Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Boruzka, jei klausi is technines puses, tai su uzduotim susidorojai - nerandu priekaistu.... ax.gif o jei apie turini - tai pirmojoj man kazkaip keistai virsta tas tiltas (nzn gal ten tokia jo konstrukcija), o , bendrai paemus - nekabina - cia kaip ir su turistiniais katalogais - atsivertei, paziurejai ir pamirsai... ax.gif nera jokio akcento, katras uzkabliuotu darsyk pazvelgt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 16 lapkričio 2009 - 14:01
QUOTE(Sea_ @ 2009 11 16, 14:37)
Lauruze, sveika prisijungus 4u.gif  flickeryje,tai nematau nieko, apie ka pasakoji mirksiukas.gif

Matosi jei paleidi slideshow. Čia kalbu apie sets>Aiste ir Natalija.
Konkrečiai šios dvi nuotraukos:
pirma
antra
Abi tokios triukšmingos doh.gif

Objektyvas buvo Canon EFS7-55 mm 1:2,8
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 16 lapkričio 2009 - 14:36
QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 14:36)
pirma
antra
Abi tokios triukšmingos  doh.gif

hm... objektyvas sviesus, del jo neturi but triuksmo... gal ten isties buvo tamsu ir pats fotikas nesusitvarke? is tiesu net nzn ka ir atsakyt... g.gif O Tau taip daznai atsitinka, ar tike tose keliose foto?
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 13:36)
pirma
antra
Abi tokios triukšmingos  doh.gif

As, kaip ir sea, truksmu nematau blush2.gif Siaip patarimas butu, jei fotografuoji su aukstu ISO, ziurek pagal histograma, kad nuotrauka butu maximaliai sviesi ir jos nereiktu daugiau sviesinti. Patamsint nuotrauka visada gali, triuksmu nesimatys, o va sviesinant jie visada islenda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 11 15, 20:37)
Na prasom, kam reik:
Actionai

Aciu Wyshniai 4u.gif
Papildyta:
o cia kam reikejo Jeff Ascough actionai   4u.gif

Sveikos 4u.gif

Norėjau paklausti, ar tų pirmų action'ų nereikia su kokiu keigen'u suinstaliuoti, nesuprantu kodėl man jų neatidaro unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 11 16, 14:56)
Sveikos  4u.gif

Norėjau paklausti, ar tų pirmų action'ų nereikia su kokiu keigen'u suinstaliuoti, nesuprantu kodėl man jų neatidaro   unsure.gif

Taig ten viskas, ko reik yra graziai suarchyvuota smile.gif

----------

primenu : Tęstiniai ND. "NAMAI" 7 foto is kiekvieno autoriaus per 14 dienu.

Dedam foto is savo namu kaip gyvo, alsuojancio organizmo - kaip jie gyvena, ka savyje turi - gyventojus, dekoro elementus, veiksma - na bet ka - tiesiog tai turi buti tarsi trumpas fotofilmukas is kasdieniu akimirku .

Kiekvienas dalyvis anonimiskai (t.y. numeruoja 1, 2, 3, 4 ir t.t. ) atsidaro kataloga, ir periodiskai deda i ji foto.

11-29d. 20 val. balsuojam ir isrenkam geriausia istorija. Nugaletojas skelbia nauja tesiamaja tema.

Sekmes smile.gif
naujas albumas :
http://private.fotki...bai-1/19-namai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 16 lapkričio 2009 - 15:03
QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 13:20)
Sveiki, fotografai  hi.gif

Neseku Jūsų pokalbių, nors karts nuo karto užsuku pasižvalgyti kuo gyvenat, ką fotografuojat.
Atėjau su konkrečiu klausimu. Man vis nesiseka susitarti su spalvom nuotraukose. Fotografuoju su Canon EOS450. Užtenk tik pakelti ISO iki 400, ir nuotraukos pasidaro triukšmingos kaip nežinia kas. Juoda spalva lieka nebe juoda, o raudonų-žalių-mėlynų pikselių rinkinys.

Sveika, a6 fotografuoju su 450D, labai triukšmais nesiskundžiu. Pabandyk fotoaparate nuimti šarpą ir kontrastą, nes vis tiek koreguoji PS.
Be to PS lange (bent jau pas mane) nuotrauka atrodo triukšmingesnė negu peržiūrint kompe ar internete.
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 11 16, 15:51)
hm... objektyvas sviesus, del jo neturi but triuksmo... gal ten isties buvo tamsu ir pats fotikas nesusitvarke? is tiesu net nzn ka ir atsakyt...  g.gif  O Tau taip daznai atsitinka, ar tike tose keliose foto?

Nu taip, dažnai. Jei tik šiek tiek bandau šviesint su PS, iškart margos nuotraukos darosi. O kartą visą vaikų eglutę pafotografavau su ISO1600 doh.gif blush2.gif Tai tik be reikalo vargau. Nei vienas kadras nebuvo tinkamas rodyti.

