Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(fragila @ 2010 02 05, 08:13)
Gaivios salotos:
Pekino kopustas, lasisa, greifruktas, majonezo padazas.

good.gif

QUOTE(cafe del mar @ 2010 02 25, 17:16)
Šian vakarienei gaminausi avokado salotas
Vienai porcijai saloų pagaminti reikės:

1/2 mažo avokado ,

1/2Raudonojo greipfruto,

50 g rūkytos lašišos,

50g. Salotų lapų (naudojau Iceberg salotas).

Padažui: sumaišome po arbatinį šaukštelį medaus, garstyčių, sojų padažo ir balzamiko acto.

Gaminame: Viską sudedame į lėkštę ir užpilame padažu.Skanaus.
user posted image

Rytoj bandysiu, atrodo labai skaniai. bigsmile.gif
Atsakyti
Šiandien dariau salotas, išėjo labai skanios, tai nusprendžiau pasidalinti su jumis smile.gif Nežinau, gal jau temoje buvo tokios, tai nepykit labai jei pasikartosiu biggrin.gif

Dėjau Iceberg salotos (plėšytos gabaliukais), pomidorų, avokado, keptos lašišos (kepta lašišos file, supjaustyta maždaug kąsnio dydžio gabaliukais), juodų alyvuogių. Užpilui- medus (ištirpdžiau, kad lengviau maišytųsi), balto vyno actas, šaukštelis šviesių garstyčių, alyvuogių aliejus.

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 09, 14:44)
Mergaitės,nebeatsimenu salotų sudėti,labai gaivios gaunasi.pomodoras,agurkas,salotos,paprika,alyvuogės ir kažkoks sūris,gal kas tikslesnį receptą.Ačiū

Tikrai, kad išvardinai beveik visus Graikiškų salotų ingridientus smile.gif Aš dar dedu mėlynų (ar reikia sakyti violetinių?) svogūnų, pjaustytų žiedais. Tas sūris, kaip jau ir minėjo, yra Feta. Ir užpilu padažu, sumaišytu iš alyvuogių aliejaus, balzamiko acto (santykis 3:1), druskos, cukraus- viska plaku tol, kol gaunasi tiršta vienalytė masė. Pačios mėgstamiausios mano salotos rolleyes.gif

QUOTE(Olivia. @ 2011 06 12, 15:36)
Labai skanios , gaivios, vasariskos salotos: vistienos krutineles gabaliukai, ananaso konservuoto gabaliukai, kukuruzai, agurkas  ir viska sumaisom su majonezu. super skanu thumbup.gif

Labai skaniai skamba, būtinai išbandysiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, salotų mėgėjos mirksiukas.gif .
Labai gardžios yra šios itališkos salotos:

-Pekino kopūstas arba ledkalnio salota (čia jau pagal skonį),
-3 pomidorai,
-indelis juodųjų alyvuogių,
-200 g sūrio emmental (toks skylėtas),
-1 nemažas svogūnas arba poras.

Pomidorus ir sūrį supjaustome kubeliais, alyvuoges-riekelėmis, svogūną-žiedeliais.
Užpilas: pusė stiklinės alyvų aliejaus, vienos citrinos arba vieno laimo sultys, žiupsnelis druskos, šiiek tiek maltų pipiriukų ir nubrauktas valgomasis šaukštas cukraus.

Šiaip šitos šalotos kažkiek primena mano laaabaiii wub.gif mėgstamas graikiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avatarė2011: 16 birželio 2011 - 15:14
SKANIOS LABAI SALOTOS

2-3morkas sutarkuojam burokine tarka,
1 didesni svoguniuka supjaustom pusziedziais
pakepam keptuvej.Neperkepti,turi buti truputi nedakepusios.
Maza cukinija supjaustom zieddeliai,arba pusiedziais,jeigu didesne
pakepam keptuvej su labai,labai nedaug aliejaus.
Vistos kepeneles isverdam (8-10 min.),supjaustom juostelem,
I lekste dedam morkas su svogunais,ant virsaus,cukinija ir kepeneles
Uzdedam majonezo.As pamaisau su jogurtu naturaliu,neriebiu(man skaniau)
pabarstom druska,pipirais
Skanu ir siltos ir saltos!! smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Noriu ir aš pasidalinti savo salotomis. ax.gif Valgiau viename jubiliejuje ir tas žmogeliukas jas pavadino "Ukrainietiškomis" (nors man Ukraina net nekvepia biggrin.gif )

