Mes nesenai atradome labai paprastas, bet labai man patikusias salotas:
agurkas
paprastas kopustas
krapai
majonezas (naudoju "Be konservantu")
geltonoji paprika
Viska susmulkini, sumaisai su majonezu ir skanaus
Antras variantas:
paprika
agurkas
pomidoras
pekino kopustas
fetos suris
bazilikai
alyvuogiu aliejus
Vel viska susmulkini, dedi sluoksniais ir skanaus
Treciasis:
paprika
agurkas
pomidoras
pekino kopustas
vistienos krutinele kepta
surio fermentino mazi gabaliukai
skrudinto batono gabaleliai
slakelis alyvuogiu aliejaus
Skanaus
QUOTE(*AMRI* @ 2010 08 03, 22:10)
Gal kas galite pasiulyti koki salotu recepteli su kiauliu liezuviu?
As darau taip: virta leizuvi supjaustau siaudeliais,virta morka ir marinuota agurka ir gi siaudeliais.pakepinu pora sauktu pomidoru padazo ir sumaisau su majonezu.Viskas sumaisoma,idedama pipiru ir druskos pagal skoni.
Siandien dariau stai tokias salotas:
Sviezi spinatai
2 puodeliai pjaustyto arbuzo
1 puodelis pjaustytu braskiu
0.5 puodelio pjaustyto agurko
Puse vidutinio dydzio raudono svoguno
Pagardinau alyvuogiu aliejum.
Sviezi spinatai
2 puodeliai pjaustyto arbuzo
1 puodelis pjaustytu braskiu
0.5 puodelio pjaustyto agurko
Puse vidutinio dydzio raudono svoguno
Pagardinau alyvuogiu aliejum.
Atsimenu rimi prekyos centre pardavinedavo liezuvio salotas. Jose budavo ridikas, agurkas ir daugiau nebeatsimenu ar dar kas budavo. Gal kas zinote sitas salotas?
Ir idomu koks ten baltas padazas, nes pati bandziau kazka kurti , nelabai kas ir primine is tolo tas valgytas salotas.
Dekui
Ir idomu koks ten baltas padazas, nes pati bandziau kazka kurti , nelabai kas ir primine is tolo tas valgytas salotas.
Dekui
Paprastos,bet l.skanios salotos:virta mesa,virtos bulves,sviezias agurkas,druska,juodieji pipirai,Vilniaus majonezas su krienais.Viska susipjaustom kubeliais (as naudojau kiauliena),pabarstom juodaisiais pipirais ir ismaisom su majonezu.
per viena rusiska laida rode kaip pasigaminti tikras cezario salotas : taigi reikia salotu lapu (gal labiau tiktu iceberg)jas suplesom uzpilam siek tiek citrinos sultim ir druska ir pamaisom, isvirta kiausinio tryni istrinam su anciuviu file pora gabaliuku, mase turi gautis vienalyte kosele, visa si geri suverciam i salotu lapus pamaisom sik tiek, dedam ant virsaus nesmulkintu anciuviu graziai . tada parmezana tarkuota pakepam kol apsilydo ir sudedam i kepimo popieriu ka sustingtu juostelem tokiom. kai atsala uzdedam ant salotu, pabarstom pipiriukais svieciai maltais, skanaus. ten sake jei neturit anciuviu galima deti silke, bet kazi ar skanu butu?
QUOTE(jaukuciukas @ 2010 08 17, 19:07)
per viena rusiska laida rode kaip pasigaminti tikras cezario salotas : taigi reikia salotu lapu (gal labiau tiktu iceberg)
Labiau tiktų ne iceberg'o, o romaine (liet. romėninės) salotos.
sveikos
gal ir pakartosiu kazka, atsiprasau is anksto
pasimarinuojam supjaustyta siaudeliais vistienos file.as marinuojuosi su prieskoniais vistienai ir sojos padazu, pakepinam.susiplesom isberg salotas sudedam siaudeliais pjaustyta sviezu agurka, sudedam vsitienos file susimaisom, ir ant virsaus gausiai uzdedam pjaustytu vynuogiu.as valgau is viso be padazo, man skanu, o kt. labai skanu su jogrtiniu salotu padaziuku.
ir prie griliaus patiekaliuku konservuoti kukuruzu indelis, 5 obuoliai, ir poras. ouolius kubeliais susipjaustome, pora, dedame kukuruzus ir sumaisome su majonezu.
gal ir pakartosiu kazka, atsiprasau is anksto
pasimarinuojam supjaustyta siaudeliais vistienos file.as marinuojuosi su prieskoniais vistienai ir sojos padazu, pakepinam.susiplesom isberg salotas sudedam siaudeliais pjaustyta sviezu agurka, sudedam vsitienos file susimaisom, ir ant virsaus gausiai uzdedam pjaustytu vynuogiu.as valgau is viso be padazo, man skanu, o kt. labai skanu su jogrtiniu salotu padaziuku.
ir prie griliaus patiekaliuku konservuoti kukuruzu indelis, 5 obuoliai, ir poras. ouolius kubeliais susipjaustome, pora, dedame kukuruzus ir sumaisome su majonezu.