QUOTE(wyshnia @ 2009 11 16, 15:54)
As, kaip ir sea, truksmu nematau blush2.gif Siaip patarimas butu, jei fotografuoji su aukstu ISO, ziurek pagal histograma, kad nuotrauka butu maximaliai sviesi ir jos nereiktu daugiau sviesinti. Patamsint nuotrauka visada gali, triuksmu nesimatys, o va sviesinant jie visada islenda 4u.gif

O tai jūsų nuomone normaliai tos nuotraukos atrodo? g.gif Ir kai slaidshow jos ten išsididina per visą ekraną? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 14:30)
O tai jūsų nuomone normaliai tos nuotraukos atrodo?  g.gif Ir kai slaidshow jos ten išsididina per visą ekraną?  g.gif

O gal reikalas visai ne tame - padarius slaidsou, reiktu nuimti varnele, kad flickeris automatiskai nuotraukos per visa ekrana nedidintu, nes kitu atveju, jei nuotrauka mazesne, ja ispikseliuoja ir atrodo nekokybiskai. Bet tai nieko bendro su pacia nuotraukos kokybe neturi, tik su dydziu ir rezoliucija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 11 16, 16:14)
Sveika, a6 fotografuoju su 450D, labai triukšmais nesiskundžiu. Pabandyk fotoaparate nuimti šarpą ir kontrastą, nes vis tiek koreguoji PS.
Be to PS lange (bent jau pas mane) nuotrauka atrodo triukšmingesnė negu peržiūrint kompe ar internete.

O pas mane atvirkščiai. Kai ant savo monitoriaus tvarkau - viskas čiki. Vos tik prie kito kompo pereinu pažiūrėt, iškart ir spalvos blankesnės pasidaro, ir triukšmų išlenda marios. doh.gif
Nei namie, nei darbe monitoriai nekalibruoti.

Tiesa, esu girdėjus, kad kai fotografuoji dideliu jautrumu, tai nuotrauka gerai atrodys tik tuo atveju, jei ją susimažinsi. Taip fotografuoja su pilnos matricos fotikais. Ten gi vienas raw failas veria iki 100 MB man atrodo. Tai norint su juo dirbti pirmiausia atsidaro su PS ir susimažina iki reikiamo dydžio. Tada jau dirba. Tai kai sumažini nuotrauką iki kokių 15x10 cm (spaudos dydis)- atrodo dingsta grūdas ir spalvinis triukšmas. Bet kaip atiduoti žmonėms tokias nuotraukas. Jie juk peržiūri nuotraukas išsididinę per visą ekraną. Nu ir tada puikiai matosi visi trūkumai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 14:37)
O pas mane atvirkščiai. Kai ant savo monitoriaus tvarkau - viskas čiki. Vos tik prie kito kompo pereinu pažiūrėt, iškart ir spalvos blankesnės pasidaro, ir triukšmų išlenda marios.  doh.gif

Labai rekomenduoju susikalibruoti, ypac, jei tai LSD 4u.gif
Atsakyti
ZInai, jie visi triuksmauja... prie ISO 1600 ypatingai... tada visada verciu i juodai balta - ir daznai tas triuksmas tampa nebe trukumu, o privalumu smile.gif kaip merginos ir sake, tiesiog ziurek, pagal apsvietima, kad kuo maziau reiketu nuotrauka sviesint, nes traukiant is seseliu visada lenda negrazus triuksmas...
ir neziurek i labai dideles foto, jose danzia matosi daugiau trukumu , nei padarius ant popieriaus...
Papildyta:
QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 15:37)
O pas mane atvirkščiai. Kai ant savo monitoriaus tvarkau - viskas čiki. Vos tik prie kito kompo pereinu pažiūrėt, iškart ir spalvos blankesnės pasidaro, ir triukšmų išlenda marios.  doh.gif

Tiesa, esu girdėjus, kad kai fotografuoji dideliu jautrumu, tai nuotrauka gerai atrodys tik tuo atveju, jei ją susimažinsi. Taip fotografuoja su pilnos matricos fotikais. Ten gi vienas raw failas veria iki 100 MB man atrodo. Tai norint su juo dirbti pirmiausia atsidaro su PS ir susimažina iki reikiamo dydžio. Tada jau dirba. Tai kai sumažini nuotrauką iki kokių 15x10 cm (spaudos dydis)- atrodo dingsta grūdas ir spalvinis triukšmas. Bet kaip atiduoti žmonėms tokias nuotraukas. Jie juk peržiūri nuotraukas išsididinę per visą ekraną. Nu ir tada puikiai matosi visi trūkumai  doh.gif

zmonems visada atiduok dideles foto - gamybai ir sumazintas - internetui bei perziurai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2009 11 16, 15:39)
Labai rekomenduoju susikalibruoti, ypac, jei tai LSD 4u.gif

kas kam galvoj biggrin.gif tongue.gif hihihi.gif
Atsakyti