Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(rubinute @ 2012 01 03, 08:24)
SVeikutes !

Vakar dariausi megsatmas salotas!!!! pasidaro per 5 min , o skonis bent jau man nerialus  blush2.gif

reikes :

Salieru (kai buna pirkt supakuoti , tai visa sita sunaudoju per du kartus )
obuoliukai
konservuoti kukuruzai
majonezas
viska supjautyt panasaus dydzio suberti i dubenely viska ir ideti siektiek majonezo, neperkrauti smile.gif

Skanaus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

thumbup.gif
mes darom panasiai, bet nevisai taip
dedam saliera, svoguna, lydyta suri, obuoliukus ir kumpiuko pasaka kaip skanu ir gaivu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif As per naujuosius valgiau labai skanias ir gaivias salotas siulau pameginti

Marinuoti karnisonai(Maziukai agurkiukai)
Marinuoti pievagrybiai
Karaliskos pupeles
Ozkos suris
Majonezas

Karnisonai perpuse supjaustomi, pievagrybiai jei nedideli tai pat perpuse perpjaunami , suris kubeliais, iberiamos pupeles, sumaisoma viskas su majonezu.Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(vietine1986 @ 2012 01 04, 23:55)
Sveikos 4u.gif As per naujuosius valgiau labai skanias ir gaivias salotas siulau pameginti

Marinuoti karnisonai(Maziukai agurkiukai)
Marinuoti pievagrybiai
Karaliskos pupeles
Ozkos suris
Majonezas

Karnisonai perpuse supjaustomi,  pievagrybiai jei nedideli tai  pat perpuse perpjaunami , suris kubeliais,  iberiamos pupeles, sumaisoma viskas su majonezu.Skanaus!!!

idomu reikes isbandyti 4u.gif
Atsakyti
Agurkas (ilgas) , juodosios alyvuogės (apie 200 g), paprikos (labai neblogas vaizdelis bus, jeigu viena paprika bus raudona, kita geltona), ICEBERG salotos (viena salota), saulėgrąžos, sezamai, moliūgų sėklos, sėlėnų šiek tiek, riešutų aliejus ir tunas aliejuje (į salotas dedamas tiek tunas, tiek aliejus, kuriame jis buvo). Viską darau "savom" proporcijom, tai neatkartosiu tiksliai. Viską reikia supjaustyti ir sumaišyti, man šios salotos yra labai gaivios ir skanios.
Atsakyti
mano megstamiausios, lengvai pagaminamos salotos:

pakepintos morkos
marinuoti pievagrybiai ar kt.grybai
koncervuotos pupeles
druskyte
aliejus rba majonezas

Atsakyti
http://www_neringa-b...mozzarella.html

isbandziau salotas pagal si receptuka, rekomenduoju wub.gif mmmm... sudorojus didziausia lekste norisi dar smile.gif darydavau kazka panasaus, bet nedejau mocarelos, tai vat ir truko kazko smile.gif tiesa dar juoduju alyvuogiu imeciau, labai jau megstu jas.

ir padaza dariau siek tiek kitoki: alyvuogiu aliejus, medus, citrina, garstycios.
Atsakyti
Kuom galima būtų pakeisti majonezą? Čia kur gyvenu nėra skanaus majonezo o taip norėtūsi pasidaryti baltos mišrainės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 01 12, 13:35)
Kuom galima būtų pakeisti majonezą? Čia kur gyvenu nėra skanaus majonezo o taip norėtūsi pasidaryti baltos mišrainės. smile.gif

gal grietine g.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 01 12, 13:35)
Kuom galima būtų pakeisti majonezą? Čia kur gyvenu nėra skanaus majonezo o taip norėtūsi pasidaryti baltos mišrainės. smile.gif


jeigu virtuvėj netingit/nebijot sukiotis, pasigaminkit jo pati, yra gan paprastų receptų mirksiukas.gif


Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 01 12, 13:35)
Kuom galima būtų pakeisti majonezą? Čia kur gyvenu nėra skanaus majonezo o taip norėtūsi pasidaryti baltos mišrainės. smile.gif


Pasidaryti namini majoneza,nes jo niekuo nepakeisi,bandziau su grietine man neskanu.

Imetu recepteli,visai toks neblogas(is interneto),siaip pilna receptu internete kaip galima pasidaryt namini majoneza.

Naminis majonezas

2 trynių (arba vieno viso kiaušinio. arba vieno trynio, jei gaminsite mažesnį kiekį majonezo)
1-3 stiklinių aliejaus (jei patinka majonezas su alyvų aliejumi, negaminkite naminio majonezo iš gryno alyvuogių aliejaus, nes bus kartus. Geriau alyvuogių aliejų maišyti su paprastu saulėgrąžų aliejum ar pan.)
šaukštelio acto
šaukštelio garstyčių (nėra būtina, bet skaniau)
druskos
kitų prieskonių, jei mėgstat. Pvz., krapų
O toliau - plakam plakam plakam!!!
Pats svarbiausias dalykas - aliejų pilti plona srovele ir po truputį. Taip pamažu plakdami sudėkit druską, actą, supilkit aliejų, sudėkit garstyčias smile.gif
Aliejaus pilkit tol, kol gausite majonezą reikiamos konsistencijos. Jei norit tirštesnio, pilkit mažiau, o jei skystesnio, pilkit daugiau majonezo smile.gif
P.S Pabandžiau majonezą daryti iš viso kiaušinio, neatskiriant trynio. Ir puikiai viskas gavosi! Vien su tryniu majonezas skiriasi nuo majonezo su pilnu kiaušiniu. Su pilnu kiaušiniu majonezas švelnesnio skonio, ne toks tirštas, tad mažiau reikia pilt aliejaus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(lineva @ 2012 01 03, 12:28)
thumbup.gif
mes darom panasiai, bet nevisai taip
dedam saliera, svoguna, lydyta suri, obuoliukus ir kumpiuko pasaka kaip skanu ir gaivu thumbup.gif


o aš darau tokias:
apelsinas supjaustytas kubeliais
saliero stiebai
obuolys
majonezas arba natūralus jogurtas

Kartais dar idedu džiovintų slyvų ar razinų.
Mums tai labai thumbup.gif
Atsakyti
siandien dariau pagal Neringos saltou recepta sita
siltos vistienos salotos tik as nedejau avokado ir svoguno, bet manau skonis nuo to gal nenukentejo ax.gif
Atsakyti