Šitą receptą vyras atsivežė iš Meksikos. Ten jis patiekiamas kaip užkandis prieš valgį, užsitepti ant duonos, bet mums jis tinka ir kaip garnyras.
Beveik lygiomis dalimis dedama:
Svogūnų
Pomidorų
Petražolių
Viską smulkiai supjaustyti, sumaišyti, jei norisi - pridėti druskos, kam patinka aštriau - įberti čili pipiriukų.
Man šį patiekalą patinka valgyti kiek pastovėjusį, tada viskas pasimarinuoja. Petražolių turi būti daug, beveik tiek pat kiek svogūnų ir pomidorų.
Beveik lygiomis dalimis dedama:
Svogūnų
Pomidorų
Petražolių
Viską smulkiai supjaustyti, sumaišyti, jei norisi - pridėti druskos, kam patinka aštriau - įberti čili pipiriukų.
Man šį patiekalą patinka valgyti kiek pastovėjusį, tada viskas pasimarinuoja. Petražolių turi būti daug, beveik tiek pat kiek svogūnų ir pomidorų.
QUOTE(Miegapele_as @ 2010 08 26, 09:52)
Šitą receptą vyras atsivežė iš Meksikos. Ten jis patiekiamas kaip užkandis prieš valgį, užsitepti ant duonos, bet mums jis tinka ir kaip garnyras.
Beveik lygiomis dalimis dedama:
Svogūnų
Pomidorų
Petražolių
Viską smulkiai supjaustyti, sumaišyti, jei norisi - pridėti druskos, kam patinka aštriau - įberti čili pipiriukų.
Man šį patiekalą patinka valgyti kiek pastovėjusį, tada viskas pasimarinuoja. Petražolių turi būti daug, beveik tiek pat kiek svogūnų ir pomidorų.
Beveik lygiomis dalimis dedama:
Svogūnų
Pomidorų
Petražolių
Viską smulkiai supjaustyti, sumaišyti, jei norisi - pridėti druskos, kam patinka aštriau - įberti čili pipiriukų.
Man šį patiekalą patinka valgyti kiek pastovėjusį, tada viskas pasimarinuoja. Petražolių turi būti daug, beveik tiek pat kiek svogūnų ir pomidorų.
Tai, kad cia yra padazas cipsams. Toki padaziuka paprastai duoda meksikieciu restorane su cipsais pries pagrindini patiekala.
Papildyta:
Dar pridedu nuotraukele, kaip tai atrodo:
QUOTE(Miegapele_as @ 2010 08 25, 23:52)
Šitą receptą vyras atsivežė iš Meksikos. Ten jis patiekiamas kaip užkandis prieš valgį, užsitepti ant duonos, bet mums jis tinka ir kaip garnyras.
Beveik lygiomis dalimis dedama:
Svogūnų
Pomidorų
Petražolių
Viską smulkiai supjaustyti, sumaišyti, jei norisi - pridėti druskos, kam patinka aštriau - įberti čili pipiriukų.
Man šį patiekalą patinka valgyti kiek pastovėjusį, tada viskas pasimarinuoja. Petražolių turi būti daug, beveik tiek pat kiek svogūnų ir pomidorų.
Beveik lygiomis dalimis dedama:
Svogūnų
Pomidorų
Petražolių
Viską smulkiai supjaustyti, sumaišyti, jei norisi - pridėti druskos, kam patinka aštriau - įberti čili pipiriukų.
Man šį patiekalą patinka valgyti kiek pastovėjusį, tada viskas pasimarinuoja. Petražolių turi būti daug, beveik tiek pat kiek svogūnų ir pomidorų.
QUOTE(aga1 @ 2010 08 26, 08:29)
Tai, kad cia yra padazas cipsams. Toki padaziuka paprastai duoda meksikieciu restorane su cipsais pries pagrindini patiekala.
Papildyta:
Dar pridedu nuotraukele, kaip tai atrodo:
Papildyta:
Dar pridedu nuotraukele, kaip tai atrodo:
cia salsos receptas turimas omeny? tai Meksikoj ja daro: pomidorai, raud. svogunas, jelapeno, kalendros lapai (ne petrazoles), citrinos sultys labai labai megstu salsa as pomidorus nuplikau ir nulupu