sveikos mergytės,
gal padėtumėt - kažkur šito forumo platybėse skaičiau, bet neįsidėmėjau...
Salotos su šprotais, smulkintais svogūniukais ir dar kažkas ir dar kažkas....
Gal padėsit?....
Gal šita mišrainė?
Šprotų salotos Mimoza
konservuotų šprotų aliejuje
virtų bulvių
svogūnėlio
virtos morkos
fermentinio sūrio
sviesto
kiaušinio
majonezo
Šprotus supjaustyti mažais gabalėliais, susmulkinti svogūną, sutarkuoti bulves, morkas, siek tiek sutarkuoti sūrio ir šaldyto sviesto, kiaušinį, visą tai užtepti majonezu.
Šprotų salotos Mimoza
konservuotų šprotų aliejuje
virtų bulvių
svogūnėlio
virtos morkos
fermentinio sūrio
sviesto
kiaušinio
majonezo
Šprotus supjaustyti mažais gabalėliais, susmulkinti svogūną, sutarkuoti bulves, morkas, siek tiek sutarkuoti sūrio ir šaldyto sviesto, kiaušinį, visą tai užtepti majonezu.
Aš labai mėgstu salotas,bet būtent paprastas ir neriebias.
Mylimiausios mano:
Pomidoras
Agurkas
Solotų labai arba kininis kopūstas
Galima dėt paprikų
Fetos sūris
Visas daržoves supjaustom,sumaišom.Tada supjaustom fetakį ir labai atsargei sumaišom.Viską užpilt su Aliejum ir citrinų sultim
O jei pirktinės salotos-dievinu Čili picerijoj esančias Salotas su kepta vištiena ir skrebučiais.
Mylimiausios mano:
Pomidoras
Agurkas
Solotų labai arba kininis kopūstas
Galima dėt paprikų
Fetos sūris
Visas daržoves supjaustom,sumaišom.Tada supjaustom fetakį ir labai atsargei sumaišom.Viską užpilt su Aliejum ir citrinų sultim
O jei pirktinės salotos-dievinu Čili picerijoj esančias Salotas su kepta vištiena ir skrebučiais.
Mano skaniausios salotos:
Pekino kopustas
Konservuoti kukuruzai
Pomidoras
Fermentinis suris
Virtas kumpis
Gruzduciai
Majonezas (lb tinka Helmans)
Cesnakas
(I sias salotas dedasi kiausinis, bet man skaniau be jo)
Pirmiausia i lekste dedamas supjaustytas kopustas, kubeliais pjaustytas kumpis, pomidoras, kukuruzai. Ant ju dedame majonezo pagal skoni, isspaudziame cesnako, apibarstome gruzduciais. Pabaigoje apibarstome per smulkia tarka sutarkuota suri.
Gruzducius darau pati-supjaustau kelias batono riekeles kubeliais ir juos paskrudinu orkaiteje 200 laipsniu temperaturoje.
Sias salotas darau atskirai kiekvienam i lekste ir neismaisau, nes tada gruzduciai neperslampa ir lieka traskus. SKANAUS!!!
Pekino kopustas
Konservuoti kukuruzai
Pomidoras
Fermentinis suris
Virtas kumpis
Gruzduciai
Majonezas (lb tinka Helmans)
Cesnakas
(I sias salotas dedasi kiausinis, bet man skaniau be jo)
Pirmiausia i lekste dedamas supjaustytas kopustas, kubeliais pjaustytas kumpis, pomidoras, kukuruzai. Ant ju dedame majonezo pagal skoni, isspaudziame cesnako, apibarstome gruzduciais. Pabaigoje apibarstome per smulkia tarka sutarkuota suri.
Gruzducius darau pati-supjaustau kelias batono riekeles kubeliais ir juos paskrudinu orkaiteje 200 laipsniu temperaturoje.
Sias salotas darau atskirai kiekvienam i lekste ir neismaisau, nes tada gruzduciai neperslampa ir lieka traskus. SKANAUS!!!
Neskaiciau visos temos, tad nezinau, gal jau buvo sita misraine:
Keptos duonos ir surio misraine
Kubeliais pakepinti juoda duona
Kubeliais supjaustyti fermentini suri
Susmulkinti kelias skilteles cesnako
Ideti majonezo ir viska ismaisyti
I misraine galima deti ir kubeliais pjaustyta obuoli.
Super skanu!
Papildyta:
Katex, kas tie gruzduciai?
Keptos duonos ir surio misraine
Kubeliais pakepinti juoda duona
Kubeliais supjaustyti fermentini suri
Susmulkinti kelias skilteles cesnako
Ideti majonezo ir viska ismaisyti
I misraine galima deti ir kubeliais pjaustyta obuoli.
Super skanu!
Papildyta:
QUOTE(katex @ 2010 01 06, 12:59)
Mano skaniausios salotos:
Pekino kopustas
Konservuoti kukuruzai
Pomidoras
Fermentinis suris
Virtas kumpis
Gruzduciai
Majonezas (lb tinka Helmans)
Cesnakas
(I sias salotas dedasi kiausinis, bet man skaniau be jo)
Pirmiausia i lekste dedamas supjaustytas kopustas, kubeliais pjaustytas kumpis, pomidoras, kukuruzai. Ant ju dedame majonezo pagal skoni, isspaudziame cesnako, apibarstome gruzduciais. Pabaigoje apibarstome per smulkia tarka sutarkuota suri.
Gruzducius darau pati-supjaustau kelias batono riekeles kubeliais ir juos paskrudinu orkaiteje 200 laipsniu temperaturoje.
