Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokama konsultacija ieškantiems kačiuko

QUOTE(Toumei @ 2013 01 27, 17:56)
O kokia ten priežastis ir kodėl parduoda savo katiną?
Veisėjai padaro 3-5 vadas ir kastruoja / sterilizuoja, nes veislinė katė paprastai yra veisiama iki penkių metų, katinas kergiamas gali būti ir ilgiau, bet paprastai penki metai yra riba, kada į veislyną yra perkami nauji reproduktoriai, arba pasiliekami geriausi kačiukai iš vadų. Visų juk auginti neįmanoma, tai jie tiesiog kastruojami / sterilizuojami ir padovanojami geriems žmonėms, kaip šeimos draugai. Tai yra geras sprendimas tiems, kurie neturi pinigų pirkti mažam kačiukui, nes veisėjai dažniausiai dovanoja į ''kačių pensiją'' išėjusias nebeveisiamas kates už sterilizacijos / kastracijos kainą. Tokia katė jau turės savo nusistovėjusį charakterį, tad bus lengviau prieš perkant susipažinti su gyvūnu, žinosite, ko tikėtis, nes mažas kačiukas formuojasi labai įvairiai ir tai užtrunka iki dvejų ar trejų metų. Taip pat, suaugusiai katei nereikės tiek daug dėmesio, kaip mažam kačiukui, ji kuo puikiausiai įsitaisys kur nors miegoti. Gal vienas toks didesnis minusas, gal ne taip greitai adaptuosis naujuose namuose, gali iki mėnesio ta adaptacija trukti, bet pasistengus šeimininkams, bet kokią katę galima prisijaukinti, o britukai gan smalsios katės, neturinčios agresijos, tad manau, kad ta adaptacija truks dar greičiau.
Mano asmeninis patarimas, jeigu abu su dokumentais ir atiduodami kaip namų augintiniai už simbolinę kainą, tada rinkitės, kuriam labiau reikia padėti, galbūt tiems žmonėms, kur sakėt yra priežastis, reikėtų padėti labiau, negu veislynui, kuris gali ir palaukti ilgėliau, kol suras naujus namus. Bet jei pirmasis katinukas be dokumentų, tai negarantuoja, kad jis tikras britukas su tam tikru britišku charakteriu ir išvaizda, tai bus tas pats, kas paimti mišrūną ir nežinoti, ko iš jo tikėtis, nes jų charakteris kiekvieno būna individualus ir jūs nežinosite, kaip katinas reaguos į viską. O pas britukus tas charakteris būna gana tipiškas visuose, nes tai yra vienas iš veislės bruožų.

Labai aciu uz issamu atsakyma. 4u.gif Taip ir galvojau, kad is veislyno paimtai katytei gali buti daug streso, kol adaptuosis. O kai kurie zmones parduoda del atsiradusios alergijos, vieni issikrausto, ir be abejo ziuresiu kad butu su dokumentais, nes yra ir daug apgaviku.
Atsakyti
QUOTE(marinalgdt @ 2013 01 28, 18:00)
Labai aciu uz issamu atsakyma. 4u.gif Taip ir galvojau, kad is veislyno paimtai katytei gali buti daug streso, kol adaptuosis. O kai kurie zmones parduoda del atsiradusios alergijos, vieni issikrausto, ir be abejo ziuresiu kad butu su dokumentais, nes yra ir daug apgaviku.

