Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

o man labai skanu:
žiedinis kopūstas
konservuoti ananasai
kumpinė dešra thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Vieniems salotos yra rimtų rimčiausias maistas.. aš gi jas valgau šalia kito rimto maisto kaip garnyrą smile.gif (mano rimto maisto receptas čia).. Kiekvienam savo smile.gif
Šios salotos labai greit pagaminamos. Ir labai skanios. Man skaniau kai viskas labai smulkiai supjaustyta (primena rytietiškus kraštus), bet šį kartą paskubėjau.. Taigi, raitomės rankoves ir gerai nuplauname pomidorus, agurką, raudonąją papriką, daug petražolių ir rukolos (gražgarsčių) ar kitų salotų lapus, svogūną (aš salotoms naudoju mėlynąjį) nulupam. Viską smulkiai arba stambiai supjaustome. Beriam druskos ir pipirų. Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu ir išbrinkusį įmaišome į salotas. Užpilui sumaišome pusės citrinos sultis su šaukšteliu garstyčių ir šaukštu medaus. Vis maišydami pamažu pilam aliejų. Pilam ant salotų ir vaišinamės.
Kas su riekele ciabattos.. Kas su mėsos gabalu.. Skanaus smile.gif
Atsakyti
user posted image

gurmaniskai skanios bet muzikiskai socios salotos smile.gif
pagrindas:
salotos (iceberg, lapai, pamasytos su rukola, spinatai- kaip ir kas patinka)
sviezi pievagrybiai
pomidorai
svogunas
kapareliai
vegeta natur - mišinukas salotoms

Papildomi ingredientai:
virtas kiausinis
avokadas
dziugo suris

pagardas:
A) skrudinta sonine
B)kepta vistiena
C) anciuviai
D)tunas
E)galima nedet nieko, nes ir taip sotu ir skanu

Padazas:
A)helmans, natura arba lietuviski riebesni majonezai (bet nepermaisyti, tik uzdeti paserviravus lekstej)
cool.gif balzamico actas + alyvuogiu aliejus

Visas easy: patinkanciom proporcijom dedami pagrindiniai ingredientai, as visada dedu ir virta kiausini, bet pacioje pabaigoje, jei nepasigaili pinigu imetu ir pora avokadu, kaparelius dievinu, bet kartais nebuna, tad keiciu tais mazais rugsciais agurkeliais ar bet kuo rugsciu smile.gif ir visada visada dedu tarkuota suri, renkuosi dziuga nes kitu permezanu musu kaime nera smile.gif)

pagardo pasirinkimas priklauso nuo to, kas valgys ir ka turiu saldytuve, kai vyrus maitinu tai kartais dedu ir vistienus ir skrudinta sonine pabarstau smile.gif

padaza mano seimoj megsta maisyta - is pradziu apsislaksto balzamiku ir laseliu aliejaus, bet veliau isimeta ir majonezo.
Atsakyti
paskutiniosios tikrai gardžiai atrodo ir aprašytos "skaniai" smile.gif o kas to prieskonių mišinio sudėtyje? bandysiu pasigaminti, bet nemėgstu patiekalo sugadinti nemėgstamais prieskoniais - tada tik jų kvapą jaučių ir negaliu valgyti
Atsakyti
QUOTE(iewukas37 @ 2011 07 04, 19:45)
Keptos duonos su pupelėmis salotos

Ingredientai:
Balta duona, kepta, 100 gramų
Fermentinis sūris, 100 gramų
Pupelės, virtos, 150 gramų
Obuoliai, 1 vienetas
Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Majonezas, truputį

Gaminimas:
Duoną, sūrį, obuolį supjaustykite kubeliais. Česnaką susmulkinkite.  virtas pupeles. Pasūdykite, užpilkite šiek  majonezo ir pamaišykite. Skanaus!

Tikras skanumėlis smile.gif

Vakar gaminau šitas, tai šiandien tik prisiminimas liko lotuliukas.gif nors dariau dviguba norma, jos labai labai skanios, šiek tiek abejojau dėl obuolio, bet jis ten puikiai tiko ir aš dėjau juodą duoną, tiesiog nuostabu, 10 balų 4u.gif
Atsakyti
labai greitai pagaminamos salotos, ne kasdieniško skonio būtent dėl ožkos sūrio. taigi pasipjaustom pekino kopūsto ar kokių salotyčių pasiplėšom, pomidorų skiltelėm, ožkos sūrio, alyvuogių aliejaus šlakelį ir vegeta natur prieskoniukais kvepiančiais apibarstau, kurie skirti salotoms.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zemiete @ 2011 11 27, 16:54)
labai greitai pagaminamos salotos, ne kasdieniško skonio būtent dėl ožkos sūrio. taigi pasipjaustom pekino kopūsto ar kokių salotyčių pasiplėšom, pomidorų skiltelėm, ožkos sūrio, alyvuogių aliejaus šlakelį ir vegeta natur prieskoniukais kvepiančiais apibarstau, kurie skirti salotoms.
user posted image

Gal vegetos nenaudočiau wink.gif Pipiriukų arba baziliko wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Neseniai ragavau salotos su tunu,alyvuogiais,ozkos surio,daug zalumynu ir nesupratau koks buvo uzpilas,ar tai majonezo ir ketciupo,ar vietoj majonezo-jogurtas g.gif Zodziu uzpilas ruzavai persikines spalvos smile.gif
Gal kas gali pasidalinti receptuko to uzpilu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanita: 30 lapkričio 2011 - 10:29
Lukštentos saulėgrąžos (pakepintos);
Agurkas (žalias);
Poras;
Krabų lazdelės;
Majonezas;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Atsakyti
rekomenduokit kokius skanius salotų prieskonių mišinukus naudojat? bandžiau naudoti atskirus, bet vis pro šalį prašaunu maišydama, tai pasilieku prie mišinukų, druskos ir pipirų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2011 12 02, 09:13)
rekomenduokit kokius skanius salotų prieskonių mišinukus naudojat? bandžiau naudoti atskirus, bet vis pro šalį prašaunu maišydama, tai pasilieku prie mišinukų, druskos ir pipirų smile.gif

Persiladas (Santa Maria) ir visokios zoleles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2011 12 02, 15:25)
labai geros saloteles  smile.gif  man patiko  thumbup.gif

susigundziau ir as, ryt darysiu 4u.gif
Atsakyti