Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokama konsultacija ieškantiems kačiuko

QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 15:26)
As noriu katuko namams, ne parodoms ar kergimui. Dabar tik pradejau gilintis i dokumentu niuansus, realiai man dokai nereikalingi, bet perkant veislini nors tevai su dokais butu gerai..

Jei norite katinėlio kažkokios konkrečios veislės su konkrečiu charakteriu ir išvaizda, tai jis turi būti su dokumentais. Katinėlis neturintis kilmės dokumentų yra beveislis mišrūnėlis, nepriklausomai nuo to ar jis yra panašus į kažkokios veislės atstovą.
Aš pati pirksiu/perku (maniškis dar auga pas veisėją) katinėlį iš veislyno su dokumentais. Katinas bus tik naminis mano šeimos draugas. Jokiais veisimais tikrai niekada neužsiimsim, nes neturiu aš tam noro, laiko, finansinių galimybių, žinių. Kaina tikrai nemaža. Ypač lyginant su mano pajamomis. Tačiau aš katinui ir jo daiktams taupiau apie metus. O pačio kačiuko laukėm ir rimkomės dar ilgesnį laiką. Renkantis katino veislę mums didžiausi prioritetai buvo charakteris ir psichikos stabilumas. Būtent dėl šių priežasčių nusprendėme pirkti veislinį gyvūną su dokumentais. Iš savo artimo žmonių rato esu jau pasimokiusi, kad negalima gyvūno pirkti iš daugintojų, nes tai kaip loterija - gali būti geros sveikatos ir psichiškai stabilus, bet gana dažnai pasitaiko ir tokių, kurie paskui terorizuoja šeimos narius, puldinėja, būna agresyvūs, jau nekalbu apie gana dideles sveikatos problemas. Mano gyminaitė turi "siamę". Tai dabar moteriškė yra įsitikinusi, kad siamai yra agresyvios ir kerštingos katės doh.gif O iš pusbrolio "britų trumpaplaukio" išaugo paprastas kieminukas.
Jei jau nuspręsit, kad katinas su dokumentais jums yra per brangus, geriau padarykite gerą darbą - paimkite beglobį. Taip ne tik, kad padarysite gerą darbą, bet ir sutaupytus pinigėlius galėsite skirti augintinio reikmėms, neskatinsite beveislių dauginimo, o kartu ir mažinsite begliobių skaičių.
Tiesa, dar būna, kad veislynai dovanoja kelių metų kates ar parduoda už sterilizacijos kainą. Taip pat veislinį su dokumentais katinėlį galima įsigyti pigiau ir jau truputi paaugintą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katydid: 01 sausio 2013 - 16:05
Patarkite man su veislemis prasau.. Apie beglobius gyvunus zinau, nes esu globojusi ne viena suni. Man dabar svarbiausia issirinkti veisle... To ir prasau sioje temoje.. kalba apie dokumentus isejo netycia:)
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 17:33)
Patarkite man su veislemis prasau.. Apie beglobius gyvunus zinau, nes esu globojusi ne viena suni. Man dabar svarbiausia issirinkti veisle... To ir prasau sioje temoje.. kalba apie dokumentus isejo netycia:)

Na, alergija gali būti ne tik plaukui, bet ir seilėms ir pleiskanoms. Jeigu tik plaukui, tada bandykite pabendrauti su cornish reksais, sfinksais (jų trys veislės yra), devon reksais (gaila Lietuvoj jų mažai). Idealiausias variantas pasisvečiuoti veislyne, kur kačių yra ne viena, tada bus tikrai aišku. Jeigu esant didesniam skaičiui kačių, alergija nepasireikš arba pasireikš nestipriai, tada auginant vieną kačiuką bus viskas gerai.
Žodžiu bandykit tartis su veisėjais ir prašytis į svečius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 16:33)

Visų pirma reikėtų išsiaiškinti kam tiksliai esat alergiška. dažniausiai pasitaikanti alergija yra kačių seilėm. Tokiu atveju manau reikėtų Sibiro katės. Bet jei alergija plaukams, tai ši veislė netiks dėl ilgo plauko. Žodžiu, manau, kad pirmiausia turėtų būti vizitas pas gydytoja ir išsiaiškinti kas gi sukelia alergiją. Arba kaip jau ir sakė, pabendrauti su veisėjais jų veislynuose. Beabejo reiktų nepamiršti, kad kiekvienai veislei būdingas savitas charakteris. Tarkim, mano šeimai būtų gana didelis iššūkis jei su mumis gyventų rytų aktyvios katės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 17:33)

Iš trumpaplaukių dar galit žiūrėti bengalų, burmos, orentalų veislės kates jos neturi poplaukio, dar sfinksai visai be kailio. Bet pasidomėkit šių veislių atstovų charakteriais, kuris jums priimtiniausias ir kaip jau rašė aplankykite veislynus, pažiūrėkit kaip organizmas reaguos, o ir katinėlius pamatyt kasdieninėje aplinkoje bus naudinga pamatysit kaip elgesi, veisėjai papasakos apie charakterį. tik jūs pati galit nuspręst kuri veislė jums visapusiškai tinka.
Atsakyti
Aciu labai uz patarimus, kazkiek skaiciau apie kornish rex ir rusu melynasias, ju charakterius, reikes ir apie jusu pasiulytas veisles paskaityti.. Noriu aktyvaus katino ar kates, bet ne hyper aktyvaus:) ir neagresyvaus, taip pat "bendraujancio"..