Kiek tas daug (stresas), priklauso nuo katės. Jei katė visada buvo smalsi, drąsi, ''šnekanti'', tai tikėtina, kad ir naujuose namuose ji greitai pripras ir susiras mėgstamiausią kampą, mylimiausią žmogų ir t.t. smile.gif O būna tiesiog santūrios, tylios katės, mėgstančios labiau būti vienos, negu žmonių būryje. Nors paprastai britukai dažniau krypsta link pastarojo varianto, gali pasitaikyti ir itin aktyvus britas ar britė, aš pati turiu britę, kuri itin didelė ''šnekorka'' ir smalsuolė, o vat katinas - tylus, ramus, nelabai į ką reaguoja. biggrin.gif Dėl alergijos, tikrai sunkus dalykas, tokiu atveju tikrai būtų gerai padėti žmonėms, bet pinigus mokėčiau tik tuo atveju, jeigu tikrai su dokumentais, nes kitu atveju, juk padėti galima ir nemokant pinigų, paimti katiną, nes žmonės alergiški, o tokių juk dovanoja daug kas, įskaitant įvairias prieglaudas. smile.gif Todėl būtinai žiūrėkite, ką perkate ir koks jums britukas labiau priimtinas.
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2013 01 27, 18:56)
O kokia ten priežastis ir kodėl parduoda savo katiną?
Veisėjai padaro 3-5 vadas ir kastruoja / sterilizuoja, nes veislinė katė paprastai yra veisiama iki penkių metų, katinas kergiamas gali būti ir ilgiau, bet paprastai penki metai yra riba, kada į veislyną yra perkami nauji reproduktoriai, arba pasiliekami geriausi kačiukai iš vadų. Visų juk auginti neįmanoma, tai jie tiesiog kastruojami / sterilizuojami ir padovanojami geriems žmonėms, kaip šeimos draugai. Tai yra geras sprendimas tiems, kurie neturi pinigų pirkti mažam kačiukui, nes veisėjai dažniausiai dovanoja į ''kačių pensiją'' išėjusias nebeveisiamas kates už sterilizacijos / kastracijos kainą. Tokia katė jau turės savo nusistovėjusį charakterį, tad bus lengviau prieš perkant susipažinti su gyvūnu, žinosite, ko tikėtis, nes mažas kačiukas formuojasi labai įvairiai ir tai užtrunka iki dvejų ar trejų metų. Taip pat, suaugusiai katei nereikės tiek daug dėmesio, kaip mažam kačiukui, ji kuo puikiausiai įsitaisys kur nors miegoti. Gal vienas toks didesnis minusas, gal ne taip greitai adaptuosis naujuose namuose, gali iki mėnesio ta adaptacija trukti, bet pasistengus šeimininkams, bet kokią katę galima prisijaukinti, o britukai gan smalsios katės, neturinčios agresijos, tad manau, kad ta adaptacija truks dar greičiau.

Del adaptacijos - mums taip sake patyre zmones ir tikrai isitikinom patys (nes pasiemem katina beveik 2 metu) - adaptuojasi suauge katinai ir kates apie 3 men., netgi keturis.
Atsakyti
QUOTE(ametista @ 2013 01 28, 20:36)
Del adaptacijos - mums taip sake patyre zmones ir tikrai isitikinom patys (nes pasiemem katina beveik 2 metu) - adaptuojasi suauge katinai ir kates apie 3 men., netgi keturis.

Na, neteigite taip drąsiai, kad būtent tiek ir trunka. smile.gif Savo praktikoje dar nesutikau, kad katė ar katinas (suaugęs) tiek laiko adaptuotųsi, o turėjau aš visokių kačių, tiek kiemo dvarniaškų namo parsinešdavau, tiek ir veislines dabar auginu, su kuriomis tenka dažnai keisti gyvenamąsias vietas arba keliauti. Kažkaip ilgiausiai užtrukusi adaptacija su suaugusia kate truko pusantro mėnesio. 4u.gif O jeigu katinas nejaukiai jaustųsi ir po keturių mėnesių, greičiausiai tikrai sunerimčiau dėl jo psichikos ir kreipčiausi į veterinarus, kad galbūt parekomenduotų kokių raminamųjų homeopatinių. smile.gif Nes stabilaus charakterio suaugęs gyvūnas tikrai neturėtų keturis mėnesius adaptuotis naujoje aplinkoje. Nebent tas katinas buvo žiauriai mušamas, skriaudžiamas, vejamas, nemaitinamas, valkataujantis ar pan.
Atsakyti
QUOTE(ametista @ 2013 01 28, 20:36)

