Visai neblogai paieškoti švento vardo čia :
http://vilkaviskis.l...rodyti.html,144
Mūsų dukrytės vardas- Ieva, tai jis priklauso šventų vardų sąrašiui. Krikštynu metu antro vardo galėjom ir nesirinkti (nes tikrasis šventas), bet mes pasirinkom- Emilija. Šį vardą pasirinkom todėl, kad krikštijom dukrytę per mano močiutės Emilijos gimtadienį.
QUOTE(Ivile @ 2008 04 26, 14:45)
Tame sarase nera mano sunaus vardo... o as maniau,kad tai sventas vardas, nes "kristi"-lot.-šventas.+jonas-> šventas jonas
QUOTE(rosenka @ 2008 04 20, 13:19)
Labas , mamytes,
Suneli krikstysim Kernaveje geguzes gale, mus ispejo, kad jokio kito vardo nereikia, kaip tik ta kuris gimimo liudijime irasytas. Taigi ... gerai, kad pasake, o tai paklausti per apeigas butumem lepteleje kita varda, ot butu buve nesusipratimu...
Suneli krikstysim Kernaveje geguzes gale, mus ispejo, kad jokio kito vardo nereikia, kaip tik ta kuris gimimo liudijime irasytas. Taigi ... gerai, kad pasake, o tai paklausti per apeigas butumem lepteleje kita varda, ot butu buve nesusipratimu...
krikstyjom pas ta pati kuniga mes ir buvom ispeti kad sakyti tik varda koks metrikuose
Papildyta:
QUOTE(saule. @ 2008 04 23, 09:20)
O tai jei pirmas vardas sventas,tai antro jau negalima duoti?
musu merginos vardas kaip ir nesventas bet kernaves kunigas neleidzia duoti vardo kuris ne irasytas i gym.liud.
Sveikos mamytės
Pradėjom ir mes intensyviai apie krikšynas galvoti, tai nežinom net nuo ko pradėti, gerai kad SM visokios informacijos galima rasti
O dėl vardo tai mums ilgai nereikės galvoti, nes sūnelis gimė per Kazimierines. Nors tokio vardo mes jam neišrinkom kaip tikrojo, bet žinojom, jog taip pavadinsim kai krikštysim . O kad negalima dėti antro vardo jei pirmas jau šventas tai net nežinojau, bet čia manau ne visur tokia tvarka
Pradėjom ir mes intensyviai apie krikšynas galvoti, tai nežinom net nuo ko pradėti, gerai kad SM visokios informacijos galima rasti
O dėl vardo tai mums ilgai nereikės galvoti, nes sūnelis gimė per Kazimierines. Nors tokio vardo mes jam neišrinkom kaip tikrojo, bet žinojom, jog taip pavadinsim kai krikštysim . O kad negalima dėti antro vardo jei pirmas jau šventas tai net nežinojau, bet čia manau ne visur tokia tvarka
Mano mergyciu vardai tokie Evita-Ieva, Amanda-Marija! Man paprasta ir grazu!
va si savaitgai drauge krikstyjo mergyte vardu Ruste tai antro vardo kunigas ir neleido duoti to kaip sakant svento cia gal kokia nauja mada
Gal kas žino, ar vardui Elzė reikia antro vardo? Žiūrėjau yra tik Elzbieta.
Man tai labai gražus šventas vardas - Sofija
Savo merginai davėm Kotrynos vardą
Savo merginai davėm Kotrynos vardą
Mes krikstysim Doma,tai sventas vardas bus Dominykas,nes juk Domas ir yra Dominyko trumpinys
Mes vakar pakrikštyjom savo mažių. Davėm Simono vardą.
mes dar tik krikstysim savo dziaugsmeli,bet vardeli jau turime - Danielius. Reiskia - tik dievas mano teisejas manau, kad labai grazus ir prasmingas