Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokama konsultacija ieškantiems kačiuko

Sveiki. Apsispedėm įsigyti kačiuką ar katytę. Norim su dokumentais. Gal galit padėti apsispęsti dėl veislės. Turim du mažus vaikus. Todėl reiktų draugiškos katytės, kuri sutartų su vaikais. Bet kartu norisi aktyvios namų gyventojos, o ne tingios, kuri ištisai miegotų (kaip suprantu, tikrai atkrenta britukai, egzotai ir persai). Kaip ir patiktų siamo, bet bijau dėl jų tvirto charakterio, kad gali nesutart su vaikais ar dėl ko nors supykusios pasielgt agresyviai (jei nebūtų vaikų, ši veislė man tiktų). Galvojom ir apie abisines, ir abie burmas. Nuo vaikystės gyvenu tai su katėm, tai su šunimis. Šiuo momentu mums labiau tinka katė, o ir norisi jos labiau smile.gif Dažnai savaitgaliais išvykstam iš namų ir tikrai dažnu atveju negalėsim vežtis augintinio kartu. Todėl turbut irgi nuo to priklauso, kokią veislę rinktis. Tada galbūt verta įsigyti du kačiukus? Tik bijau dvigubų rūpesčių ir papildomos betvarkės, kurios pakanka ir po vaikų žaidimų... smile.gif Gal atsiras auginančių namie du kačiukus? Gal galėsit pasidalint patirtimi? Galvojau apie du dėl palikimo parai ar dviem.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2013 02 02, 18:28)
Sveiki. Apsispedėm įsigyti kačiuką ar katytę. Norim su dokumentais. Gal galit padėti apsispęsti dėl veislės. Turim du mažus vaikus. Todėl reiktų draugiškos katytės, kuri sutartų su vaikais. Bet kartu norisi aktyvios namų gyventojos, o ne tingios, kuri ištisai miegotų  (kaip suprantu, tikrai atkrenta britukai, egzotai ir persai). Kaip ir patiktų siamo, bet bijau dėl jų tvirto charakterio, kad gali nesutart su vaikais ar dėl ko nors supykusios pasielgt agresyviai (jei nebūtų vaikų, ši veislė man tiktų). Galvojom ir apie abisines, ir abie burmas. Nuo vaikystės gyvenu tai su katėm, tai su šunimis. Šiuo momentu mums labiau tinka katė, o ir norisi jos labiau smile.gif Dažnai savaitgaliais išvykstam iš namų ir tikrai dažnu atveju negalėsim vežtis augintinio kartu. Todėl turbut irgi nuo to priklauso, kokią veislę rinktis. Tada galbūt verta įsigyti du kačiukus? Tik bijau dvigubų rūpesčių ir papildomos betvarkės, kurios pakanka ir po vaikų žaidimų... smile.gif Gal atsiras auginančių namie du kačiukus? Gal galėsit pasidalint patirtimi? Galvojau apie du dėl palikimo parai ar dviem.

Manau, kad jum tiktų cornish rex veislės kačiukai. Aktyvūs, draugiški, meilūs, o jei du tai geriau nebūna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2013 02 02, 17:28)
Sveiki. Apsispedėm įsigyti kačiuką ar katytę. Norim su dokumentais. Gal galit padėti apsispęsti dėl veislės. Turim du mažus vaikus. Todėl reiktų draugiškos katytės, kuri sutartų su vaikais. Bet kartu norisi aktyvios namų gyventojos, o ne tingios, kuri ištisai miegotų  (kaip suprantu, tikrai atkrenta britukai, egzotai ir persai). Kaip ir patiktų siamo, bet bijau dėl jų tvirto charakterio, kad gali nesutart su vaikais ar dėl ko nors supykusios pasielgt agresyviai (jei nebūtų vaikų, ši veislė man tiktų). Galvojom ir apie abisines, ir abie burmas. Nuo vaikystės gyvenu tai su katėm, tai su šunimis. Šiuo momentu mums labiau tinka katė, o ir norisi jos labiau smile.gif Dažnai savaitgaliais išvykstam iš namų ir tikrai dažnu atveju negalėsim vežtis augintinio kartu. Todėl turbut irgi nuo to priklauso, kokią veislę rinktis. Tada galbūt verta įsigyti du kačiukus? Tik bijau dvigubų rūpesčių ir papildomos betvarkės, kurios pakanka ir po vaikų žaidimų... smile.gif Gal atsiras auginančių namie du kačiukus? Gal galėsit pasidalint patirtimi? Galvojau apie du dėl palikimo parai ar dviem.

