Sveikos
Atnesu be galo paprastas, visu gerai zinomas krabu lazdeliu salotas:
Produktai:
Apie 200-250 g. ryžių
300 g. krabų lazdelių
3 kietai virti kiaušiniai
pusė agurko
2 dideli pomidorai
1 indelis konservuotų kukurūzų
druska, pipirai
majonezas
Eiga: išvirti ryžius ir atvėsinti. Supjaustyti visus produktus skirtus salotoms, paskaninti druska, pipirais. Prieš maišant majonezu, įpjaustyti pomidorus.
Skanaus
Neseniai vienam vakarely valgiau tokias salotas: aisberg salota suplesyta, ant jos uzbarstyta keptu vistienos kepeneliu, raudonos vynuoges (perpjautos per puse), didziosios spanguoles (perpjautos per puse) ir uzpilta padazu. Kokiu tiksliai nepasakysiu, bet manau aliejus, citrinos sultys, gal koks actas Labai gaivios salotos neturejau galimybes paklausti tikslaus recepto, galkas zinot uzpila, tai patikslinkit
QUOTE(*Keila* @ 2011 01 31, 22:36)
Sveikos
Atnesu be galo paprastas, visu gerai zinomas krabu lazdeliu salotas:
Produktai:
Apie 200-250 g. ryžių
300 g. krabų lazdelių
3 kietai virti kiaušiniai
pusė agurko
2 dideli pomidorai
1 indelis konservuotų kukurūzų
druska, pipirai
majonezas
Eiga: išvirti ryžius ir atvėsinti. Supjaustyti visus produktus skirtus salotoms, paskaninti druska, pipirais. Prieš maišant majonezu, įpjaustyti pomidorus.
Skanaus
Atnesu be galo paprastas, visu gerai zinomas krabu lazdeliu salotas:
Produktai:
Apie 200-250 g. ryžių
300 g. krabų lazdelių
3 kietai virti kiaušiniai
pusė agurko
2 dideli pomidorai
1 indelis konservuotų kukurūzų
druska, pipirai
majonezas
Eiga: išvirti ryžius ir atvėsinti. Supjaustyti visus produktus skirtus salotoms, paskaninti druska, pipirais. Prieš maišant majonezu, įpjaustyti pomidorus.
Skanaus
As irgi taip gaminu,tik nededu pomidoro.Naudoju "snieginio krabo" mesa ir butinai maisau tik su karstais ryziais.Taip viskas geriau isigeria
Papildyta:
Neseniai dariausi l.paprastas salotas.Virtos atvesintos kiaulienos gabaliukas,pomidoro,agurko,pekino kopusto.Viska pabarstyti druska,juod.pipirais ir sumaisyti su majonezu
QUOTE(due drops @ 2011 02 02, 10:47)
As irgi taip gaminu,tik nededu pomidoro.Naudoju "snieginio krabo" mesa ir butinai maisau tik su karstais ryziais.Taip viskas geriau isigeria
Papildyta:
Neseniai dariausi l.paprastas salotas.Virtos atvesintos kiaulienos gabaliukas,pomidoro,agurko,pekino kopusto.Viska pabarstyti druska,juod.pipirais ir sumaisyti su majonezu
Papildyta:
Neseniai dariausi l.paprastas salotas.Virtos atvesintos kiaulienos gabaliukas,pomidoro,agurko,pekino kopusto.Viska pabarstyti druska,juod.pipirais ir sumaisyti su majonezu
As pomidora dedu del gaivumo . Niekada nesu dariusi su karstais ryziais. Tai ant karstu ryziu viska supjaustyti, ismaisyti majonezu ir atvesinti?
Reiktu pabandyti taip padaryti. (as kitokias salotas darau taip karstas, veliau ikelsiu recepta)
O del tavo recepto - tinka bet koks kiaulienos gabaliukas?
QUOTE(*Keila* @ 2011 02 02, 12:32)
As pomidora dedu del gaivumo . Niekada nesu dariusi su karstais ryziais. Tai ant karstu ryziu viska supjaustyti, ismaisyti majonezu ir atvesinti?
