Norėčiau pasiūlyti A. Jagelavičiūtės mocarelos salotas su abrikosais:
mažų mocarelos rutulėlių;
juodųjų ir žaliųjų alyvuogių;
vyšninių pomidoriukų;
vytintų pomidorų;
čili pipiro;
konservuotų abrikosų;
salotų;
ciabatta bandelės;
česnako, citrinos sulčių, šviežio baziliko
Rankomis suplėšyti salotų lapus, pjauti vyšninius pomidoriukus pusiau, smulkiau pjaustyti vytintus pomidorus bei konservuotus abrikosus ir labai smulkiai šiek tiek čili pipiro. Visas šias daržoves ir alyvuoges berti į dubenį.
Padažą maišyti iš abrikosų sulčių, česnako ir aliejaus, likusio nuo vytintų pomidorų, įlašinti citrinos sulčių.
Pilti padažą ant daržovių ir lengvai išmaišyti. Salotas serviruoti lėkštėje su mocarelos rutulėliais bei skrudinta ciabatta ir bazilikais.
Mano salotose nėra juodųjų alyvuogių, bet to, jas valgėm su paskrudintu česnakiniu batonu
Žiedinio kopūsto ir krabų lazdelių mišrainė
Reikės:
žiedinio kopūsto
krabų lazdelių
2 skiltelių česnako
krapų
majonezo
Žiedinio kopūsto žiedelius atskiriame, kad būtų mažesni. Krabų lazdeles supjaustome kubeliais. Įspaudžiame porą skiltelių česnako, supjaustome krapų. Dedame majonezo ir viską sumaišome.
Skanaus!
Reikės:
žiedinio kopūsto
krabų lazdelių
2 skiltelių česnako
krapų
majonezo
Žiedinio kopūsto žiedelius atskiriame, kad būtų mažesni. Krabų lazdeles supjaustome kubeliais. Įspaudžiame porą skiltelių česnako, supjaustome krapų. Dedame majonezo ir viską sumaišome.
Skanaus!
QUOTE(Endži @ 2012 10 11, 19:22)
kaip tik panasias ruosiausi daryt tik su pomidoru ir cesnaku
man be galo skanios
Endži,ačiū,labai patiko žiedinių kopūstų ir krabų lazdeliųmišrainė
QUOTE(Tedžiukė @ 2012 10 12, 21:39)
Endži,ačiū,labai patiko žiedinių kopūstų ir krabų lazdeliųmišrainė
labai prasom, dziugiu, kad patiko, mes ja irgi labai megstam
Man siuo metu pacios skaniausios tuno salotos, tikra gaivuma. Nors receptu tuno salotoms yra ivairiu, bet man labiausiai patinka sios:
Ingredientai:
nedidele guze salotu
150 g konservuoto tuno aliejuje
1 didelio pomidoro
1 sviezio agurko
2 kiausiniu
keliu raugintu agurku
majonezo/garstyciu
druskos, pipiru misinio.
Suplesyti salotu lapus, supjaustyti gabaliukais sviezius pomidora ir agurka, raugintus agurkus, virtus kiausinius. Paprieskoniuoti, galima tiekti su majonezu ir siek tiek garstyciu, arba su citrinu sultimis ir alyvuogiu aliejum.
Skanaus
Ingredientai:
nedidele guze salotu
150 g konservuoto tuno aliejuje
1 didelio pomidoro
1 sviezio agurko
2 kiausiniu
keliu raugintu agurku
majonezo/garstyciu
druskos, pipiru misinio.
Suplesyti salotu lapus, supjaustyti gabaliukais sviezius pomidora ir agurka, raugintus agurkus, virtus kiausinius. Paprieskoniuoti, galima tiekti su majonezu ir siek tiek garstyciu, arba su citrinu sultimis ir alyvuogiu aliejum.
Skanaus
Dedu linką merginos, niekaip negalėjau iš ipad'o nukopijuoti nuotraukos linko, kad įkelt nuotrauką į forumą... Sorry
https://www.facebook...9...e=1
https://www.facebook...9...e=1
Avokadų ir krevečių salotos
Reikės:
Avokado;
Puse ilgavaisio gurko arba vieno mažo;
100-150 g šaldytų tigrinių krevečių;
pakepintų sezamo sėklų
citrinpipirių
viduržemio jūros prieskonių
Padažui:
citrinos sulčių;
garstyčių:
medaus;
česnako skiltelės
alyvuogių aliejaus
Agurką supjaustome kubeliais, avokadą taip pat. Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais ir 5 min duodame jom pasimarinuoti, galima ir ilgiau. Apkepame kelias min jas keptuvėje. Lekstėje išdeliojame agurkus ir avokadus, apšlakstome citrinos sultimis, kad avokadas nepajuoduotų, beriame ant jų apkepintas krevetes. Pakepiname sezamo sėklas. Sumaišome padažą,labai smulkiai supjaustome česnako skiltelę ir jį taip pat įdedame į padažą. Salotas pagardiname citrinpipiriais, apšlakstome padažu ir užberiame sezamo sėklų.
Skanaus!
Reikės:
Avokado;
Puse ilgavaisio gurko arba vieno mažo;
100-150 g šaldytų tigrinių krevečių;
pakepintų sezamo sėklų
citrinpipirių
viduržemio jūros prieskonių
Padažui:
citrinos sulčių;
garstyčių:
medaus;
česnako skiltelės
alyvuogių aliejaus
Agurką supjaustome kubeliais, avokadą taip pat. Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais ir 5 min duodame jom pasimarinuoti, galima ir ilgiau. Apkepame kelias min jas keptuvėje. Lekstėje išdeliojame agurkus ir avokadus, apšlakstome citrinos sultimis, kad avokadas nepajuoduotų, beriame ant jų apkepintas krevetes. Pakepiname sezamo sėklas. Sumaišome padažą,labai smulkiai supjaustome česnako skiltelę ir jį taip pat įdedame į padažą. Salotas pagardiname citrinpipiriais, apšlakstome padažu ir užberiame sezamo sėklų.
Skanaus!
Salotos "Rudenelis"
Labai lengvos valgome kone kasdien - morkos, daikonai, antaniniai obuoliai, druska, cesnakelis, majonezas. Darzoves per burokine tarka tarkuojame, cesnakeli smulkiai supjaustom, iddedame majonezo. Viska darome is akies ir ragaujame, mano tirimetis kerta ne sakute, o saukstais. Net nuotraukos nespeju padaryti.... nes salotos jau pilve buna. Skanaus
Labai lengvos valgome kone kasdien - morkos, daikonai, antaniniai obuoliai, druska, cesnakelis, majonezas. Darzoves per burokine tarka tarkuojame, cesnakeli smulkiai supjaustom, iddedame majonezo. Viska darome is akies ir ragaujame, mano tirimetis kerta ne sakute, o saukstais. Net nuotraukos nespeju padaryti.... nes salotos jau pilve buna. Skanaus
QUOTE(georgiana @ 2012 10 30, 16:38)
O kokio skonio tas daikonas?
QUOTE(editav @ 2012 10 30, 16:43)
O kokio skonio tas daikonas?
I ridikelius skonis panasus.