1 indelis konservuotų pjaustytų ananasų
200 g karštai rūkytos kiaulienos filė (kumpio)
3 virti kiaušiniai
1 šž. agurkas
200 g fermentinio sūrio
1 granato vaisius
majonezas
šž. krapai

Į lėkštę ar dubenį sudėti sluoksniais: ananasų gabalėlius, šiaudeliais pjaustytą kiaulieną, sutarkuotus kiaušinius, agurką šiaudeliais, stambiai sutarkuotą sūrį. Viską užpilti majonezu ir ant viršaus sudėti išaižytas granato uogeles. Viršų papuošti krapų šakelėmis.
Į lėkštę dėti pasemiant visus sluoksnius. Skanaus! 4u.gif smile.gif
Atsakyti
siandien sumakalavau labai neblogas salotas:
ziedinis kopustas(kalafijoras) smulkintas
graikisku riesutu
siaudeliais pjaustytos morkos
krabu lazdeles
fermentinis suris
majonezas

ps. manau kad butu dar labai skanu ideti kokiu svogunu laisku ar krapu bei petrazoliu
Atsakyti
Diena laba,

Mano megstamiausios salotos, kai norisi kazko skaniai saldziai ir pikantiskai:
arbuzas
fetos suris
citrinos sultys
metu lapeliai
bazilikas

Supjaustom gabaliukais feta, arbza, isrenkam seklytes.viska sumaisom, sudedam smulkintos metos lapukus ir isspaudziam citrinos sulciu.

Gaivu ir labai skanu!
Atsakyti
Keptos duonos su pupelėmis salotos

Ingredientai:
Balta duona, kepta, 100 gramų
Fermentinis sūris, 100 gramų
Pupelės, virtos, 150 gramų
Obuoliai, 1 vienetas
Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Majonezas, truputį

Gaminimas:
Duoną, sūrį, obuolį supjaustykite kubeliais. Česnaką susmulkinkite. virtas pupeles. Pasūdykite, užpilkite šiek majonezo ir pamaišykite. Skanaus!

Tikras skanumėlis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2011 05 18, 12:42)
isbandziau siandien, labai patiko  thumbup.gif

o prieskonių kokių nors dėjote? Druskos ? blush2.gif
Atsakyti
Salotos su desryte wub.gif
Aisbergo salota
paprika
pomidoras
virtas kiausinis
plonai pjaustyta desra (pirtine,kur jau supjaustyta biggrin.gif
Padzas: majonezas +naturalus jogurtas
druska
pipirai

Viska sluoksniuojam,uzpilam padazu.skanaus 4u.gif
Atsakyti
man asmeniskai nerealios salotos:ant gilesnes lekstes dugno pjaustom salotu,klojam pjaustitus porus ant ju,trecias sluoksnis suris siaudeliais, ketvirtas-file pjaustyta
siaudeliais ir pabaigoje HELMANS majonezu apklojam, galima pagrazint pjaustytu pomidoru...
man asmeniskai su siuo majonezu skaniausia, galima ir keptos duonos sluoksniuot(irgi patiko),apibarstyti pipiriukais....cia jau kaip kas megsta, o kas nevartoja majonezo, manau ras kuo pakeist ji...
salotytes nemaisomos lekstej
Atsakyti
QUOTE(dzordze29 @ 2011 08 05, 16:01)
man asmeniskai nerealios salotos:ant gilesnes lekstes dugno pjaustom salotu,klojam pjaustitus porus ant ju,trecias sluoksnis suris siaudeliais, ketvirtas-file pjaustyta
siaudeliais
ir pabaigoje HELMANS majonezu apklojam, galima pagrazint pjaustytu pomidoru...
man asmeniskai su siuo majonezu skaniausia, galima ir keptos duonos sluoksniuot(irgi patiko),apibarstyti pipiriukais....cia jau kaip kas megsta, o kas nevartoja majonezo, manau ras kuo pakeist ji...
salotytes nemaisomos lekstej

kokia file?
Atsakyti