Reiktu pabandyti taip padaryti. (as kitokias salotas darau taip karstas, veliau ikelsiu recepta)
O del tavo recepto - tinka bet koks kiaulienos gabaliukas?
Reiktu pabandyti taip padaryti. (as kitokias salotas darau taip karstas, veliau ikelsiu recepta)
O del tavo recepto - tinka bet koks kiaulienos gabaliukas?
As kol verda ryziai viska susipjaustau.Tada uzpilu karstus ryzius,ismaisau su supjaustytais produktais,tada dedu majoneza ir dar karta permaisau (as i visas salotas su ryziais dedu karstus)..
Tinka bet koks,as tik ziuriu,kad lasinio butu kuo maziau
Šparagų, kedro riešutų ir avokadų salotos
Reikės :
2 galingoms porcijoms:
* 4 gerai prinokusių vidutinio dydžio avokadų
* 400 gr šaldytų šparagų ( galima naudoti ir šviežius)
* 50 gr kedro riešutų
* citrinos sulčių
* druskos, maltų juodųjų pipirų
Sausoje keptuvėje gerokai paskrudinu kedro riešutus, kad jie taptų traškūs ir gardžiai kvepėtų
Šparagus išverdu garuose ( pilnai užtenka 15 minučių) , per tą laiką nulupu avokadus , supjaustau gabaliukais.
Išvirusius šparagus sukraunu į lėkštes, ant viršaus sudedu avokado gabaliukus, tada apšlaikstau citrinos sultimis (jų galima negailėti, mat, pasirodo, šparagai puikiai sugeria citrinos sultis, ir jos taip nesijaučia kaip kad paprastose salotose)
Tada pagardinu žiupsneliu druskos bei maltais juodaisiais pipirais.
Reikės :
2 galingoms porcijoms:
* 4 gerai prinokusių vidutinio dydžio avokadų
* 400 gr šaldytų šparagų ( galima naudoti ir šviežius)
* 50 gr kedro riešutų
* citrinos sulčių
* druskos, maltų juodųjų pipirų
Sausoje keptuvėje gerokai paskrudinu kedro riešutus, kad jie taptų traškūs ir gardžiai kvepėtų
Šparagus išverdu garuose ( pilnai užtenka 15 minučių) , per tą laiką nulupu avokadus , supjaustau gabaliukais.
Išvirusius šparagus sukraunu į lėkštes, ant viršaus sudedu avokado gabaliukus, tada apšlaikstau citrinos sultimis (jų galima negailėti, mat, pasirodo, šparagai puikiai sugeria citrinos sultis, ir jos taip nesijaučia kaip kad paprastose salotose)
Tada pagardinu žiupsneliu druskos bei maltais juodaisiais pipirais.
QUOTE(irmulia @ 2011 02 03, 15:03)
Šparagų, kedro riešutų ir avokadų salotos
Reikės :
2 galingoms porcijoms:
* 4 gerai prinokusių vidutinio dydžio avokadų
* 400 gr šaldytų šparagų ( galima naudoti ir šviežius)
* 50 gr kedro riešutų
* citrinos sulčių
* druskos, maltų juodųjų pipirų
Sausoje keptuvėje gerokai paskrudinu kedro riešutus, kad jie taptų traškūs ir gardžiai kvepėtų
Šparagus išverdu garuose ( pilnai užtenka 15 minučių) , per tą laiką nulupu avokadus , supjaustau gabaliukais.
Išvirusius šparagus sukraunu į lėkštes, ant viršaus sudedu avokado gabaliukus, tada apšlaikstau citrinos sultimis (jų galima negailėti, mat, pasirodo, šparagai puikiai sugeria citrinos sultis, ir jos taip nesijaučia kaip kad paprastose salotose)
Tada pagardinu žiupsneliu druskos bei maltais juodaisiais pipirais.
