QUOTE(fuksė @ 2012 06 09, 20:28)
Sveikos, ieskau ,,aprobuoto" korejietisku morku salotu recepto, aciu.
Išbandytos ne vieną kartą:
KORĖJIETIŠKOS MORKOS
1 kg morkų,
1 svogūnas,
3-4 skiltelės česnako,
aliejaus,
2-4 šaukštai acto (priklausomai nuo stiprumo- jeigu acto rūgštis, tai mažiau),
2 šaukštai druskos,
1 šaukštas cukraus,
1,5 šaukštelio maltos kalendos,
0,5 šaukštelio aitriosios paprikos,
juodųjų pipirų.
Morkas supjaustyti šiaudeliais, sudėti druską, lengvai pamaišyti ir palikti apie 30 min. Po to gerai nuspausti, sultis išpilti. Paragauti, jeigu persūdom - perplauti vandeniu.
Dėti cukrų, pamaišyti, po to actą. Svogūną susmulkinti ir apkepinti aliejuje. Kai pagels, svogūną išgriebti ir išmesti. Ant morkų į vieną krūvelę suberti papriką ir kalendą, ant prieskonių viršaus užpilti aliejų iš keptuvės. Išmaišyti, sudėti sutrintą česnaką, išmaišyti ir laikyti šaldytuve keletą valandų, arba per naktį.