Įkraunama...
Įkraunama...

Šventi vardai

QUOTE (Noa @ 2004 04 15, 17:56)
O is viso, yra kur nors tas sventu vardu sarasas ar nera? O jei yra, tai kur? g.gif

Buna tokiose storose maldaknygese.
Atsakyti
O kodel nevadina kriksto vardais? Anksciau gal taip - as savo kriksto varda suzinojau tik mokykliniam amziuje... O mano dukryte mama daznai abiem vardais kviecia - jai patinka, kad daveme ji mociutes atminimui rolleyes.gif .
Na mokykloje aisku abiem vardais nekvies, bet seimos rately - visai malonu.
Atsakyti
Dominyka rolleyes.gif ...
Atsakyti
tereikia atsiversti maldaknyge su priedu, joje parasyti dauguma sventuju vardu ir datos, kada svenciami ju "vardadieniai"-gana nemaza ivairove...
galiu pasiulyti taip pat keleta- kad ir stai Jurga yra sventas,gana grazus man ir Veronika smile.gif
Atsakyti
Siaip gavau varda Aurelija ir jis vienintelis,tai yra baznycioje nereikejo kito,nes sventas
Atsakyti
QUOTE (Gyvatuke @ 2004 04 15, 10:00)
Šį savaitgalį ruošiamės krikštyti savo dukrytę. Ir dar neišsirinkom krikšto vardo. unsure.gif
Kiek girdėjau, taip išsirenkamas šventas globėjas, kuris saugos vaikutį..
Norėjau paklaust, gal kas žinot daugiau apie tai ? Kokie vardai yra šventi, apart Marijos, Magdalenos, Agotos, Liucijos, Agnės.. (tik tiek radau maldaknygėje..) g.gif

Siaip tai kaip krikstinau savo kriksto dukra Agne,tai sake nesventas vardas tai,turejom duoti dar kita
Atsakyti
Aciu labai uz pagalba renkant varda.. clap_1.gif
Is visu variantu man labiausiai patiko Kotryna. Nezinau ka ji globoja ir kokia jos istorija, bet duosim si varda..
Aciu dar karta !!! clap.gif
Atsakyti
Brigita thumbup.gif
Atsakyti
Na rinkt kriksto varda ir nepasidomet jo reiksme g.gif g.gif Sventi vardai yra duodami tam,kad jie saugotu ta vaikiuka,pvz silpnam,ligotam zmogui,duoda stipraus zmogaus varda,nenuoramai koki ramesni ir t.t. Mano dukters vardas yra Silvija,tai sventas vardas,reiskiantys"Misku dukra,laukinuke,girinis",o sventas vardas yra Morta"valdove,viespate",tai va kazkaip tikimes kad bent su tuo kriksto vardu ji bus truputi santuresne ir ramesne,bei labiau apgalvos visokius staigius sprendimus rolleyes.gif
Gyvatuke,vardas Kotryna reiskia"tyra,svari" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Gosh @ 2004 04 18, 16:03)
Na rinkt kriksto varda ir nepasidomet jo reiksme g.gif g.gif Sventi vardai yra duodami tam,kad jie saugotu ta vaikiuka,pvz silpnam,ligotam zmogui,duoda stipraus zmogaus varda,nenuoramai koki ramesni ir t.t. Mano dukters vardas yra Silvija,tai sventas vardas,reiskiantys"Misku dukra,laukinuke,girinis",o sventas vardas yra Morta"valdove,viespate",tai va kazkaip tikimes kad bent su tuo kriksto vardu ji bus truputi santuresne ir ramesne,bei labiau apgalvos visokius staigius sprendimus rolleyes.gif
Gyvatuke,vardas Kotryna reiskia"tyra,svari" biggrin.gif

Oi tai gera tada varda pasirinkau.. thumbup.gif Nes mano dukryte tokia nenuorama jau dabar, nezinau kokia bus kai paaugs.. unsure.gif O tyrumas ir svarumas - nu labai i tema.. thumbup.gif
Dar karta aciu uz patarimus ir variantus ! clap_1.gif
Atsakyti
labai idomu kaip parinkot vaikui kriksto varda?ar siaip bet koki sventa galvojot,ar pagal gimimo data?as net neisivaizduoju,pagal ka yra renkamas kriksto vardas.
sia vasara jau noretume pakrikstyt vaika,tad jau pradedam apgalvoti kiekviena detale.
Atsakyti
Man irgi tai idomu...
Ir gal kas zinot, kur galima pasiziuret sventu vardu sarasa, nes kiek zinau dabar galima patiems issirinkt sv varda, arba pasilikt savaji (ta prasme, duota).
Atsakyti