Reikės :
2 galingoms porcijoms:
* 4 gerai prinokusių vidutinio dydžio avokadų
* 400 gr šaldytų šparagų ( galima naudoti ir šviežius)
* 50 gr kedro riešutų
* citrinos sulčių
* druskos, maltų juodųjų pipirų
Sausoje keptuvėje gerokai paskrudinu kedro riešutus, kad jie taptų traškūs ir gardžiai kvepėtų
Šparagus išverdu garuose ( pilnai užtenka 15 minučių) , per tą laiką nulupu avokadus , supjaustau gabaliukais.
Išvirusius šparagus sukraunu į lėkštes, ant viršaus sudedu avokado gabaliukus, tada apšlaikstau citrinos sultimis (jų galima negailėti, mat, pasirodo, šparagai puikiai sugeria citrinos sultis, ir jos taip nesijaučia kaip kad paprastose salotose)
Tada pagardinu žiupsneliu druskos bei maltais juodaisiais pipirais.
Sitas reikes isbandyt, skamba skaniai
Tik nuotraukoje tai sparagines pupeles, o ne sparagai
jojo, šparaginės pupelės -tiesiog trumpesnis pavadinmas (tekstui vietą taupiau ) , o pasirodo klaidinantis taisau
Siūlau salotų, bet tik majonezo mėgėjoms.
I salotos:
Žiedinio kopūsto ("žalio", nevirto),
Šviežio agurko,
Pik-nik sūrio lazdelių,
majonezo, pipirų, druskos.
Viską susmulkinti ir sumaišyti su majonezu, jei norisi šiek tiek aštriau, įpjaustyti svogūnų laiškų arba porų. Gaivios, lengvos.
II salotos:
saliero stiebų,
fermentinio sūrio,
obuolio (geriau rūgštesnio),
konservuotų ananasų,
majonezo.
Viską susmulkinti ir sumaišyti su majonezu. Irgi l. gaivios.
I salotos:
Žiedinio kopūsto ("žalio", nevirto),
Šviežio agurko,
Pik-nik sūrio lazdelių,
majonezo, pipirų, druskos.
Viską susmulkinti ir sumaišyti su majonezu, jei norisi šiek tiek aštriau, įpjaustyti svogūnų laiškų arba porų. Gaivios, lengvos.
II salotos:
saliero stiebų,
fermentinio sūrio,
obuolio (geriau rūgštesnio),
konservuotų ananasų,
majonezo.
Viską susmulkinti ir sumaišyti su majonezu. Irgi l. gaivios.
kaip skaniai skaitosi tie jūsų variantai, padariau copy
[quote=sincity,2011 01 30, 01:25]
Man skaniausios salotos: ziedinis kopustas, brokolis, pomidoras, agurkas, morka, ridikeliai,obuolys, soju daigai, melynasis svogunas.
turetu buti neblogos, reiks ismeginti
Man skaniausios salotos: ziedinis kopustas, brokolis, pomidoras, agurkas, morka, ridikeliai,obuolys, soju daigai, melynasis svogunas.
turetu buti neblogos, reiks ismeginti
Noriu pasiūlyti neblogas salotas jas valgėme prie keptos vištienos
Pekino salota
Morka
Poras
Kotanyi provanso žolelių mišinys
Helmans original majonezas
Pipirai
Druska
Daržoves supjaustom, morką sutarkuojam, suberiam prieskonius, majonezą ir išmaišom. Rekomenduoju naudoti būtent helmans majonezą, nes jis turi ypatingą ir išskirtinį skonį,su paprastu majonezu ne taip skanu
Pekino salota
Morka
Poras
Kotanyi provanso žolelių mišinys
Helmans original majonezas
Pipirai
Druska
Daržoves supjaustom, morką sutarkuojam, suberiam prieskonius, majonezą ir išmaišom. Rekomenduoju naudoti būtent helmans majonezą, nes jis turi ypatingą ir išskirtinį skonį,su paprastu majonezu ne taip skanu