10 14, 11:10)
Na bet ir mokate jūs čia išvedžioti... Savaime suprantama, kad niekas ten tos katės nuolatos už uodegos netampys, bet kai namie yra metų amžiaus pyplys, tai tikrai kartais bus už uodegos patempiama ir nieko to tokiam mažam bambyzui neišaiškinsi...
Taip pat noriu atkreipti dėmesį į tai, kad aš klausiau apie veisles, o jūs vis auklėjamojo pobūdžio pamokymus rašote
O aš Jus suprantu, nes prieš pusę metų pati čia rašiau su panašiais klausimais. Aš patarčiau Jums paprastą dovanojamą katuką pasirinkti. Trumpaplaukių katukų mažiau plaukų voliojasi. Taip pat tamsus ar rainas plaukiukas mažiau pastebimas nei baltas (ypač ant juodų kelnių )
pasirinkit pagal nuotrauką, pakalbėkit su dovanojančiu žmogumi, o susitikę pajusit - jūsų katukas ar ne. Aš čia iš patirties Maniškė pati priėjo, prisiglaudė ir susidraugavom iš karto.
Be to skaitykit patarimus dėl auklėjimo. kaip išsiauklėsit, tokį ir turėsit
QUOTE(valkata @ 2015 10 14, 12:10)
Nekreipkit dėmesio, čia jau yra tokių žmonių grupė, kurie visada prisikabins prie vieno žodžio ir iš to padarys pasaulio pabaigą. Ir tokiems norėčiau pridurti, kad jeigu žmogus domisi koks katinas jo namams geriausias ir kaip suderinti katiną ir vaikus, tai jau vienas iš ženklų, kad į tai žiūrima atsakingai.
O atsakant į klausimą, dėl pačių veislių nelabai galiu patarti, manoji taip vadinama Europinė (beveislė), bet vienas geras dalykas būtų, jei kačiukas ateitų iš namų, kuriuose yra vaikų. Taip jis jau iš karto žinotų, ko iš tų vaikų tikėtis, kad bus niurkomos. Ir šiaip manau, mažas kačiukas ir metų amžiaus vaikas patys suras bendrą kalbą, kad ir suims už tos uodegos, tau gaus per nagus nuo katino ir daugiau taip nebedarys.
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2015 10 14, 12:51)
Nekreipkit dėmesio, čia jau yra tokių žmonių grupė, kurie visada prisikabins prie vieno žodžio ir iš to padarys pasaulio pabaigą.
Atsargiai su tokiais žodžiais
Dovanojom kartą katuką. Augo labai mylimas (jo motiną nutrenkė mašina ir mano mama užaugino tris bambyzus nuo 3 sav.). Paėmė vyras, atrodė patikimas, sakė, kad yra po skyrybų ir nori užsiauginti sau draugą, anksčiau turėjęs katę. Prisakė, kad jei kas netiks, nepaleistų į gatvę, atsiimsim atgal. Po savaitės atsiėmėm Katytė myžo į visus kampus, nuo bet kokio judesio puldavo slėptis. Pasirodo, tas vyras ištrindavo tą mažą pūkų kamuoliuką į š* ir m*, jei tik ta padarydavo ne vietoj. O ta ir padarydavo ne vietoj, nes iš streso nebežinojo kur pult...
Katė liko pas mamą. Užaugo tokia carievna karalievna. Vaikų nemėgsta. Tampoma būti nemėgsta. Bet tualetu naudojasi puikiai
Jei tikrai norite katuko, imkite beveislį, iš vaikų turinčios šeimos. O jau paskui charakteris būna idvidualus. Skiriasi net broliai su sesėm...
QUOTE(valkata @ 2015 10 14, 11:10)
Internete nematom žmogaus išraiškos, ir negirdim balso tono, tad komunikacija blogiau įvyksta žymiai dažniau.
Aš kadangi tik globojau krūvą beveislių kačių (arba ale veislinių mišrūnų) iš savo patirties galiu pasakyti: net ir užaugę be vaikų, dalis puikia sutaria su vaikais. Vienas padovanotas katinas miegodavo su šeimos vaiku kiekvieną vakarą ir tiesiog laukdavo to laiko. Kitas pateko į šeimą su vaikais būdamas maždaug 10 mėnesių, laimingas, linksmas.
