O koks jums gražersnis vardas? Ar Ieva, Emilija ar Kristina?Neapsisprendžiu
QUOTE(Eveline @ 2007 06 19, 23:48)
O koks jums gražersnis vardas? Ar Ieva, Emilija ar Kristina?Neapsisprendžiu
Man asmeniškai Emilija, bet ar skamba jis su pirmu vardu ir pavarde? Nors juos kartu niekas ir netars
QUOTE(Luknė @ 2007 06 13, 17:52)
Kiek žinau, tai krikštyti tikrai nebūtina šventu vardu. Logiškai pagalvojus iš kur gi atsirastų šv. vardų įvairovė, jei krikštytų tik tais ,kurie jau šventi?
kai tikrasis vardas yra ne šventas, tai duodamas tiesiog šalia jo kažkuris šventojo vardas, kad globotų vaikiuką.
Maldaknygėj parašyta kas buvo mergelės, t.y. vienuolės, o kurios savo vaikus augindamos dar ir kitiems padėdavo (parašyta prie jų mot.) Tai rinkau vieną iš pastarųjų globėją - prie ilgo tikrojo vardo trumpą šventą vardą Ema. Dar patiko Juta
Krikštinant būtinas šventas vardas. Jo nereikia tada, kai duotas vardas "tikrasis" yra šventas. O ar vardas šventas ar ne galima pasižiūrėti šventų vardų sąraše, čia kažkur SM buvau radus nuorodą.
Kadangi mūsų Mantvyduko vardas nešventas, tai krikšto vardą davėm Paulius.
O musu dukrytes vardas Paulina. Kadangi jis sventas, tai sventoji Paulina ir bus globeja, kai liepos 21 d. pakrikstys mergyte :)Kaip sakant vienu suviu -du zuikiai
http://vilkaviskis.l...rodyti.html,144 Čia yra sąrašas šventų vardų
o as turiu klausima, musu sunelio vardas augustas, na zinau kad augustinas sventas vardas o kaip del augusto?
QUOTE(gitcka @ 2007 06 21, 13:59)
Krikštinant būtinas šventas vardas. Jo nereikia tada, kai duotas vardas "tikrasis" yra šventas. O ar vardas šventas ar ne galima pasižiūrėti šventų vardų sąraše, čia kažkur SM buvau radus nuorodą.
Sestadieni Pauliuko krikstynos ir galvoju koki ta sventa varda reikes duoti bet paskaicius supratau, kad jis ir taip sventas ir tikiuosi kad nereikes kito vardo
O mes nusprendeme duoti Patricijos varda, bus Samanta Patricija...
Mano visu kleckiuku nesventi vardai. tai kai rinkom kokiu vardu krikstyti, ziurejau koks sventas vardas arciausiai gimimo dienos. Pas mama yra tokia maldaknyge kur surasyti sventi vardai su datom . Tik mazasis gavo man patinkanti kriksto varda ne pagal data. Taigi vyresnele yra Migle- Isabele, mazoji Juste-Beatrice, o mazius Rokas-Donatas. Vyresnelei taip patinka jos kriksto vardas, kad praso juo ir vadinti
Danielius šventas vardas, o mano dukrytė danielė. Tai kaip su tuo šventumu? įtariu, kad reiks dar vieno vardo? Ką manot? O gal yra kur nors puslapis, kur parašyta, kuom kiekvienas šventasis to šventumo nusipelnė arba ką jis globoja? Pvz Antanas - šeimos hlobėjas ir panašiai.