Sveiki, prašom ateiti i šia kačių paroda kuri yyks kaune http://www.topmiau.l...6047/#tabs-6140

ir tikrai išsirinksite sau patinkančia veisle, tik veisėju paprašykite leisti pačiupinti jų kačiukus.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2013 02 02, 17:28)

Pasiūlymas būtų apsilankyti kačių parodoje, ten tikrai atrasite sau tinkamą veislę. O iš pateikto aprašymo, man atrodo jums labai tiktų abisinės, vis tik smalsios, aktyvios, tačiau neįkyrios katės ir labai gražios, prie to pačio, savarankiškos, nors draugija dar niekam nepamaišė. O apie siamus yra klaidinga nuomonė, kad jie agresyvūs ir kerštingi. Ir apskritai, tikri siamai, tai ne tie kieminukai pointai lakstantys, tad ir charakteris jų ne kaip laukinių, o kaip naminių kačių. Siamai tiesiog yra aktyvaus būdo, daug kalba, bet taip pat gali būti puikus namų augintinis, nereikalaujantis nuolatinio rūpesčio.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2013 02 02, 16:28)

Pagalvokite apie orientalus, peterbaldus ir...siamus smile.gif turiu omenyje tuos tikruosius siamus smile.gif
va čia mano kažkada padarytas paveiksliuku rinkinys KAS YRA SIAMAI, o kas ne (spausti)>>

Pas mus yra 6 metų sūnus ir dabar mėnesio laiko dukrytė abu auga su katėmis (peterbaldais, orientalais ir siamais) todėl aš labai drąsiai rekomenduoju bent jau savo kačiukus, nes jie nuo mažumės susivokia, kad vaikai gali su jais daryti ką nori. Nes sūnus juos pradeda bučiuoti jau nuo tada kai tik galima juos paliesti thumbup.gif
kai kada jis juos nutąso taip, kad jau aš pradedu bartis, tačiau kačiukai nežiūrint visos jo "berniukiškos meilės" doh.gif apsisukę vėl prie jo lenda.

va čia poros dienų senumo nuotrauka, kaip mažieji domisi kas čia per padaras atsirado namuose lotuliukas.gif žinoma, aš saugau mažąją, tačiau šiaip kačiukai tikrai labai gražiai elgiasi su ja- prieina, apuosto ir pradeda murkti.
user posted image

Turim ir porą "auklių" iš jau suaugusių kačių, kurios mažąjai suverkus greitai prisistato ir labai jau išraiškingai žiūri į mane maždaug "ej motin, ką nematai, kad vaikas verkia???" biggrin.gif Beje, jei mažoji miegodama kitame kambaryje prabunda aš visada tai sužinau iš to, kad viena iš "auklių" bėga prie miegamojo durų, paskui pas mane ir miauktelėjusi vėl bėga prie durų. thumbup.gif

Šiaip iš esmės svarbiausia į ką Jums reikėtų atkreipti dėmesį renkantis kačiuką- žiūrėti, kad pas veisėją būtų vaikų. Blogiausiu atveju atsivesti savo vaikus ir žiūrėti kaip kačiukai į juos reaguoja. Jei bijo, lekia šalin tai geriau ieškoti kitur, nes šiaip katės nemačiusios vaikų jų prisibijo ir kartais iš tos baimės gali kilti problemų, jei tarkim vaikas įspraus katę į kampą ši bandydama ištrūkti gali įdrėksti ar pan. Katės užaugusios su vaikais taip nesielgia.
(aš čia kalbu iš patirties atsimindama laiką kai vaikų dar neturėjau ir atsimenu kačių reakciją į vaikus- dažniausiai jos tiesiog "išgaruodavo" atėjus tokiems svečiams biggrin.gif)

P.S. pasireklamuosiu ta proga smile.gif turim tris laisvus orientaliukus jeigu ką wink.gif viena jų kaip tik nuotraukoje wink.gif
Papildyta:
Va beje, siamų orientalų temoje buvo sukelta nuotraukų VAIKAI SU SIA/OSH >>
Atsakyti
Ačiū už visus atsakymus ir patarimus. Kol kas manau, kad tinkamiausia mums ir labiausiai patikusi veislė - abisinijos katės. Nors nesam is Kauno, bet bandytumėm apsilankyt parodoj, tik ar nurodytam puslapy parodos nariai visi ar dar pasipildys? (norėtųs kai kurių veislynų matyt daugiau smile.gif ) O kaip manot, įmanoma naują namų gyventoją išsirinkt tik iš nuotraukų (bent jau veislę)?
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2013 02 02, 18:28)