Dar kažkuris (staigiai neatgaminsiu vardo) vežiojamas lėlių vežime.
Ką galėčiau patirti: neimti jaunesnio nei 3 mėnesiai kačiuko. Jau vien dėl to, kad reikia, jog kačiukas būtų praleidęs laiko su kate mama (mano atveju mažius globodavo mano pačios katės ir mokė naudotis draskykle), taip pat tokio amžiaus kačiukai jau būna gavę vaistų nuo kirmėlių, paskiepyti.
Jeigu ieškosite tarp beglobių, siūlyčiau nuvykti į prieglaudas ar pas globėjus. Jeigu iš veislinių, žiūrėti kurios veislės yra aktyvesnės, žaismingesnės. Ir taip pat aplankyti ir pamatyti kačiuką gyvai
Sveiki. Prisireikė pliko Peterbold sfinkso. Lietuvos veislynuose nerandu, o jei ir gimtų toks, niekas man jo neduotų. Pasiūlė Rusijoje paieškoti. Gal galėtumėte papasakoti kaip man to kačiuko ieškoti, kas galėtų pagelbėti išsirenkant veislyną ir patį kačiuką. Suprantu, kad šimto procentų garantijų, jog katinėlis bus sveikas man niekas neduos. Bet gal kas turi info apie geranoriškus veisėjus, kur tokios info ieškoti? Vienžodž, esu pasimetusi, nežinau nuo kurio galo viso to reikalo imtis. Dėkavoju.
QUOTE(Benicio @ 2016 11 07, 12:07)
Sveiki. Prisireikė pliko Peterbold sfinkso. Lietuvos veislynuose nerandu, o jei ir gimtų toks, niekas man jo neduotų. Pasiūlė Rusijoje paieškoti. Gal galėtumėte papasakoti kaip man to kačiuko ieškoti, kas galėtų pagelbėti išsirenkant veislyną ir patį kačiuką. Suprantu, kad šimto procentų garantijų, jog katinėlis bus sveikas man niekas neduos. Bet gal kas turi info apie geranoriškus veisėjus, kur tokios info ieškoti? Vienžodž, esu pasimetusi, nežinau nuo kurio galo viso to reikalo imtis. Dėkavoju.
Facebook yra grupe "Lietuvos sfinksai" . Apsilankykit ten, manau rasit informacijos o ir paklausinet galesit:)
QUOTE(Benicio @ 2016 11 07, 13:07)
O kodėl jums neparduotų Lietuvos veislynai? Jau klausėte? Ar jūs veisimui ieškote?
Teiravausi vienos veisėjos. Plikas Petrikas retenybė ir, matyt, griekas tokį grožį namuose uždaryti. Mat aš ieškau draugo savo Kanadiečiui. Parodose nedalyvaučiau ir ginkDiev nesiruošiu veisti.
Undzinka ačiū.
Undzinka ačiū.
QUOTE(Benicio @ 2016 11 08, 16:22)
Teiravausi vienos veisėjos. Plikas Petrikas retenybė ir, matyt, griekas tokį grožį namuose uždaryti. Mat aš ieškau draugo savo Kanadiečiui. Parodose nedalyvaučiau ir ginkDiev nesiruošiu veisti.
Undzinka ačiū.
Undzinka ačiū.
Labu! Savu laiku petrika pirkau is veislyno Ideal Cat. Veiseja Nereali siam forume. Gaila, bet ji su dalimi savo grozybiu emigravo is Lt, taciau jeigu jai parasytum, tikrai sulauktum puikiu patarimu ;)
Katute, jau kiek anksčiau susisiekiau su Nereali, labai daug gerų patarimų davė, bet va kačiukų ji neturi.
QUOTE(Benicio @ 2016 11 08, 20:10)
Katute, jau kiek anksčiau susisiekiau su Nereali, labai daug gerų patarimų davė, bet va kačiukų ji neturi.
O jei ir turetu, kazin, kaip pavyktu ji parsivezti is Nikaragvos