QUOTE (Noa @ 2004 04 15, 17:56) |
O is viso, yra kur nors tas sventu vardu sarasas ar nera? O jei yra, tai kur? ![]() |
Buna tokiose storose maldaknygese.
O kodel nevadina kriksto vardais? Anksciau gal taip - as savo kriksto varda suzinojau tik mokykliniam amziuje... O mano dukryte mama daznai abiem vardais kviecia - jai patinka, kad daveme ji mociutes atminimui
.
Na mokykloje aisku abiem vardais nekvies, bet seimos rately - visai malonu.

Na mokykloje aisku abiem vardais nekvies, bet seimos rately - visai malonu.
Dominyka
...

Siaip gavau varda Aurelija ir jis vienintelis,tai yra baznycioje nereikejo kito,nes sventas
QUOTE (Gyvatuke @ 2004 04 15, 10:00) |
Šį savaitgalį ruošiamės krikštyti savo dukrytę. Ir dar neišsirinkom krikšto vardo. ![]() Kiek girdėjau, taip išsirenkamas šventas globėjas, kuris saugos vaikutį.. Norėjau paklaust, gal kas žinot daugiau apie tai ? Kokie vardai yra šventi, apart Marijos, Magdalenos, Agotos, Liucijos, Agnės.. (tik tiek radau maldaknygėje..) ![]() |
Siaip tai kaip krikstinau savo kriksto dukra Agne,tai sake nesventas vardas tai,turejom duoti dar kita
Aciu labai uz pagalba renkant varda..
Is visu variantu man labiausiai patiko Kotryna. Nezinau ka ji globoja ir kokia jos istorija, bet duosim si varda..
Aciu dar karta !!!

Is visu variantu man labiausiai patiko Kotryna. Nezinau ka ji globoja ir kokia jos istorija, bet duosim si varda..
Aciu dar karta !!!

Brigita

Na rinkt kriksto varda ir nepasidomet jo reiksme
Sventi vardai yra duodami tam,kad jie saugotu ta vaikiuka,pvz silpnam,ligotam zmogui,duoda stipraus zmogaus varda,nenuoramai koki ramesni ir t.t. Mano dukters vardas yra Silvija,tai sventas vardas,reiskiantys"Misku dukra,laukinuke,girinis",o sventas vardas yra Morta"valdove,viespate",tai va kazkaip tikimes kad bent su tuo kriksto vardu ji bus truputi santuresne ir ramesne,bei labiau apgalvos visokius staigius sprendimus
Gyvatuke,vardas Kotryna reiskia"tyra,svari"

Gyvatuke,vardas Kotryna reiskia"tyra,svari"

QUOTE (Gosh @ 2004 04 18, 16:03) |
Na rinkt kriksto varda ir nepasidomet jo reiksme ![]() ![]() ![]() Gyvatuke,vardas Kotryna reiskia"tyra,svari" ![]() |
Oi tai gera tada varda pasirinkau..

Dar karta aciu uz patarimus ir variantus !

Man irgi tai idomu...
Ir gal kas zinot, kur galima pasiziuret sventu vardu sarasa, nes kiek zinau dabar galima patiems issirinkt sv varda, arba pasilikt savaji (ta prasme, duota).
Ir gal kas zinot, kur galima pasiziuret sventu vardu sarasa, nes kiek zinau dabar galima patiems issirinkt sv varda, arba pasilikt savaji (ta prasme, duota).