As alergiska siaip dulkem esu, tai ir skraidantys sereliai/plaukai man issaukia nosies nieztejima ir jos begima.. Teko pas pusbroli nakvoti, o jis persa laike, tai uzgulta nosis buvo is viso:(
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 21:14)
Aciu labai uz patarimus, kazkiek skaiciau apie kornish rex ir rusu melynasias, ju charakterius, reikes ir apie jusu pasiulytas veisles paskaityti.. Noriu aktyvaus katino ar kates, bet ne hyper aktyvaus:) ir neagresyvaus, taip pat "bendraujancio"..

As alergiska siaip dulkem esu, tai ir skraidantys sereliai/plaukai man issaukia nosies nieztejima ir jos begima.. Teko pas pusbroli nakvoti, o jis persa laike, tai uzgulta nosis buvo is viso:(

Sėkmės paieškose, tikiuosi rasit tai ko norit mirksiukas.gif tik tuo pačiu noriu rekomenduoti pirkti tik iš veislyno, veislynai juk ir parduoda kačiukus namams, o ne parodosms ir veisimui, veisimui visai kitos kainos, o dokumentai ir sutartis jums bus garantas, kad kačiukas nebus agresyvus ir nusipirksit tikrai tos veislės kačiuką kokios norit mirksiukas.gif
Atsakyti

4u.gif

mes irgi namams norėtume Kornvalio Rexo, bet net ir namams, investicija į katuką didoka kiek domėjausi kainomis sad.gif
būna žmonės atiduoda, tarkim, išv 4u.gif žiuoja į užsienį, ar... nuperka tėvai vaikams kalėdoms... o žaisliukas g 4u.gif eitai nusibosta. tai vat ir laukiu kažkokio tokio pasiūlymo. taip sakant ekologiško smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Žm❤nytė @ 2013 01 01, 23:27)
4u.gif

mes irgi namams norėtume Kornvalio Rexo, bet net ir namams, investicija į katuką didoka kiek domėjausi kainomis sad.gif
būna žmonės atiduoda, tarkim, išv 4u.gif žiuoja į užsienį, ar... nuperka tėvai vaikams kalėdoms... o žaisliukas g 4u.gif eitai nusibosta. tai vat ir laukiu kažkokio tokio pasiūlymo. taip sakant ekologiško smile.gif

tokiu dovanojamu kornish rex keliu metu amziaus buvo net 2 puslapyje www.gyvunugloba.lt pries kelis menesius, vienu atveju seimininkai turejo isvykti i uzsieni, kitu atveju mazas vaikas berods ir alergija.. dabar nepamenu situacijos..
Atsakyti

Pati esu alergiška dulkėms, bet turiu du katinus, vienas kurių laabai plaukuotas... kadangi alergija turėjau ir iki katinų, galiu pasakyt, kad ji niekuo nepasikeitė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 03:14)
As nesigilinsiu i dokumentu aptarima, man tas neaktualu, jums parasiau su kuo susidure mano drauge o niuansai man neidomus, nes su manim nesusije...
Geriau patarkite kokios veisles kaciukas tiktu..
Neismanau as apie tuos poplaukius doh.gif  apie kokias veisles galima butu galvoti, kad nealergizuotu? g.gif

priklausomai nuo to ar alergizuoja plaukai ar pati katė, jeigu alergizuoja katės plaukai tinka tik sfinksai, jeigu pati katė, seilės, kvapas ar dar kažkas netiktų apskritai jokia aktė, su poplaukiu ar be nepriklauso, dėl alergijos geriausia tyrimus pasidaryti.
Papildyta:

aš irgi alergiška dulkėm, o katėm ne, jeigu jums bėga nosis būnant su akte matyt en tik dulkėm, bet ir aktėm galite būti alergiška, tikria siūlyčiau prieš perkant tyrimus pasidaryti
Atsakyti
Sveiki. smile.gif

Norėčiau iš prieglaudos paimti katytę (patelę). smile.gif Turiu namuose dar triušiuką (patiną), kaip manote, ar jie nesipyktų? Kokio amžiaus katę geriau paimti - suaugusią ar dar mažą kačiuką?

Iš anksto ačiū už patarimus. 4u.gif Niekada neturėjau katės, tai daug klausimų kyla.

Atsakyti