Isigykit siama arba orientala. Svelnus, meilus, aktyvus ir labai protingi. Pirkit du is karto, bus nuostabu. Bet del palikimo vienu namuose, tai nelabai. Tie katinai, kurie yra aktyvus ir bendraujantys, nori but salia seimininko, issiskirimas su seimininku jiem sukelia dideli skausma, nors ir du katinus laikytumet. Na, zinoma, du geriau negu vienas. O vargo su jais tikrai ne daug. Didelio skirtumo nera ar vienam, ar dviem paest paduot, o savo reikaliukus jie puikiausiai atlieka i viena tualeta. As perku kraika, kur galima mest i klozeta, tai irgi jokio skirtumo ar vieno, ar dvieju katuliu sysiuka i klozeta nuleist biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pavasarine @ 2013 02 05, 17:28)
Ačiū už visus atsakymus ir patarimus. Kol kas manau, kad tinkamiausia mums ir labiausiai patikusi veislė - abisinijos katės. Nors nesam is Kauno, bet bandytumėm apsilankyt parodoj, tik ar nurodytam puslapy parodos nariai visi ar dar pasipildys? (norėtųs kai kurių veislynų matyt daugiau smile.gif ) O kaip manot, įmanoma naują namų gyventoją išsirinkt tik iš  nuotraukų (bent jau veislę)?

Abisinijos kates yra meilios, bet savarankiskos ir nemegsta buti ant ranku. Jos irgi zaismingos, judrios, turi labai gera reakcija. Nezinau, gal tik man taip pasitaike, bet abisinijos katinas labai lepus, jautrus maistui, taip pat jis turi poplauki ir seriasi daug daugiau nei orientalas.
Jokiu budu nesirinkit katino is nuotrauku, butinai paziurekit, kokios kaciuku gyvenimo salygos pas veiseja, kaip atrodo tevai, kaip kaciukai priziurimi, kuo seriami. Jei veiseja neisileidzia i namus ir vengia parodyt kaciuku gyvenamaja aplinka, tai reiskia turi ka slept.Nuosirdziai patariu nepirkt kaciuko "aklai", nes galit nusipirkt ilgalaike beda.
Atsakyti
Sveiki,
Domiuosi dviem kačių veislėm, nes ateityje planuoju įsigyti. Tai bengalijos ir burmos katės. Gal kas galėtų palyginti, pabrėžti privalumus ir trūkumus? Abiejų veislių temas forume perskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2013 02 06, 22:45)
Sveiki,
Domiuosi dviem kačių veislėm, nes ateityje planuoju įsigyti. Tai bengalijos ir burmos katės. Gal kas galėtų palyginti, pabrėžti privalumus ir trūkumus? Abiejų veislių temas forume perskaičiau.

Palyginimus galėtų daryti tik žmogus auginantis IR TĄ IR TĄ veislę, o tokių, kurie turi bengalus ir burmas manau, kad LT nėra. be to kiekviena katė be veislės bruožų dar turi ir savo asmeninį charakterį, bei labai svarbu auklėjimas...

O cia video tiems, kurie bijo, kad orientalai su kuo nors nesusidraugaus (pvz su suniu, kita kate ir pan)
Triušiai niekada nebuvo laikomi itin protingi ar komunikabilūs gyvūnai, tačiau musiškis labai draugauja su katėmis, bet ne visos katės lenda pas jį į narvą ir įsikniaubę į jį miega kaip tai daro Zappa. (triusio narvas visada atidarytas)
Idomiausia, kad triusis kai filmavau atsikele pasitikslino ar neduosiu maisto ir paskui grižo į ta kampą kur miegojo Zappa ir atsigulė taip, kad jų snukiai būtų susilietę. NEREALU

VIDEO- orientalas su triusiu >> SPAUSTI>>
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2013 02 06, 23:45)
Sveiki,