Sias salotas darau atskirai kiekvienam i lekste ir neismaisau, nes tada gruzduciai neperslampa ir lieka traskus. SKANAUS!!!
Pekino kopustas
Konservuoti kukuruzai
Pomidoras
Fermentinis suris
Virtas kumpis
Gruzduciai
Majonezas (lb tinka Helmans)
Cesnakas
(I sias salotas dedasi kiausinis, bet man skaniau be jo)
Pirmiausia i lekste dedamas supjaustytas kopustas, kubeliais pjaustytas kumpis, pomidoras, kukuruzai. Ant ju dedame majonezo pagal skoni, isspaudziame cesnako, apibarstome gruzduciais. Pabaigoje apibarstome per smulkia tarka sutarkuota suri.
Gruzducius darau pati-supjaustau kelias batono riekeles kubeliais ir juos paskrudinu orkaiteje 200 laipsniu temperaturoje.
Sias salotas darau atskirai kiekvienam i lekste ir neismaisau, nes tada gruzduciai neperslampa ir lieka traskus. SKANAUS!!!
Katex, kas tie gruzduciai?
QUOTE(katex @ 2010 01 07, 17:17)
Recepte parasiau, kad tai supjaustyto batono kubeliai paskrudinti orkaiteje Juos gal kaip kitaip vadinate, cia gal mano mandras pavadinimas
Oi, atsiprasau, as tik ingridientus skubedama paskaiciau
Mano skoniui pacios skaniausios salotos:
Žalias agurkas, pjaustytas gabaliukais,
Pomidoras, supjaustytas gabaliukas,
Pjaustytos krabų lazdelės arba krabų mėsa,
krapai, svogūnų laiškai, druska, pipirai
majonezas.
Visko dedu "iš akies" todėl negaliu tikslaus kiekio parašyti
Žalias agurkas, pjaustytas gabaliukais,
Pomidoras, supjaustytas gabaliukas,
Pjaustytos krabų lazdelės arba krabų mėsa,
krapai, svogūnų laiškai, druska, pipirai
majonezas.
Visko dedu "iš akies" todėl negaliu tikslaus kiekio parašyti
Pasidalinsiu ir aš pora receptėlių atsiprašau, jei pasikartosiu, visų temų neskaičiau
Tuno salotos:
Į gilų indą dedam sluoksniais virtus ryžius, kubeliais supjaustytus pomidorus, paprikas, agurkus, konservuotus žirnelius, tuną ir viršuje sluoksnis majonezo (bet manyčiau galima ir be jo )
Dar man patinka tokios kalafijorų salotos:
Kalafijoras (reikėtų truputėlį apvirti arba bent apiplikyti, tada būna minkštesnis), krabų lazdelės, daug krapų ir majonezas.
Kalafijorą ir krabų lazdeles supjaustom gabaliukais, apibarstom krapais (manau tiktu ir kokie kiti žalumynai) ir užpilam majonezu (man skaniausia neriebiu, gaunasi labai gaivios salotos)
Skanaus, jei bandysit
Tuno salotos:
Į gilų indą dedam sluoksniais virtus ryžius, kubeliais supjaustytus pomidorus, paprikas, agurkus, konservuotus žirnelius, tuną ir viršuje sluoksnis majonezo (bet manyčiau galima ir be jo )
Dar man patinka tokios kalafijorų salotos:
Kalafijoras (reikėtų truputėlį apvirti arba bent apiplikyti, tada būna minkštesnis), krabų lazdelės, daug krapų ir majonezas.
Kalafijorą ir krabų lazdeles supjaustom gabaliukais, apibarstom krapais (manau tiktu ir kokie kiti žalumynai) ir užpilam majonezu (man skaniausia neriebiu, gaunasi labai gaivios salotos)
Skanaus, jei bandysit
Isduosiu as savo mociutes recepteli, kuris vis labiau uzkariauja mano skrandi ir vis dazniau dominuoja mano lekstej
virtos morkos (tarkim 5 vnt.)
poras(mazdaug 2cm baltos dalies)
marinuotas agurkas (1 vienetas)
majonezas, druska ,pipirai.
Viska supjaustome itin plonais griezineliais, agurko griezineliai mociutes misrainej net permatomi, paskaninam prieskoniais ir sumaisom su majonezu.
Yra keli niuansai - 1) morku nereiketu pervirti, nes plonai pjaustomos jos susitrins; 2) agurkas turetu buti tvirtas ir neperauges, kad nebutu labai vandeningas ir didelem seklom (kokie kartais pasitaiko vakuojant namie);
Be to tai puikus "kitoks/neiprastas" garnyras prie kepsnio
virtos morkos (tarkim 5 vnt.)
poras(mazdaug 2cm baltos dalies)
marinuotas agurkas (1 vienetas)
majonezas, druska ,pipirai.
Viska supjaustome itin plonais griezineliais, agurko griezineliai mociutes misrainej net permatomi, paskaninam prieskoniais ir sumaisom su majonezu.
Yra keli niuansai - 1) morku nereiketu pervirti, nes plonai pjaustomos jos susitrins; 2) agurkas turetu buti tvirtas ir neperauges, kad nebutu labai vandeningas ir didelem seklom (kokie kartais pasitaiko vakuojant namie);
Be to tai puikus "kitoks/neiprastas" garnyras prie kepsnio
Aisbergo salota, pomidoras, agurkas, paprika, salotu prieskoniai ir balzamiko actas