QUOTE(pašnekutė @ 2011 04 11, 10:21)
Labas rytelis,
už lango pavasaris, dygsta žolytės ir mano organizmas užsimanė "pasiganyti"
Žinau, kad žmonės daro salotytes su šviežiai pradygusių pienių lapeliais, žliugėmis, dilgėlėmis ir pan. Dar niekad gyvenime tokių norų neturėjau, bet šiemet... Tai ir receptukų neprikaupiau
Gal kas pasidalinsit, kas gaminat
(ta prasme, receptu, ne pačiomis salotomis
)
Ačiū ir šviesaus pavasario
Va va, ir aš laukiu kada pasirodys visi tie augaliukai - geriausi pavasario vitaminai.
Mes tiesiog vietoj įprastinių salotų lapų ar kartu dar įpjaustom pienių lapų, dilgėlių lapelių, garšvų, kelis pienių žiedus. Net gi draugė šaltibarščius darydama įpjausto visokių pievoje rastų lapelių
Aš tokias radau:
Žaliosios salotos
Žliūgė, dilgelės, garšva, pienių lapai, ridikėlių lapai, pipirinė, agurklė, rūgštynės (arba kiškio kopūstai), svogūnų laiškai, grietinė arba aliejus, prieskoniai.
Supjaustyti po sauja visų minėtųjų žalumynų, užpilti aliejumi arba grietine, pridėti mėgstamų prieskonių. Galima įlašinti citrinos sulčių. Žalumynų proporcijos gali būti įvairios, pagal kiekvieno skonį.