Apie burmas galite parašyti veisėjai Monytė www.monessa.lt, ji augina burmas. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

ateinu cia su dideliu prasymu patarti ir pakonsultuoti. Planuojame isigyti neveisline katuka:)

ir turiu keleta svarbiu klausimu,nes visgi savo nuomone reikia vyrui issakyt ir argumentuot biggrin.gif

Kiek kainuoja katinelio islakymas menesiui?

ka geriau rinktis patele ar patineli?kodel?

kokiu sakiepu reikia ir kas kiek laiko?kiek tai kainuoja?

ar kaciukai maudomi?ar reikalingos priemones spec?

kur isigyti smeliuko katinelio dezutei?kas kiek laiko keisti ir kur geriausia ta dezute laikyti? ax.gif

Busiu be galo dekinga uz atsakymus:)
Atsakyti
QUOTE(A.M.G.B @ 2013 09 25, 10:39)
Laba diena,
ateinu cia su dideliu prasymu patarti ir pakonsultuoti. Planuojame isigyti neveisline katuka:)

Sveiki 4u.gif
pabandysiu atsakyti bent į kai kuriuos klausimus
kiek kainuoja mėnesiui išlaikymas tai tikrai nepasakysiu - neskaičiavau g.gif turiu du katinus ir pvz. maistą saviškiams perku elektroninėse parduotuvėse ir didesnį kiekį (7 -20 kg ) tai dėl to pakankamai pigiai išeina + dar galima pasidairyti akcijų. Didesnį kiekį pirkti visuomet gerokai pigiau nei dažnai mažesniais kiekiais pirkti.
dėl katytėįs ar katinėlio pasirinkimo sunku ką nors teigti. Pas mane gyvena ir katinas ir katytė - abiejų charakteriai skirtingi, bet abu meilūs. Jeigu turėčiau galimybę priimti trečią katinėlį - lytis man nebūtų svarbi. Aš manau kad meilumas, bendravimas ir visa kita labiau charekterio o ne lyties savybė. Jeigu dairotės mišrūniuko, siūlyčiau pasidairyti po gyvūnų prieglaudas, ten jums papasakos apie kiekvieno katinėlio charakterį - ar katinėlis mėgsta žmonių draugiją, ar mėgsta būti glostomas tuo labiau kad šeimoje yra mažų vaikų, kaip supratau. Jeigu jums aktuali ir finansinė pusė, tai iš prieglaudos paimtas katinėlis paprastai būna jau sterilizuotas, suduoti vaistuo nuo kirminų bei paskiepyti arba iš prieglaudos paėmę katinėlį su dovanojimo sutartimi turėsite nuolaidą sterilizacijai 4u.gif
Skiepai katinėliams kainuoja apie 50 LT skiepijama kartą per metus
Savo katinų aš nemaudau, tiesa mano abu yra trumpaplaukiai tai ir poreikio maudyti nėra. Nuprausiu tik kai kur nors įlenda ir išsitepa (katytė mėgsta padėti man gėles persodinti tai ne kartą teko letenas prausti) spec priemonių nenaudoju
Dėl tuoleto dėžutės - pas mane stovi vonioje (vonia kartu su tuoletu) kamputyje - ir man netrukdo ir katinams gerai biggrin.gif Su kraiku tas pats kas ir su maistu - išoriškai pigiau ne visada reiškia taupiau ir ištikrųjų sumoje pigiau. Aš naudoju Cats Best Nature Gold pjuveninį kraiką. 10 kg kaina apie 32 Lt. perku kai Senukuose būna dienos su 30% nuolaida viskam. Tuomet kainuoja apie 24 LT. Mano dviems katinams laisvai užtenka 3 savaitėms o taupant užtektų ir 4 savaitėms. Anksčiau naudojau bentonitį kraiką tai paskaičiavus gavosi, kad jo ir daugiau susinaudoja ir sumoje daugiau sumoku (kalbant apie pigesnius smėliukus) ir nešti sunku. Sušokantis kraikas mano nuomone visada ekonomiškenis nei nesušokantis. Kai kuris katinas suvaikšto į tuoleto dėžutę, stengiuosi iš karto sutvarkyti, kad nestovėtų tas "turtas" ir kai reikia pildau kraiko. Dėžutę paprastai valau kas savaitę.
Gal kitos merginos Jums parašys ir savo nuomonę ir turėsi ką palyginti arba galite pasiskaitinėti temas ir ten užduoti Jus dominančius klausimus, manau, visos mielai Jums patars.
Atsakyti