Neseniai atidaviau savo trijų metų katę, tvirto charakterio, bet kiek baikštoką. Galvojau, kad prireiks kokių trijų mėnesių adaptacijos. Jau po trijų dienų katė jautėsi kaip savuose namuose. Viskas labai priklauso nuo jau susiformavusio katės charakterio ir aplinkos.
Atsakyti
Sveiki. Kaip smagu, kad radau tokia temuke thumbup.gif Gal kas man pades apsispresti...
Labai uzsidegiau isigyti katyte. Noreciau mazos. Ir butinai su dokumentais. Tik visiskai nieko neismanau apie veisles ir ju prieziura doh.gif turiu dvi mazas mergytes ir noreciau, kad katyte butu draugiska, zaisminga... Patinka britu trumpaplaukiai arba rusu melynieji. Gal patarsit kokia veisle labiausiai tiktu auginti su vaikais? ax.gif o gal geriau padaryti naudinga darba ir paimti katineli is prieglaudos? g.gif bet tokiu atveju kokios lauktu proceduros veterinarijoj ir pan? Beje, kokiu dar priemoniu reiktu isigyti be maistelio, dezutes ir kraiko? Noriu labai gerai issitudijuoti ir tik po to tvirtai nuspresti ar esu pasirengusi priimti dar viena seimos nari biggrin.gif buciau labai dekinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2013 01 28, 20:29)
Na, neteigite taip drąsiai, kad būtent tiek ir trunka. smile.gif Savo praktikoje dar nesutikau, kad katė ar katinas (suaugęs) tiek laiko adaptuotųsi, o turėjau aš visokių kačių, tiek kiemo dvarniaškų namo parsinešdavau, tiek ir veislines dabar auginu, su kuriomis tenka dažnai keisti gyvenamąsias vietas arba keliauti. Kažkaip ilgiausiai užtrukusi adaptacija su suaugusia kate truko pusantro mėnesio. 4u.gif O jeigu katinas nejaukiai jaustųsi ir po keturių mėnesių, greičiausiai tikrai sunerimčiau dėl jo psichikos ir kreipčiausi į veterinarus, kad galbūt parekomenduotų kokių raminamųjų homeopatinių. smile.gif Nes stabilaus charakterio suaugęs gyvūnas tikrai neturėtų keturis mėnesius adaptuotis naujoje aplinkoje. Nebent tas katinas buvo žiauriai mušamas, skriaudžiamas, vejamas, nemaitinamas, valkataujantis ar pan.

As manau, kad gal mes siek tiek kitaip suprantam adaptacija. Mano katinas kita diena jau pas mus neblogai jautesi, bet tikras pasitikejimas seimininkais ir t.t. tikrai atejo gerokai veliau. Ir maniskis nebuvo skriaudziamas (kiek zinau). As kalbu ne apie tai, kad katinas prie saves neprisileidzia ar draskosi. Maniskis jau ta pati vakara leidosi ir glostomas ir t.t. As kalbu, kad katinui reikia laiko, kad tikrai pasijaustu, kad tai namai. Bet aisku kiekvieno istorija kitokia, nera vienodu katinu.
Atsakyti
O aš pakomentuosiu iš veisėjo pozicijos.
Esu ne vieną ir ne du suaugusius gyvūnus pardavusi (už simbolinę kainą) naujiems šeimininkams ir galiu drąsiai teigti, kad suaugęs gyvūnas JEI JIS STABILIOS PSICHIKOS adaptuojasi naujuose namuose savaitės bėgyje.
Aš visada žmonėms liepiu atkreipti dėmesį į tai ar gyvūnas valgo. Jei katinas/katė tą pačią ar kitą idieną jau valgo vadinasi viskas ok. Jei kitos dienos vakare dar nevalgo tada prašau, kad duotų "skanumynų" - mėsytės, konservų, katininių skanukų ir pan. dažniausiai to užtenka.
Man dar nėra pasitaikę, kad gyvūnai nepriprastų prie naujos šeimos, jei jie(žmonės) juos mėgsta ir myli.
Deja, bet yra tekę "gelbėti" mažiukus kai praėjus keletui mėnesių paaiškėjo, kad "zaisliukas nusibodo" sad.gif oficiliai versijos buvo "alergija" ir pan.

