Idejau si receptuka i saltus uzkandzius su nuotraukom, bet pagalvojau, kad salotu temoje gal labiau tiks, tad vaisinu KEPTU KOPUSTU SALOTOM
Reikes:
1 nedidukas kopustas
1 svogunas (nebutinai)
150-200g pievagrybiu
200 g mesos. Si karta dariau su "Panevezio" file, bet esu darius ir su slapdesre, ir su virta mesa, ir su lengvai apkepta sonine (bet tada jau rieboka).
majonezo.
Kopusta supjaustom kubeliais(as pripjaustau keptuve su nedideliu kaupu, nes kopustas kepdamas "sukrenta"), beriam i keptuve su aliejum ir leidziam jam kepti, karts nuo karto pamaisant. Svoguna, t.p. pjaustom kubeliais ir metam i keptuve su kopustais. Nedaug padruskinam. Kopustas turi issitroskinti atsiradusiose savo sultyse. Stebekite, kad kopustas nesutiztu, nes gausis kose. O jei kopustas jau iskepes, bet skyscio dar yra, tai ji butina nupilti. Iskepusi kopusta dedame i gilu dubeni ir paliekam vesti. Tuo metu imam apie 150-200g pievagrybiu, juos supjaustom ir kepam ant silpnos ugnies. Padruskinam, papirinim. Juose atsiradusi skysti isgariname padidine ugni arba nupilame. Beriame ant kopustu. Kol sie produktai vesta susipjaustom kumpi. Atvesusiuose produktuose neturi likti jokio skyscio! Kai viskas atsala, sudedam kumpi ir sumaisom su majonezu. Skanaus