QUOTE(dianita @ 2013 01 01, 15:26)
As noriu katuko namams, ne parodoms ar kergimui. Dabar tik pradejau gilintis i dokumentu niuansus, realiai man dokai nereikalingi, bet perkant veislini nors tevai su dokais butu gerai..
Jei norite katinėlio kažkokios konkrečios veislės su konkrečiu charakteriu ir išvaizda, tai jis turi būti su dokumentais. Katinėlis neturintis kilmės dokumentų yra beveislis mišrūnėlis, nepriklausomai nuo to ar jis yra panašus į kažkokios veislės atstovą.
Aš pati pirksiu/perku (maniškis dar auga pas veisėją) katinėlį iš veislyno su dokumentais. Katinas bus tik naminis mano šeimos draugas. Jokiais veisimais tikrai niekada neužsiimsim, nes neturiu aš tam noro, laiko, finansinių galimybių, žinių. Kaina tikrai nemaža. Ypač lyginant su mano pajamomis. Tačiau aš katinui ir jo daiktams taupiau apie metus. O pačio kačiuko laukėm ir rimkomės dar ilgesnį laiką. Renkantis katino veislę mums didžiausi prioritetai buvo charakteris ir psichikos stabilumas. Būtent dėl šių priežasčių nusprendėme pirkti veislinį gyvūną su dokumentais. Iš savo artimo žmonių rato esu jau pasimokiusi, kad negalima gyvūno pirkti iš daugintojų, nes tai kaip loterija - gali būti geros sveikatos ir psichiškai stabilus, bet gana dažnai pasitaiko ir tokių, kurie paskui terorizuoja šeimos narius, puldinėja, būna agresyvūs, jau nekalbu apie gana dideles sveikatos problemas. Mano gyminaitė turi "siamę". Tai dabar moteriškė yra įsitikinusi, kad siamai yra agresyvios ir kerštingos katės O iš pusbrolio "britų trumpaplaukio" išaugo paprastas kieminukas.
Jei jau nuspręsit, kad katinas su dokumentais jums yra per brangus, geriau padarykite gerą darbą - paimkite beglobį. Taip ne tik, kad padarysite gerą darbą, bet ir sutaupytus pinigėlius galėsite skirti augintinio reikmėms, neskatinsite beveislių dauginimo, o kartu ir mažinsite begliobių skaičių.
Tiesa, dar būna, kad veislynai dovanoja kelių metų kates ar parduoda už sterilizacijos kainą. Taip pat veislinį su dokumentais katinėlį galima įsigyti pigiau ir jau truputi paaugintą.