Taigi, jei galvojate apie suaugusį gyvūną į ką reikėtų atkreipti dėmesį:
1. kaip laikomi gyvūnai? Ypač užsienyje yra populiaru (ypač "veislynuose-fermose" sad.gif ) laikyti narvuose.Tokie gyvūnai ypač suaugę sunkiai adaptuojasi namuose, jie bijo įprastinių garsų tokių kaip dulkių siurblys ar pan.
2. ar gyvūnas negaresyvus? tą galima pamatyti jei pvz šeimininkai patys bijo paimti į rankas, arba glostant katę ji staiga atsisuka ir trenkusi su letena pabėga.
Perkant internetu galite tiesiog paprašyti gyvūno video.
3. Jei turite mažamečių vaikų aš visada rekomenduoju rinktis veislyną, kuriame yra vaikų. atsimenu dar iš to laiko kai pati neturėjau vaikų ir kai pas mane ateidavo kas nors su vaikais tai dauguma kačių jų labai bijodavo.
Taigi, jei paimsite suaugusią katę, gyvenime nemačiusią vaikų tai jai išgirdus jūsų vaiko cypavimus ar aukštu-vaikišku tonu reiškiamas emocijas gali būti isterika (iš baimės).

O šiaip aš ir pati ne kartą įsigijau suaugusį gyvūną ir drąsiai galiu teigti, kad tai yra NIEKO BAISAUS smile.gif Netgi yra nemažai pliusų wink.gif

O jei bijote tai tiesiog nuvažiuokite pas veisėją, pabendraukite, pažiūrėkite kaip jo katės elgiasi (ar ateina drąsiai pasitikti, ar lipa ant kelių, ar domisi).
Nusipirkite kokios pyrago, kad veisėjas Jus pavaišintų arbata/kava ir turėtumėte laiko pabendrauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 01 29, 12:47)
Sveiki. Kaip smagu, kad radau tokia temuke  thumbup.gif Gal kas man pades apsispresti...
Labai uzsidegiau isigyti katyte. Noreciau mazos. Ir butinai su dokumentais. Tik visiskai nieko neismanau apie veisles ir ju prieziura  doh.gif turiu dvi mazas mergytes ir noreciau, kad katyte butu draugiska, zaisminga... Patinka britu trumpaplaukiai arba rusu melynieji. Gal patarsit kokia veisle labiausiai tiktu auginti su vaikais?  ax.gif  o gal geriau padaryti naudinga darba ir paimti katineli is prieglaudos?  g.gif  bet tokiu atveju kokios lauktu proceduros veterinarijoj ir pan? Beje, kokiu dar priemoniu reiktu isigyti be maistelio, dezutes ir kraiko? Noriu labai gerai issitudijuoti ir tik po to tvirtai nuspresti ar esu pasirengusi priimti dar viena seimos nari  biggrin.gif  buciau labai dekinga uz patarimus  4u.gif

