0.5 karsto rukymo skumbres
2 kietai virti kiausiniai
1 nedidele galvute svoguno
megiamo majonezo (as naudojau Kedainiu)
marinatui: truputi pipiru, druskos, cuktraus
pora saukstu acto ir keturi saukstai vandens
svoguna smulkiai supjaustom ir uzpilam paruostu marinatu. pusvalanduka lai pasimarinuoja
susmulkinam zuvi, kiausinius, suberiam pamarinuotus svoguniukus (nupylus skysti) ir idejus majonezo ismaisom.
Skanu su skrudinta balta duona ar batonu
Spinatu salotos su kiauliena
Reikes:
50 g mazu spinatu
100 g pomidoru
50 g braskiu
25 g geltonosios paprikos
Kiaulienos nugarines griezinelio
Citrinos sulciu pagal skoni
Druskos
Pipiru
Megstamu zoleliu misinio
Reikes:
50 g mazu spinatu
100 g pomidoru
50 g braskiu
25 g geltonosios paprikos
Kiaulienos nugarines griezinelio
Citrinos sulciu pagal skoni
Druskos
Pipiru
Megstamu zoleliu misinio
Kiaulienos nugarines griezineli istrinti druska, pipirais, megstamu zoleliu misiniu. Deti i orkaite ant groteliu ir kepti 30 min. 175 C ikaitintoje orkaiteje. Nuplauti darzoves ir braskes. I lekste sudti spinatus. Pomidorus ir paprika supjaustyti ir pasalinti visas seklytes. Deti viska ant spinatu, supjaustyti braskes ir isdelioti ant salotu. Iskepusia kiauliena supjaustyti juostelemis ir deti ant salotu. Viska apslakstyti citrinos sultimis. Skanaus!
Salotos labai gaivios ir sultingos. Puikiai tarpusavyje dera visi produktai.
Niekada nieko nesu dariusi iš kalafijorų. Ar juos prieš dedant į kokias salotas ar mišrainę reikia apvirti?
QUOTE(Aruša @ 2011 08 24, 17:54)
Niekada nieko nesu dariusi iš kalafijorų. Ar juos prieš dedant į kokias salotas ar mišrainę reikia apvirti?
As paverdu,bet trumpai nuo 5-10min.
QUOTE(Aruša @ 2011 08 24, 16:54)
Niekada nieko nesu dariusi iš kalafijorų. Ar juos prieš dedant į kokias salotas ar mišrainę reikia apvirti?
aš tai neverdu, man labai skanu kai kieti ir traškūs bet čia kiekvienai pagal skonį, galima pabandyti vieną kartą vienaip, kitą kartą kitaip, ir nustatysite kaip jums asmeniškai skaniau
LABUKAS
greit ir pikantiskai
1-indelis marinuotu salieru.
1-indelis ananasu marinuotu(kubeliais)
2-pak-ryziu-virti
300gr -vistienos krutineles(issikepti su prieskoniukais kubeliais)
visa tai susluoksniuoti....pvz ryziai,vistiena,salierai,ananasai
pagardinti pipirais tik...ir ant virsaus majonezo!!!
greit ir skanu
greit ir pikantiskai
1-indelis marinuotu salieru.
1-indelis ananasu marinuotu(kubeliais)
2-pak-ryziu-virti
300gr -vistienos krutineles(issikepti su prieskoniukais kubeliais)
visa tai susluoksniuoti....pvz ryziai,vistiena,salierai,ananasai
pagardinti pipirais tik...ir ant virsaus majonezo!!!
greit ir skanu
QUOTE(Aruša @ 2011 08 24, 16:54)
Niekada nieko nesu dariusi iš kalafijorų. Ar juos prieš dedant į kokias salotas ar mišrainę reikia apvirti?
Aš salotose juos mėgstu traškesnius, todėl neapverdu. Bet nuskabius norimo dydžio gabaliukais, užpilu verdančiu vandeniu ir taip palaikau apie 5min.
parekomenduokit skanias salotas su virta mėsa - turiu gabalą virto kiaulienos kumpio
QUOTE(žemuogienė @ 2011 08 30, 17:59)
parekomenduokit skanias salotas su virta mėsa - turiu gabalą virto kiaulienos kumpio
Jei nuo kažkokio kito patiekalo atlieka virtos vištienos ar kokios kitos mėsos, gaminu salotas iš to, ką randu šaldytuve Dažniausiai tai būna: Iceberg salotos, pomidorai, agurkai (su virta mėsa geriau naudoti marinuotus- intensyvesnis skonis), juodos alyvuogės, kartais ir svogūnas (violetinis, nes švelnesnis), viską maišau su kokiu nors majoneziniu padažu (tūkstančio salų, jogurtiniu ar tiesiog paprastu majonezu)
QUOTE(žemuogienė @ 2011 08 30, 18:59)
parekomenduokit skanias salotas su virta mėsa - turiu gabalą virto kiaulienos kumpio
Šiaudeliais pjaustyta mėsa, šiaudeliais pjaustytos morkos ir taip pat agurkai. Ant viršaus šiek tiek sezamo sėklų ir užpilti viską saldžiarūgščiu padažu (soja, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, cukrus). Kinų salotos
ačiū labai
Variacijos su darzovem:
1.Pomidorai,agurkai (sviezi),pekino kopustas,pievagrybiai.
2.Pomidorai,agurkai,Capresi grietineles suris.
Abieju variantu uzpilui tas pats :5 saukstai alyvuogiu aliejaus,1 saukstas baltojo vyno acto,1 saukstelis garstyciu,1 saukstelis medaus,ziupsnelis druskos.
1.Pomidorai,agurkai (sviezi),pekino kopustas,pievagrybiai.
2.Pomidorai,agurkai,Capresi grietineles suris.
Abieju variantu uzpilui tas pats :5 saukstai alyvuogiu aliejaus,1 saukstas baltojo vyno acto,1 saukstelis garstyciu,1 saukstelis medaus,ziupsnelis druskos.