Jūsų paminėtos veislės labai skirtingos. Britų trumpaplaukės yra stambesnės, ramesnio būdo, tingesnės. Paprastai kol maži kačiukai jie visi žaismingi, tačiau suaugęs britukas yra ramesnis, mažiau žaismingas už rusiukus. Dėl sutarimo su vaikais problemų didelių nėra, jei vaikai per daug netaso mielai būna jų draugijoje, jei vistik pabosta vaikų dėmesys susiranda ramesnę vietelę ir snaudžia. Dieną daug miega, kaip ir visos katės aktyvesnės ryte ir vakare, naktį paprastai prisitaiko prie šeimininkų gyvenimo ritmo ir miega, nors aišku negali sakyt, kad visą naktį išbūna vienoje vietoje tikrai ne, naktį jos ir paėda ir namus apeina patikrina smile.gif, tai su vienu tai su kitu šeimos nariu pamiega mirksiukas.gif
Apie rusiukus galiu pasakyti tik tiek, kad tai lengvesnės, grakštesnės ir judresnės katės. Jos šoklesnės su jomis daugiau veiksmo.
Apie rusų mėlynasias galite paskaityti čia:
http://www.zydrojife...as-kates-3.html
Kokių priemonių reikia galit paskaityti čia:
http://www.linagnis....kraitel279.html
Dar noriu pasakyti, kad turite susitaikyti su tuo, kad namuose atsiras kačių šerių, trumpaplaukės katės šeriasi kaip ir visos kitos, paprastai būna pora kartų metuose intensyvesni šėrimosi periodai, paprastai pavasarį ir rudenį. Jei gyvūnas nesirgs pas veterinarus užteks apsilankyti vieną kartą metuose pasiskiepyti.
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 01 29, 12:47)
Sveiki. Kaip smagu, kad radau tokia temuke  thumbup.gif Gal kas man pades apsispresti...
Labai uzsidegiau isigyti katyte. Noreciau mazos. Ir butinai su dokumentais. Tik visiskai nieko neismanau apie veisles ir ju prieziura  doh.gif turiu dvi mazas mergytes ir noreciau, kad katyte butu draugiska, zaisminga... Patinka britu trumpaplaukiai arba rusu melynieji. Gal patarsit kokia veisle labiausiai tiktu auginti su vaikais?  ax.gif  o gal geriau padaryti naudinga darba ir paimti katineli is prieglaudos?  g.gif  bet tokiu atveju kokios lauktu proceduros veterinarijoj ir pan? Beje, kokiu dar priemoniu reiktu isigyti be maistelio, dezutes ir kraiko? Noriu labai gerai issitudijuoti ir tik po to tvirtai nuspresti ar esu pasirengusi priimti dar viena seimos nari  biggrin.gif  buciau labai dekinga uz patarimus  4u.gif

Smelina jau daug ką parašė. smile.gif Aš tik pasakysiu, kad reikia būtinai važiuoti į veislyną ir žiūrėti, kuri veislė bus priimtinesnė, nes tai LABAI SKIRTINGOS veislės. Tiek išvaizda, tiek charakteriu. Rusiukai yra aktyvios katės, britai pasyvūs, rusiukai grakštūs, britai stambūs, rusiukai daugiau ''šnekantys'', britai praktiškai ne. Aš, aišku, nesu rusiukų veisėja, man sunku lyginti juos su britais, kuriuos aš puikiai pažįstu, bet auginau kadaise taip pavadinkim rusiukų mišrūnę, tai nėra net ko lyginti su britukais. Buvo labai aktyvi, dieną miegodavo, viskas ok, o naktį prasidėdavo cirkų cirkai biggrin.gif Lakstymas sienomis ir vėjo kėlimas biggrin.gif Bet čia tiesiog buvo mišrūnė, todėl tikrai neteigiu, kad visi rusiukai panašūs. Bet, kad jie aktyvūs, tai tikrai. Jeigu jūsų vaikai irgi aktyvūs, sakyčiau gal rusiukas labiau tiktų, nes nuolat būtų netoli vaikų, labiau domėtųsi viskuo, o britukas - jis pasyvesnis, dažniausiai atsigula kur į ramią vietelę ir stebi visus, bet kartais mėgsta pašmaikštauti ir pažaisti, ypač, kol maži būna.
Atsakyti
Sveiki,

Perskaitinejau beveik visas temukes, niekur neradau info apie kornish rex kaciuku veisle..Labiausiai domina klausimas ar nesiseria jos.Gal kas turite toki katineli.
Atsakyti
QUOTE(renius @ 2013 01 31, 23:09)
Sveiki,

Perskaitinejau beveik visas temukes, niekur neradau info apie kornish rex kaciuku veisle..Labiausiai domina klausimas ar nesiseria jos.Gal kas turite toki katineli.

Šitoj temoj pasiklauskit mirksiukas.gif
http://www.supermama...howtopic=894699
Atsakyti